Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдиха нови идеи за изграждането на спортната зала в Кула

| обновено на 30.09.21 в 11:43
Снимка: Наско Цанов

Нови идеи за строежа на новата спортна зала в Кула разгледа "Комисията по младежки дейности, образование, култура и спорт" на извънредно заседание. Заседанието беше свикано по искане на общинския съветник Владимир Боев. Притесненията му са, че средствата в размер на 1 милион лева, отпуснати от правителството в края на 2019 година за изграждането на нова спортна зала в града не се използват, а проектът се бави вече 2-ра година.


"Старият проектант не се е справил с проекта и затова ще се наложи или нов проектант да се търси, или с някакъв анекс да му се удължи договора", каза за Радио Видин Владимир Боев.


По различни причини проектът се бави,  коментира кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров:


"Бави се проекта по различни причини, но не смятам, че ще бъде загубена субсидията, която е дадена за построяване на спортната зала. Разговаряхме с комисията и с други присъстващи на срещата, аз им обясних че проекта не е платен, но този проект, който е направен, всъщност вече е остарял. Изпълнението няма да бъде възможно поради това, че много поскъпнаха строителните материали, просто трябва да отидем на някакъв друг вариант, или да направим проект за нова зала и да се разпростираме в тези пари, които имаме, или трябва да търсим пари- собствени средства за дофинансиране."


По думите на кмета, закъснението не е само по една причина, попречило е и обявеното миналата година извънредно положение:


"Проектанта се забави, а и миналата година, когато трябваше да бъде готов и приет, одобрен проекта, да се пристъпи към следващите стъпки по изграждането на залата, имаше и епидемия, беше обявено извънредно положение, така че има и обективни, и субективни причини. В края на миналата година проектантът донесе проекта, комисия с архитекта на общината го разгледа - намерихме недостатъци и го върнахме за доработване, така нещата се забавиха. Факт е, че сме тръгнали да работим, стигнахме до консенсус, до общото мнение да мислим дали да продължаваме със същия проект или да търсим друго място, друго проектиране на нова зала. Не сме си поставили някакъв срок, трябваше да имаме среща с архитекта, защото една от моите идеи е залата да отиде в двора на училището, на мястото на стария физкултурен салон, там по някакъв начин да се проектира, да бъде изградена. Също имаше предложения за двора на "Автото – СПТУ по автотранспорт". Всяко място си има своите плюсове и минуси, в един момент трябва да стигнем до някакво съглашение, до някакъв консенсус, да се възлага през зимата и евентуално вече да направим избор за изпълнител. Забавени са определено нещата, но не са загубени безвъзвратно, умуваме как да излезем от ситуацията и какво да направим. Амбицията ни беше още миналата година да е построена тази зала, но така или иначе, не се получи. Имам най-голямо желание, както и другите гледам имат желание да се направи, но времето не е едно и също вчера и днес."





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05

Върбешница се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Кметството и Народно читалище “Пробуда -1928“  в мездренското село Върбешниц а  ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” . Предстоящото дванадесето издание на проявата ще бъде под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември, събота. Всички желаещи могат да се включат в почистването и облагородяването на..

публикувано на 09.09.24 в 16:25

Правителството обсъжда възможността държавата да поеме управлението на буферните паркинги по границите

Министър-председателят Димитър Главчев създаде работна група със задачата да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Правителствената информационна служба. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали..

публикувано на 09.09.24 в 16:00

Патриарх Даниил ще посети Монтана

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи Божествена света литургия в храма „Свети Дух“ тази неделя, 15 септември, в Монтана. Тържествената литургия ще започне в 09:00 часа.  В датата има символика и след 8..

публикувано на 09.09.24 в 15:38

Местна коалиция ще участва в изборите за кмет в село Габровница

Местна коалиция се регистриран за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница . Извънредният вот е на 20 октомври. Местна коалиция „ГЕРБ (СДС и БНД)” се регистрира за участие в изборите за кмет в Габровница. За сега тя е единствената подала документи в Общинската избирателна комисия в Монтана, съобщи говорителят Петко Петков...

публикувано на 09.09.24 в 15:32
Снимката е илюстративна

Въведено е ограничение на движението по врачанска улица заради панаира

Временна организация на движението е въведена в района на спортния комплекс „Христо Ботев“ във Враца . Във връзка с предстоящото издание на Врачанския есенен панаир, който се провежда на територията на спортния комплекс, от днес до 19 септември временно ще бъде ограничено движението по ул. “Спортна” .  Алтернативният маршрут за движещите се..

публикувано на 09.09.24 в 14:59