Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Децата от школата на Ботев /Враца/ със златни медали на турнир в Мездра

Снимка: фейсбук Ботев Враца

Шести футболен турнир за деца "Семко Горанов" се проведе вчера на изкуствения терен на стадион "Локомотив" в Мездра. За трети път победата извоюваха възпитаниците на ПФК"Ботев" Враца, втори станаха децата на ФК "Атлетик" Козлодуй, домакините от "Локомотив" завоюваха бронзовите медали и четвърти остана тимът на ФК "Балкан 1929" Ботевград. Бяха връчени и следните индивидуални награди - Най-добър вратар - Марко Цибров от Козлодуй, Най-добър защитник - Марчело Атанасов от Мездра, Голмайстор - Теослав Божидаров от Враца, Най-добър играч на турнира - Виктор Павлов от Враца и награда за феърплей на Марият Марков от Ботевград. Наградите връчиха Нели Минева - зам.кмет на община Мездра, Калин Бельов - председател на на ОС на ВФС Враца, Явор Хайтов - бивш зам.председател на НС, Цанко Цанев - председател, Адриан Димитров- член на УС и Николай Нинов-старши треньор на ОФК "Локомотив" Мездра,инж. Георги Валентинов - общински съветник и дъщерите на Семко Горанов Галина и Татяна. Всеки отбор получи по две топки от ОС на БФС Враца и лакомство от дъщерите на Горанов.

Вижте още
СУ

Нови отличия за учениците от видинското училище "Св. св. Кирил и Методий"

С множество награди се завърнаха ученици от в идинското училище по изкуствата след участието си в конкурса "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството". В раздел "Музика" младите таланти бяха отличени с четири първи, три втори и две трети награди, в раздел "Хореография" те спечелиха две първи места, а в раздел "Изобразително изкуство" - едно..

обновено на 26.10.21 в 16:35

С нова екипировка най-големият талант в гребането продължава да преследва все по-големи успехи

Професионална спортна екипировка получи  Йоана Георгиева , големият спортен талант от Видин, в навечерието на 26 октомври, празника на града. Дарението е от видинчаните  Едуард Тодоров  и Ивайло Иванов, а поводът - отличните резултати, които състезателката на местния клуб по кану каяк "Бдин 77" постигна през целия сезон. "Искам да благодаря..

публикувано на 26.10.21 в 13:22

Предлагат връщане на малките ученици в училище, но с антигенни тестове

Подготвя се връщането в класните стаи на учениците от училищата, които бяха затворени заради разпространението на коронавируса. Мярката е в сила от миналия четвъртък за  общините, в които случаите достигнаха 750 на 100 000 души население. Прави се всичко възможно още следващата седмица да се възстанови присъственото обучение за децата от I до IV..

публикувано на 26.10.21 в 12:35

Стартира програма за наваксване на пропуските от пандемията в знанията и уменията на българските ученици

Фондация "Заедно в час" стартира програмата „Учим заедно: Преодоляване на образователните трудности, причинени от пандемията”. Програмата има за цел да се стимулират училищата, които  да предложат и приложат работещи решения за наваксване на пропуските от пандемията в знанията и уменията на българските ученици. Данните сочат, че 44% от учителите..

публикувано на 26.10.21 в 12:30

Имунолог: Ваксините срещу грип и срещу коронавирус могат да се поставят дори в един и същи ден

Вече се вижда позитивен ефект от новите мерки срещу COVID -19, каза в предаването "Направление здраве" имунологът д-р Цветелина Великова. Тя поясни, че се наблюдават рекордни нива на ваксинация, но заболеваемостта и смъртността също остават високи, затова е р ано да се каже дали ще се стигне до нов локдаун:  "Хората, усетили принуда в това..

публикувано на 25.10.21 в 15:42

Конкурс за детска рисунка организират в Буковец

Конкурс за детска рисунка на тема "Моят любим народен будител'' организират от НЧ "Просвета-1925" с. Буковец.  Конкурсът се организира по случай наближаващия Ден на народните будители 1 ноември. Няма ограничение за възраст и материалите, с които ще рисуват децата. Рисунките може да бъдат изпращани под формата на снимка на лично съобщение във..

публикувано на 25.10.21 в 15:05

Обновяват залата по танци в Борован

Залата по танцово изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие "Маша Белмустакова" в село Борован ще бъде реновирана и оборудвана с всичко необходимо за нормалното ѝ функциониране. Това става възможно след спечелен проект за над 9 хиляди лева, каза за Радио Видин директорът на центъра Анита Иванова: "...В момента в центъра..

публикувано на 25.10.21 в 14:55