Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Долни Цибър протестират заради честото спиране на тока

Снимка: Радио Видин

Жители на монтанското село Долни Цибър излязоха на предупредителен протест тази сутрин. Те са недоволни от честото спиране на електрозахранването заради ремонтни дейности и настояват това да става при ясен график. Това каза за радио Видин кметът на селото Камен Димитров.

"Вече не се търпи това нещо, което става. Тук от повече от два месеца се спира за по 8 часа тока, от 8 до 4 следобяда, нито училището може да работи, нито детската градина, нито ние в кметството. Нещата стават трагични."

От електроразпределителното дружество са обяснили, че ремонтите са с цел подобряване на услугата и ще приключат в края на месеца, а работата по мрежата ще продължи, както е планувано до приключване на проекта.

"Ние искахме да дойде техен представител, за да направим един нормален график, примерно до обяд да имаме ток, за да може и децата в училище да учат, щото има и компютри... Примерно, да се спре от 12 до 5....", уточни Камен ДимитровАко не се постигне споразумение, жителите на Долни Цибър са готови да затворят пътя до АЕЦ- Козлодуй: 

"Ще излезем цялото село- жени, деца, ученици, всички, докато не дойдат да се разберем"- допълни кметът.   
Вижте още

Третокласник от Мездра с два медала от международни математически състезания

Ученик от Мездра получи наградите си от участие в Международно математическо състезание с почти три месеца закъснение. На 17 юли 2021 година третокласникът от Основно училище "Христо Ботев" -  Мездра Даниел Коловски взе участие в Международното математическо състезание  Word Mathematics Invitational /WMI/, на което спечели сребърен медал, а на 1..

публикувано на 16.10.21 в 15:23

200 души във Враца получават "Топъл обяд"

Удължава се срокът, в който Община Враца ще продължи да предоставя безплатен обяд на 200 потребители. Изпълнението на дейността ще продължи до 10.12.2021 г., а полученото финансиране е в размер на 140 778 лв. В рамките на проекта се приготвя и предоставя топъл обяд на определените целеви групи, като им се предоставя и индивидуално консултиране..

публикувано на 16.10.21 в 10:00

Извършват есенна дезинфекция на водата във Видинско днес и утре

Есенна дезинфекция на водата във Видинско ще бъде извършена днес и утре, съобщават от ВиК Видин.  Водата няма да бъде годна за пиене от 9:00 часа днес  до 17:00 часа утре, 17 октомври,  в следните населени места - гр. Видин и селата: Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава, Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци,..

обновено на 16.10.21 в 09:45

Учениците в Роман вече учат онлайн

Регионалната здравна инспекция във Враца въведе допълнителни противоепидемични мерки в учебните заведения в община Роман, заради повишена заболеваемост сред учениците през последните 14 дни, съобщиха от здравните власти.  Заповедта на директора д-р Орлин Димитров изпрати на дистанционно обучение в електронна среда учениците от пети до..

публикувано на 16.10.21 в 08:15

212 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

3440 са новите случаи на COVID-19 у нас през последното денонощие при направени над 24 700 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са над 13 процента от всички изследвани.  740 пациенти с COVID-19 са постъпили в болници за денонощие. Общият брой на хоспитализираните е 5936. 509 са вече..

публикувано на 16.10.21 в 06:37

Снимката на 15 октомври 2021 година

На  дистанционно обучение  преминава Природо- математическата гимназия във Видин. Решението е взето от Педагогическия съвет на учебното заведение.  Причината-   голям брой заболели ученици, повечето със симптоми на COVID, както и педагогически и непедагогически персонал.  8 хиляди лева са необходими за ремонт на военни паметници във Видинско...

публикувано на 15.10.21 в 18:10

100-годишнина празнува жителка на монтанското село Вирове

Баба Ценка Вачкова от село Вирове ще отбележи утре свой 100-годишен юбилей. Специален гост на празника ще е кметът на Монтана Златко Живков: "Ще бъде в дома й във Вирове, в една ограничена среда, без тържества и без други неща. Нараства все пак дори и борят на столетниците, в сравнение с предходните години." Кметът обясни, че столетницата..

публикувано на 15.10.21 в 17:38