Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградена е и д-р Албена Иванова, общопрактикуващ лекар

РЗИ- Видин с грамота за активност при ваксинационната кампания

3
Снимка: Радио Видин

Почетни грамоти на Министерството здравеопазването получиха медици, участвали активно във ваксинационната кампания в област Видин. Отличен е екипът на Регионалната здравна инспекция, който е ваксинирал най-много хора. По този повод директорът на дирекция "Надзор на зарзаните болести" д-р Пепа Цветанова каза:

"Това е едно признание от Министерството на здравеопазването за работата, която свършихме, за огромните усилия, за екипа, който работи непрекъснато... В имунизационния кабинет на здравната инспекция се извършват най-много имунизации, там процесът не е спирал -  и в събота, и в неделя, и с изнесени пунктове, а също така и с имунизация на трудно подвижни хора в областта." 


Почетна грамота получи и общопрактикуващият лекар д-р Албена Иванова. Тя е имунизирала около 300 от своите 1200 пациенти. 

"Много се ваксинират, особено лятно време - такива, които са по чужбина, тъй като при нас е по-лесен достъпът до ваксинация, имат право на избор... Лятото беше малко по-активно...Сега, есента - повече възрастни хора започнаха да се ваксинират..." 

14% от населението е със завършен имунизационен цикъл, поставени са общо над 20 000 дози ваксина. Тези цифри отреждат на област Видин едно от последните места в страната. В същото време заболеваемостта се е повишила до 355 на 100 000 души и регионът вече е на 9 място, посочиха от РЗИ. 


Галерия

Вижте още

Тече основен ремонт в ЦПЛР Мездра

Стартира основен ремонт на материалната база на Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) - гр. Мездра. Той се извършва от Общинско предприятие „Чистота“ със средства от бюджета на институцията, съобщиха от Община Мездра. Ремонтът включва цялостна реконструкция на северното крило от втория етаж на бившия Младежки дом, в което се..

публикувано на 20.10.21 в 10:55

Непълнолетни са предизвикали пожар в Стубел

Две 15-годишни момчета от монтанското село Стубел проникнали в изоставената сграда на местното училище и по непредпазливост запалили дървени части от чинове и ламперия в стая от южното крило на сградата, която е общинска собственост. Това е установило разследването на полицейските служители на Участък „Огоста” при РУ Монтана установили. Инцидентът е..

публикувано на 20.10.21 в 10:48

20-годишен без книжка и с нередовен автомобил шофирал в Арчар

Полицейски служители спрели за проверка в село Арчар лек автомобил, шофиран от 20-годишен местен жител. Последвалата справка установила, че мъжът не притежава свидетелство за управление на МПС. Констатирано е, че колата е с прекратена регистрация, а върху номера на рамата има механична интервенция. По случая в Районното управление във Видин е..

публикувано на 20.10.21 в 10:40

Спират временно съдебните дела във Видинско заради пандемията

Спира се провеждането на открити съдебни заседания в област Видин, сочи заповед на ръководителя на Окръжен съд Видин. Мярката е във връзка с усложнената епидемична обстановка и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия. Заповедта е в сила за периода 19 октомври- 2 ноември включително. Изключение ще има само за делата с неотложен..

публикувано на 20.10.21 в 10:23

Двупосочно се движат автомобилите между Зверино и Елисейна заради паднала скална маса

Временно движението по път II-16 София - Ребърково  в участъка Зверино - Елисейна се осъществява двупосочно в лентата в посока София, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е паднала скална маса. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна..

публикувано на 20.10.21 в 10:17

До 13,30 ч. ограничават движението на тежкотоварни автомобили между Смирненски и Славотин

До 13:30 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили  по път ІІІ-112  Добри дол – Монтана в участъка Смирненски – Славотин поради поставяне на пътна маркировка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ..

публикувано на 20.10.21 в 09:57

Успешно приключи Националното преброяване в община Кула

До 10 октомври в община Кула от 29 преброители и 5 контрольори  са преброени 2705 души, 1316 домакинства и 4093 сгради. Електронно са регистрирани 221 кода, като всеки код отчита домакинство, обработват се данните колко лица са се преброили електронно в едно домакинство, показва справка от отдел "Статистически изследвания- Видин".  Глобата от..

публикувано на 20.10.21 в 09:00