Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава ремонтът в Крайдунавския парк на Видин

Снимка: Нора Йоцова

Започна асфалтирането на алеите в Крайдунавския парк във Видин. Ремонтът тече от около месец и видимо към момента обхваща зоната от алеята, водеща към Паметника на Свободата до розариума пред крепостта "Баба Вида". Според общинската администрация: "Дейностите се извършват в участъка от крепостта "Баба Вида" до Художествена галерия "Никола Петров"." 
Проверка на работата на място днес направи заместник- кмета на Община Видин по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев:

"Знаете, че от дълги години Крайдунавския парк и по-специално алеите не са били рехабилитирани. В момента сме подготвили най-компрометираните и разрушени алеи да бъдат възстановени.  Ще бъде положен плътен асфалтов слой с дебелина от 4 см., тъй като голяма част от тях са напукани, с много неравности и това не е приятно за нашите съграждани, които се разхождат и особено за майките с детски колички. В процеса на работа, при поставянето на бордюрите, се установи, че трябва да бъдат подменени и част от електрическите и друг вид комуникации, което също вече е извършено. Подготвили сме за полагане видеонаблюдение, ще бъде подменено осветлението, плафоните на стълбовете за осветление на парка."

Видинчани, които се разхождаха или седяха по пейките близо до ремонтирания участък от Крайдунавския парк, коментираха за Радио Видин, че ремонт е бил необходим: 

"Ами разбира се, че ми харесва. Как да не ми харесва нещо, което се прави, нещо което е организирано добре, защо да не ми харесва? Всичко, което се прави за този град е хубаво... Предполагам, че ще стане много хубаво. Стига да не спират да работят, да продължат, да го довършат. Ще стане хубаво... Дано да го завършат до край. Аз минавам нарочно сега от тука да видя дали работят, ама не работят по Синагогата. Защо не работят? Закъснял е ремонта, как да не е. Аз си карам колелото до Капията и от тука насам не ща да карам, защото ми друса. Един, такъв никакъв асфалт, грапав и когато минавам, слизам покрай Джамията, тука по асфалта и до Баба Вида. И сега казвам на моя приятел, че ще ходя сега с колелото до "Баба Вида" през парка и ще се кефя... Още е малко рано да дадем мнение за резултата от ремонта. Все още текат ремонтните дейности, но като приключи, тогава може би ще бъде по-ясен резултата. Да видим свършената работа, а не наполовина. Според мен малко късно започна ремонтът, но по-добре късно отколкото никога... Да стане, да стане. И година, две, три, пет, тя стои 50 години така и повече. Прекрасно е, че се ремонтира..."     

Продължава работата и по други обекти както в град Видин, така и в населени места на общината. Днес би трябвало да приключи асфалтирането в ж.к. "Плиска". Намеренията след това са да се премине в ж.к. "Химик", като първият обект там ще е подходът и паркингът на блок 15. 

Във всички населени места, където са предвидени ремонти по уличната мрежа, дейностите също вървят по график, като вече е приключило асфалтирането в селата Иново и Градец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48