Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кампания популяризира правата на сезонните работници

Снимка: Радио ВИДИН

Общо 63 търсещи работа в чужбина лица посетиха днес информационната среща, която бе проведена във Видин. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и ДБТ - Видин,  за популяризиране правата на сезонните работници- това обясни за Радио Видин Гергана Станкова, младши експерт в дирекцията:

"Информационното събитие имаше за цел да повиши осведомеността на сезонните работници, желаещи да работят в чужбина, за техните права, да се обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд... Задаваха въпроси за сезонната заетост, за правото на получаване на парично обезщетение при безработица за лица, работили в чужбина- конкретно във Великобритания, за случаи на забавяне на документи и на отговори от Чехия и Италия, въпроси относно осигуряването..." 

В рамките на "Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници" всички заинтересовани ще могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн - чрез видеопрезентация за правата на сезонните работници, която е качена в You Tube канала на Агенция по заетостта. Освен това, всички бюра по труда в страната ще бъдат на разположение за въпроси и консултации, свързани със сезонната работа. Експертите на Агенцията по заетостта по места също ще могат да предложат информация и допълнителни материали по темата. 

Вижте още

Започна спешен ремонт на покрива на най-старото училище в Монтана

Стартира основен ремонт на покрива на голямата сграда на 1-во училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана. „От  обилните валежи покривът протече и се наложи да предприемем спешни мерки”, каза кметът Златко Живков: "Огромният проблем е покривът на централната сграда. Ремонтът ще струва близо 300 000. Става въпрос за най-старата сграда." Средствата за..

публикувано на 26.10.21 в 14:02

Бебе на 7 месеца от Монтанско с COVID-19

Бебе на седем месеца е с коронавирус. Най-възрастнияj от новозаразените е на 90 години, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Монтана. В понеделник са потвърдени нови 231 случая на COVID-19. За времето от петък до понеделник от коронавирусна инфекция са починали 18 души – 6-ма мъже и 12 жени. Те са на възраст от 47 до 94 години. Към 26..

публикувано на 26.10.21 в 13:43

Испанският посланик: „Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана”

Испанският посланик в България Алехандро Поланко посети Монтана и разговаря с кмета на общината Златко Живков. На срещата присъстваха представителите на испанското дружество АТУСА. Дипломатът разгледа и двете бази на фирмата в Монтана, в които се  произвеждат тръбни чугунени продукти, хидравлични възли и детайли. „Това е най-голямата..

публикувано на 26.10.21 в 12:24

Кметовете на Лом и Видин ще работят за ускорено газифициране на двата града

Ускорено газифициране на Лом и Видин, както и конкретни действия за постигане на тази цел, обсъдиха кметовете на двата града д-р Георги Гаврилов и д-р Цветан Ценков в Лом. По време на работната среща бе набелязан план с конкретни действия за постигане на целта, което, според градоначалниците, ще даде тласък в съживяването и икономическото..

публикувано на 26.10.21 в 11:08

В Зверино честват храмов празник

Димитровден е празник на Православния храм “Свети Димитрий” в село Зверино Църквата "Св. вмчк. Димитър Солунски" се намира в най-многолюдното село в Община Мездра. Разположена е непосредствено до брега на река Искър. Построена е върху основите на по-стара църква от XIV век преди повече от 100 години. Осветена е на 8 ноември 1905 г...

публикувано на 26.10.21 в 10:46

Значителен ръст на новозаразени във Врачанско

Още 10 жители на врачанска област, хоспитализирани в болници заради коронавирус, са загубили битката за живота си през изминалото денонощие, съобщиха от регионалната здравна инспекция. От там отчетоха огромен ръст на новите заразени с вируса на 25 октомври. 182-ма са дали положителен резултат за коварната зараза. За първи път от..

публикувано на 26.10.21 в 09:42

Родители във Видин не желаят децата им да бъдат тествани за COVID-19

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката предлагат щадящи бързи тестове за най-малките ученици. Предвижда се те да се правят два пъти седмично. Родители във Видин не са склонни децата им да бъдат тествани постоянно, въпреки че предпочитат обучението да е присъствено, показа анкета на Радио ВИДИН: "Точно при малките..

публикувано на 26.10.21 в 09:16