Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин разгроми "Янтра" с 4:0

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин прибави нови три точки към актива си след заслужена победа с 4:0 над "Янтра" Полски Тръмбеш в среща от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига. Първият гол падна още в 5-ата минута на мача, когато домакините отнеха топката в центъра на терена, Цветомир Тодоров напредна, но бе спънат от защитник на гостите на метър пред наказателното поле, а след това реализира прекия свободен удар с хубав шут в горния ляв ъгъл на вратата на гостите. Последва бурна реакция от скамейката на "Янтра" към главния съдия Николай Малджански. Според треньорското ръководство на гостите фалът е бил пресилен. Само три минути по-късно централният нападател на домакините Валдемар Стоянов засече центриране в наказателното поле, но защитник на гостите успя да избие пред голлинията. При последвалия ъглов удар Ивайло Иванов бе най-съобразителен при създалото се разбъркване и отбеляза за 2:0. В следващите минути мачът загрубя, наложи се реферът Малджански да покаже няколко жълти картона, за да успокои обстановката на терена. В 39-ата минута Ивайло Иванов спря опасна атака на гостите с цената на жълт картон. Играчите на "Янтра" бурно претендираха съдията да покаже червения цвят на централния защитник на "Бдин". Вратарят на гостите Радослав Рашков прекоси почти целия терен, за да иска обяснение от съдията, за което получи жълт картон, а след това влезе в диалог с публиката, но Малджански го пожали само с устно предупреждение. В последната минута на първата част Валдемар Стоянов и Ивайло Иванов пропуснаха да направят резултата класически.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, но отличните прояви на Ивайло Иванов и вратарят Ивайло Стайков отчаяха нападателите на "Янтра". Последваха редица положения и пред двете врати, за да се стигне до 61-ата минута, когато Александър Соколов бе повален в наказателното поле на гостите, а след това реализира отсъдената дузпа за 3:0. Две минути по-късно Калоян Цветков напусна принудително срещата, след като получи контузия при остро влизане на състезател на гостите. В 80-ата минута футболистите на "Бдин" организираха скоростна и майсторска контраатака, завършила с попадение на Валдемар Стоянов за крайното 4:0. След този гол домакините бяха пълен господар на терена, като пропуснаха да запишат още по-разгромна победа.


"Днес направихме силен мач, превъзхождахме тотално противника и победихме с 4:0. Надявам се и в бъдеще отборът да продължава да играе добре и да побеждаваме. Създадохме и още голови положения, но не можахме да реализираме. Пропуските все пак са част от футболната игра. Амбициите са да продължаваме да печелим мачовете си, защото не се явихме на мача в Галата миналия кръг, отнеха ни три точки от актива и сега, за да наваксаме и да си върнем позициите в челото на класирането, трябва да спечелим всички директни мачове срещу по-добрите отбори в групата", коментира след срещата старши треньорът на "Бдин" Диян Попов.

В тази среща за "Бдин" започнаха: 1. Ивайло Сайков 5. Ивайло Иванов 9. Денис Николов /кап./ 3. Стефан Стефанов 4. Ангел Цолов 19. Светослав Валериев 6. Калоян Цветков 14. Александър Соколов 10. Цветомир Тодоров 7. Валдемар Стоянов 17. Брайан Стоянов. Като смени влязоха: Мартин Бисеров, Велислав Петров, Руслан Куанг, Деян Захариев и Кристиян Йошов.

В седмия кръг, на 18 септември, "Бдин" Видин гостува на "Вихър" Славяново. Следващата домакинска среща на "Бдин" е на 25 септември, събота, от 17 часа на стадион "Георги Бенковски" гостува съставът на "Локомотив" Мездра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра посреща утре "Дреновец"

В събота от 17:00 часа „Локомотив” Мездра ще посрещне на своя терен „Дреновец” в среща от 25 кръг на Северозападната трета лига. Позицията, която „железничарите” заемат в класирането – 5-ти с актив от 40 точки и голова разлика 43:27 ги задължава да вземат 3-те точки убедително. Гостите са 11-ти със скромен актив от 21 точки и голова разлика 43:27...

публикувано на 26.04.24 в 16:01

"Монтана" подаде жалба срещу съдиите от петия мач с "Берое"

Ръководството на "Монтана" е изпратило видео запис на федерацията по баскетбол с моментите на отсъжданията на съдиите от петия мач с "Берое" /Стара Загора/. Треньорът Преслав Пешев сподели, че според него е имало неправилни отсъждания срещу "Монтана": "Няма със сигурност да оставим нещата така. Искаме, ако има някаква грешка, човекът, която я е..

публикувано на 26.04.24 в 14:38

Златко Живков към баскетболистките на "Монтана": За мен вие сте победители

Кметът на Монтана Златко Живков прие баскетболистките, които взеха сребърните медали в шампионата при жените. Титлата спечели Берое /Стара Загора/ след пети мач у дома: "Благодаря, момичета, за участието и за шампионата, който приключихме. За съжаление, не можем да сложим една звезда в залата. Не ни стигна една точка и няколко секунди, за да..

публикувано на 26.04.24 в 14:29

Приключи Първият шахматен турнир за Купата на Община Ружинци

Първи турнир по шахмат за Купата на Община Ружинци се проведе в село Дреновец. Турнирът е организиран от сдружение "Достоен живот 22". От Общината е осигурен награден фонд за участниците. 36 се включиха в турнира.  С първи шахматен ход на масата кметът на Ружинци Александър Александров даде началото. Купата спечели Петър Цаков от Козлодуй, съобщи..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Съдии от столицата за мача на "Бдин" в събота

Съдийска бригада от София ще ръководи срещата от 30-ия кръг на Втора футболна лига между отборите на "Бдин" Видин и "Литекс" Ловеч. За главен съдия е определен опитният арбитър Димитър Буров, който е служител на НСО, ще му помагат Мартин Ангелов и Владимир Велев. Четвърти съдия Валентин Стефанов, съдийски наблюдател Иво Боев. Срещата е в събота, 27 април,..

публикувано на 25.04.24 в 14:21

Денислав Сталев ще ръководи дербито във Варна

Денислав Сталев бе назначен да бъде главен съдия на дербито на 30-ия кръг на Втора лига във Варна. В събота, от 13:15 часа, арбитърът ще изведе футболистите на лидера "Спартак" и гостите от "Монтана", които са на четвърто място в класирането. Негови помощници ще бъдат Желязко Пилатов и Месут Ахмедов. Четвърти арбитър е Георги Стоянов, а делегат на..

публикувано на 25.04.24 в 14:05

"Монтана" губи защитник за гостуването във Варна

Централният защитник на футболния "Монтана" Костадин Илиев е със спрени състезателни права за един мач, реши Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. Бранителят получи червен картон в домакинската среща с "Беласица" /Петрич/ и ще изтърпи наказанието си този кръг, когато "Монтана" гостува на "Спартак" /Варна/. Илиев ще трябва да заплати и..

публикувано на 25.04.24 в 13:30