Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесен пункт за преброяване в сградата на Общината във Видин

Снимка: Община Видин

В следващите три дни във Видин ще работи изнесен пункт за преброяване на населението. 

До 13 октомври гражданите на Община Видин, които до момента не са имали възможност да се преброят, ще могат да го направят в обособения за целта пункт. Изнесеният пункт е разположен на партера в сградата на общинската администрация (при пропуска). 

Там в часовете от 09:00 ч. до 13:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч. преброители ще оказват съдействие на гражданите за тяхното успешно преброяване.

"Нямах проблеми. Преброих си участъка, доста бързо, след това си взех втори участък, който също преброих. И бях готова сравнително рано, затова съответно ме предложиха тук да преброявам тези, които не са минали при тях. Открих си всички хора, които си живееха на адрес, тези които са необитаеми, съответно се записаха като необитаеми. Имах един- единствен заключен вход. Отвориха ми хората, влязох, нямаше проблем. Аз съм обикаляла конкретно жилище по над 10 пъти по всяко време на деня и в крайна сметка съм ги открила. Не съм имала проблеми никакви...", обяснява преброителят Павлина Мариянова. 

Притеснения за зараза с коронавирус е имал преброителят Владимир Попов:

"Да, преди два дни бях в Бърза помощ. И действително, при това обхождане, което трябваше да направя по местата, където трябваше да мина, получих някаква инфекция, но все пак в Бърза помощ установиха, че нямам коронавирус. Но пък срещнах други проблеми, например въшки, бълхи и други паразити..."

Няколко души, които не са участвали в Преброяване 2021, бяха дошли на място:  

"Никой не е минал при мен. Работя до късно и няма как, не сме се засякли, ако е идвал някой. Не, не се боя от глоба. Не съм направил нищо нередно. Явно никой не е идвал вкъщи, защото няма номер на телефон или нещо такова оставено. И вчера беше крайния срок. Щом никой не минава, аз идвам тук. Срокът трябваше да бъде удължен още повече. Много хора не стоят в къщи. А и онлайн, доколкото знам, повече от 100 000 на ден не могат да минат. И затова дойдох, това момиче попълва и готово. Нали помните от началото онлайн, че не може да се влезе в системата, забавяне, забавяне. И с тия разни атаки, хакери, историите да объркват системата винаги е имало и винаги ще има... В нашия квартал момичето е болно и ни казаха, че тука можем да се преброим...  Пробвах онлайн и ми взе 6 лева за код и не можах, и нямаше ме вкъщи и така... Била съм на работа, втора смяна. Нищо не съм намерила и да са идвали у дома...", казаха хората, които чакаха пред изнесения пункт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нова организация в Мездра подкрепя младото поколение в града

Нова младежка организация е сформирана в Мездра . "БУМ" ("Будни Устремени Мездренчани")   е екип от млади и амбициозни хора с различни професии. Един от основатели на "БУМ" е Цветослава Тодорова. Тя живее в китно село близо до град Мездра. Завършила е бакалавър "Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския..

публикувано на 09.08.24 в 14:35

Операта "Медея" оживява сред Белоградчишките скали 

Операта "Медея" от Луиджи Керубини ще бъде представена на сцената на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали" . Премиерата ѝ бе в края на февруари на сцената на Софийската опера и балет. В Белоградчик предстоят два спектакъла - днес, 9 август и утре. Тази вечер публиката ще може да види като Медея родената във Видин оперна певица..

публикувано на 09.08.24 в 11:20

Отбелязваме Световния ден на любителите на книгата

9 август е Световният ден на любителите на книгата . Всяка година на тази дата чрез различни инициативи множество държави по света насърчават любовта към четенето. Книгата е източник на знание, редовното четене обогатява нашия речник и подобрява езиковите ни умения. Днешният ден е повод да ви срещнем с писателя и общественик от Монтана  Мартен..

публикувано на 09.08.24 в 11:00

Феста на диджеите-ветерани започва във Видин

Classic Telegrafa DJ Fest  започва днес във Видин. Тазгодишното издание на фест с диджеите-ветерани е 15-то и ще продължи до11 август. В    продължение на четири вечери ще звучат вечните хитове на 80-те и 90-те години на ХХ век.  Създател на събитието е телевизионният водещ и диджей Васко Громков, който гостува в студиото на Радио Видин...

публикувано на 08.08.24 в 17:50

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин е към своя край

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи. Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе са заменени с нови. Линейната част на реконструкцията е..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Празник на малината ще се проведе в Берковския Балкан

Традиционния празник на малината организират през почивните дни в Берковския Балкан. От 9-и до 11 август за посетителите са предвидени множество мероприятия - туристически походи, беседи, музикална програма с много веселие и др. Организатори на празничните дни, които ще се проведат на почивната зона на Ком, са Община Берковица и местното дружество..

публикувано на 08.08.24 в 13:59

Националният отбор по приложно колоездене е на лагер-сбор в Берковица

Берковица е домакин на лагер-сбора на националния отбор по приложно колоездене, който е организиран със съдействието на Общината, Съюза на българските автомобилисти в Монтана и Клуба по приложно колоездене в града. Той се провежда от 5-и до 10 август под ръководството на треньора Цветанка Петкова, която е председател на местната спортна..

публикувано на 08.08.24 в 10:46