Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Монтана наградиха медици за справяне с имунизационната кампания

Снимка: Любо Андреев

За справяне с имунизационната кампания срещу COVID-19, здравното министерство награди РЗИ и личен лекар от Берковица. Областният управител на Монтана Валери Димитров връчи грамота, подписана от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, на директора на РЗИ Монтана д-р Елена Борисова


"Искам да благодаря на д-р Борисова за това, което прави да се осъществи имунизацията на област Монтана" - каза областният управител. 


Д-р Борисова благодари на колегите си, включени в имунизационната кампания:


"Горда съм да работя с вас, колеги! Надявам се, и съм убедена, че със същия дух и ентусиазъм ще продължите да работите за доброто на хората от Монтана..."  


По предложение на РЗИ с грамота за успешна имунизационна кампания здравния министър награди личния лекар от Берковица д-р Иван Иванов. Вече 22 години той е личен лекар с над 1200 пациенти. Към 250 вече са с поставена ваксина срещу коронавирус: 


"Не смятам, че съм извършил някакъв голям подвиг. Това си е мое задължение, мисля, че всимки мои колеги, които работя на първа линия заслужават такава похвала." 


Областният управител призова жителите на Монтанско да бъдат по-отговорни към ваксинацията срещу коронавирусната инфекция. 

 

Вижте още

Непълнолетни са предизвикали пожар в Стубел

Две 15-годишни момчета от монтанското село Стубел проникнали в изоставената сграда на местното училище и по непредпазливост запалили дървени части от чинове и ламперия в стая от южното крило на сградата, която е общинска собственост. Това е установило разследването на полицейските служители на Участък „Огоста” при РУ Монтана установили. Инцидентът е..

публикувано на 20.10.21 в 10:48

20-годишен без книжка и с нередовен автомобил шофирал в Арчар

Полицейски служители спрели за проверка в село Арчар лек автомобил, шофиран от 20-годишен местен жител. Последвалата справка установила, че мъжът не притежава свидетелство за управление на МПС. Констатирано е, че колата е с прекратена регистрация, а върху номера на рамата има механична интервенция. По случая в Районното управление във Видин е..

публикувано на 20.10.21 в 10:40

Спират временно съдебните дела във Видинско заради пандемията

Спира се провеждането на открити съдебни заседания в област Видин, сочи заповед на ръководителя на Окръжен съд Видин. Мярката е във връзка с усложнената епидемична обстановка и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия. Заповедта е в сила за периода 19 октомври- 2 ноември включително. Изключение ще има само за делата с неотложен..

публикувано на 20.10.21 в 10:23

Двупосочно се движат автомобилите между Зверино и Елисейна заради паднала скална маса

Временно движението по път II-16 София - Ребърково  в участъка Зверино - Елисейна се осъществява двупосочно в лентата в посока София, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е паднала скална маса. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна..

публикувано на 20.10.21 в 10:17

До 13,30 ч. ограничават движението на тежкотоварни автомобили между Смирненски и Славотин

До 13:30 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили  по път ІІІ-112  Добри дол – Монтана в участъка Смирненски – Славотин поради поставяне на пътна маркировка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ..

публикувано на 20.10.21 в 09:57

Успешно приключи Националното преброяване в община Кула

До 10 октомври в община Кула от 29 преброители и 5 контрольори  са преброени 2705 души, 1316 домакинства и 4093 сгради. Електронно са регистрирани 221 кода, като всеки код отчита домакинство, обработват се данните колко лица са се преброили електронно в едно домакинство, показва справка от отдел "Статистически изследвания- Видин".  Глобата от..

публикувано на 20.10.21 в 09:00
КОВИД 19

1556 са заболелите от коронавирус във врачанско

Нови 105 жители на врачанска област са били диагностицирани с коронавирусна инфекция. 11 от тях са били хоспитализирани в лечебни заведения, съобщиха от РЗИ, обобщавайки данните от 19 октомври. Четирима от постъпилите в здравни заведения, са приети в белодробната болница във Враца, трима в МБАЛ"Христо Ботев", двама в Мездра и по един в..

публикувано на 20.10.21 в 08:57