Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разкриват COVID зона за извънболнично лечение във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

COVID зона за извънболнично лечение на пациенти с коронавирус ще бъде разкрита до дни във Видин. Тя ще се помещава в медицински център "Омега", обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. 

"Сутринта са подписани договорите за парите и за необходимата апаратура, която центърът ще получи от нашето министерство. В момента самите джипита го правят това нещо...Очаква се в скоро време този медицински център да заработи." 

От миналата седмица пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, получават безплатни лекарства. Също така ще имат възможност да им бъдат извършвани клинични прегледи, лабораторни изследвания, както и да им бъдат направени рентгенови снимки. Министерството на здравеопазването подпомага медицинските центрове, където са разкрити COVID зони, с апаратура на стойност до 50 000 лева.


Вижте още

Тече основен ремонт в ЦПЛР Мездра

Стартира основен ремонт на материалната база на Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) - гр. Мездра. Той се извършва от Общинско предприятие „Чистота“ със средства от бюджета на институцията, съобщиха от Община Мездра. Ремонтът включва цялостна реконструкция на северното крило от втория етаж на бившия Младежки дом, в което се..

публикувано на 20.10.21 в 10:55

Непълнолетни са предизвикали пожар в Стубел

Две 15-годишни момчета от монтанското село Стубел проникнали в изоставената сграда на местното училище и по непредпазливост запалили дървени части от чинове и ламперия в стая от южното крило на сградата, която е общинска собственост. Това е установило разследването на полицейските служители на Участък „Огоста” при РУ Монтана установили. Инцидентът е..

публикувано на 20.10.21 в 10:48

20-годишен без книжка и с нередовен автомобил шофирал в Арчар

Полицейски служители спрели за проверка в село Арчар лек автомобил, шофиран от 20-годишен местен жител. Последвалата справка установила, че мъжът не притежава свидетелство за управление на МПС. Констатирано е, че колата е с прекратена регистрация, а върху номера на рамата има механична интервенция. По случая в Районното управление във Видин е..

публикувано на 20.10.21 в 10:40

Спират временно съдебните дела във Видинско заради пандемията

Спира се провеждането на открити съдебни заседания в област Видин, сочи заповед на ръководителя на Окръжен съд Видин. Мярката е във връзка с усложнената епидемична обстановка и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия. Заповедта е в сила за периода 19 октомври- 2 ноември включително. Изключение ще има само за делата с неотложен..

публикувано на 20.10.21 в 10:23

Двупосочно се движат автомобилите между Зверино и Елисейна заради паднала скална маса

Временно движението по път II-16 София - Ребърково  в участъка Зверино - Елисейна се осъществява двупосочно в лентата в посока София, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е паднала скална маса. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна..

публикувано на 20.10.21 в 10:17

До 13,30 ч. ограничават движението на тежкотоварни автомобили между Смирненски и Славотин

До 13:30 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили  по път ІІІ-112  Добри дол – Монтана в участъка Смирненски – Славотин поради поставяне на пътна маркировка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ..

публикувано на 20.10.21 в 09:57

Успешно приключи Националното преброяване в община Кула

До 10 октомври в община Кула от 29 преброители и 5 контрольори  са преброени 2705 души, 1316 домакинства и 4093 сгради. Електронно са регистрирани 221 кода, като всеки код отчита домакинство, обработват се данните колко лица са се преброили електронно в едно домакинство, показва справка от отдел "Статистически изследвания- Видин".  Глобата от..

публикувано на 20.10.21 в 09:00