Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградена е и д-р Албена Иванова, общопрактикуващ лекар

РЗИ- Видин с грамота за активност при ваксинационната кампания

3
Снимка: Радио Видин

Почетни грамоти на Министерството здравеопазването получиха медици, участвали активно във ваксинационната кампания в област Видин. Отличен е екипът на Регионалната здравна инспекция, който е ваксинирал най-много хора. По този повод директорът на дирекция "Надзор на зарзаните болести" д-р Пепа Цветанова каза:

"Това е едно признание от Министерството на здравеопазването за работата, която свършихме, за огромните усилия, за екипа, който работи непрекъснато... В имунизационния кабинет на здравната инспекция се извършват най-много имунизации, там процесът не е спирал -  и в събота, и в неделя, и с изнесени пунктове, а също така и с имунизация на трудно подвижни хора в областта." 


Почетна грамота получи и общопрактикуващият лекар д-р Албена Иванова. Тя е имунизирала около 300 от своите 1200 пациенти. 

"Много се ваксинират, особено лятно време - такива, които са по чужбина, тъй като при нас е по-лесен достъпът до ваксинация, имат право на избор... Лятото беше малко по-активно...Сега, есента - повече възрастни хора започнаха да се ваксинират..." 

14% от населението е със завършен имунизационен цикъл, поставени са общо над 20 000 дози ваксина. Тези цифри отреждат на област Видин едно от последните места в страната. В същото време заболеваемостта се е повишила до 355 на 100 000 души и регионът вече е на 9 място, посочиха от РЗИ. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08