Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин разгроми "Янтра" с 4:0

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин прибави нови три точки към актива си след заслужена победа с 4:0 над "Янтра" Полски Тръмбеш в среща от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига. Първият гол падна още в 5-ата минута на мача, когато домакините отнеха топката в центъра на терена, Цветомир Тодоров напредна, но бе спънат от защитник на гостите на метър пред наказателното поле, а след това реализира прекия свободен удар с хубав шут в горния ляв ъгъл на вратата на гостите. Последва бурна реакция от скамейката на "Янтра" към главния съдия Николай Малджански. Според треньорското ръководство на гостите фалът е бил пресилен. Само три минути по-късно централният нападател на домакините Валдемар Стоянов засече центриране в наказателното поле, но защитник на гостите успя да избие пред голлинията. При последвалия ъглов удар Ивайло Иванов бе най-съобразителен при създалото се разбъркване и отбеляза за 2:0. В следващите минути мачът загрубя, наложи се реферът Малджански да покаже няколко жълти картона, за да успокои обстановката на терена. В 39-ата минута Ивайло Иванов спря опасна атака на гостите с цената на жълт картон. Играчите на "Янтра" бурно претендираха съдията да покаже червения цвят на централния защитник на "Бдин". Вратарят на гостите Радослав Рашков прекоси почти целия терен, за да иска обяснение от съдията, за което получи жълт картон, а след това влезе в диалог с публиката, но Малджански го пожали само с устно предупреждение. В последната минута на първата част Валдемар Стоянов и Ивайло Иванов пропуснаха да направят резултата класически.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, но отличните прояви на Ивайло Иванов и вратарят Ивайло Стайков отчаяха нападателите на "Янтра". Последваха редица положения и пред двете врати, за да се стигне до 61-ата минута, когато Александър Соколов бе повален в наказателното поле на гостите, а след това реализира отсъдената дузпа за 3:0. Две минути по-късно Калоян Цветков напусна принудително срещата, след като получи контузия при остро влизане на състезател на гостите. В 80-ата минута футболистите на "Бдин" организираха скоростна и майсторска контраатака, завършила с попадение на Валдемар Стоянов за крайното 4:0. След този гол домакините бяха пълен господар на терена, като пропуснаха да запишат още по-разгромна победа.


"Днес направихме силен мач, превъзхождахме тотално противника и победихме с 4:0. Надявам се и в бъдеще отборът да продължава да играе добре и да побеждаваме. Създадохме и още голови положения, но не можахме да реализираме. Пропуските все пак са част от футболната игра. Амбициите са да продължаваме да печелим мачовете си, защото не се явихме на мача в Галата миналия кръг, отнеха ни три точки от актива и сега, за да наваксаме и да си върнем позициите в челото на класирането, трябва да спечелим всички директни мачове срещу по-добрите отбори в групата", коментира след срещата старши треньорът на "Бдин" Диян Попов.

В тази среща за "Бдин" започнаха: 1. Ивайло Сайков 5. Ивайло Иванов 9. Денис Николов /кап./ 3. Стефан Стефанов 4. Ангел Цолов 19. Светослав Валериев 6. Калоян Цветков 14. Александър Соколов 10. Цветомир Тодоров 7. Валдемар Стоянов 17. Брайан Стоянов. Като смени влязоха: Мартин Бисеров, Велислав Петров, Руслан Куанг, Деян Захариев и Кристиян Йошов.

В седмия кръг, на 18 септември, "Бдин" Видин гостува на "Вихър" Славяново. Следващата домакинска среща на "Бдин" е на 25 септември, събота, от 17 часа на стадион "Георги Бенковски" гостува съставът на "Локомотив" Мездра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04