Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Кула се включва в Световния ден на ходенето

Снимка: Наско Цанов

Българската федерация "Спорт за всички" организира за 29-и пореден път  Световен ден на ходенето, с цел популяризиране на здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност- ходенето. 

Тематичното събитие в град Кула ще се проведе на 3 октомври (неделя) от 10.00 часа на централния площад. Участниците ще се отправят на малки групи, като спазват дистанция помежду си съгласно утвърдените противоепидемични мерки, към градския парк, като финалът ще е на стадиона. Там ще бъдат раздадени награди от организаторите. В ходенето могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение.

"Да подкрепим заедно инициативата на Българска федерация "Спорт за всички" и популяризираме спорта в община Кула", призоваха от общинската администрация в Кула.

Вижте още

В Девене помогнаха на Йовко, загубил дома си при пожар

Във врачанското село Девене събраха пари, за да осигурят нов дом за Йовко Ценов, чиято къща изгоря при пожар. Инцидентът стана през април, а веднага след случая от кметството в селото обявиха кампания в подкрепа на Йовко. Събрани са близо 6 хиляди лева, с които за него е закупена друга къща в селото, каза кметът Николай Мицов: "Ние..

публикувано на 17.10.21 в 17:10

Вокална група от Мездра е с награда за песен на руски

Вокална група "Детски свят" при Центъра за подкрепа на личностното развитие в Мездра с художествен ръководител Анета Петкова отново завоюва престижно отличие.  При първото си участие във фестивала, посветен на руската песен "Лей се, песен", който се проведе в София, младите таланти от Мездра грабнаха първо място за колективно изпълнение с песента..

публикувано на 17.10.21 в 13:04

Младежка инициатива предвижда зона без пластмаса в Монтана

Сдружение "Обществен съвет по образование – Алтернативна Монтана" спечели финансиране по инициатива на една от големите търговски вериги. Чрез проекта "Активни млади хора за ограничаване потреблението на пластмаса в Монтана" организацията ще се опита да промени нагласите на хората в областния град към потреблението на пластмаса. Основна група..

публикувано на 17.10.21 в 12:08

Утре ще се проведе отложеното заседанието на Общинския съвет във Видин

За утре е отложено редовното заседание на Общинския съвет във Видин, след като в началото на седмицата не се проведе поради липсата на кворум.  23 точки са включени в предварително подготвения дневен ред за заседанието. Сред тях е и предложението за нова наредба за организация на движение. Предлага се и промяна в поименния списък за капиталови..

публикувано на 17.10.21 в 11:02

Във Видин PCR тестовете вече се правят и в събота

Лабораторията за PCR тестове във видинската болница вече работи и в събота, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Въпреки недостига на персонал, успяхме да направим един график, за да подобрим диагностичния процес в събота PCR- лабораторията да работи. Освен  че улеснява нашата диагностика и лечението на..

публикувано на 17.10.21 в 09:17

Полицията във Враца задържа двама за опит за отвличане

В резултат на активни оперативни действия и осъществена координация са установени двама от нападателите на 49-годишен врачанин. Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112. Нападението е извършено вечерта на 20-ти юли на улица "Димитраки Хаджитошев" във Враца. Мъжът бил спрян от..

публикувано на 17.10.21 в 08:30

79 са случаите на COVID-19 в Северозапада за последното денонощие

Близо 16 % са от извършените тестове за коронавирус в страната през последното денонощие са положителни, сочат данните на Единния информационен портал. 38 са във Видин, а за последните 14 дни случаите в региона са повече от 875 на 100 000 души население. С увеличаването на разпространението са повече са и ваксинираните в област Видин. Вече близо 16..

публикувано на 17.10.21 в 07:50