Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца ще отбележат Световния ден на туризма

Снимка: Йорданка Петрова

По повод Световния ден на туризма- 27 септември, Община Враца се присъединява към инициативата на Природен парк "Врачански Балкан" за организирането на преход до природни забележителности. Туристическият маршрут включва водопада "Скакля", местността "Кривите" и завършва в квартал "Медковец", каза Оля Генова- експерт в Дирекцията на природния парк.

"Самият маршрут е доста обзорен с много хубави панорамни гледки и към планината, и към града. Сега в момента планината наистина е прошарена от есента и е красива за снимки. Надяваме се и времето да е приятно, и спокойно, така че всички, които имат възможност да дойдат съм сигурна, че ще имат един прекрасен есенен ден."- допълни Оля Генова.

Сборният пункт за всички желаещи граждани е пред Природозащитен център "Натура" в 9:00 часа. Преходът ще се води от лицензиран водач, а в рамките на събитието ще се проведе беседа на тема "Оцеляване в планината". Инициативата ще се проведе при спазване на действащите противоепидемични мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35

Подлагат на обществено обсъждане затварянето за движение на пътя Мездра - Ботевград

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура" – www.api.bg, за обществено обсъждане са публикувани проектите на заповеди за временна организация и безопасност на движението при модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км. За продължаване изпълнението на проекта и осигуряване безопасността на движение..

публикувано на 25.04.24 в 08:05

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30