Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Електронна книга по проект "О.Н.Л.А.Й.Н" създават в Мездра

Снимка: Община Мездра

Развитие на цифровите умения както на учителите, така и на учениците, повишаване нивото на владеене на чужди езици и на работата в екип на участниците в проекта, подобряване на социалните им умения във време на изолация, стимулиране на тяхната креативност и иновации, критично мислене, подходи за решаване на проблеми и вземане на решения, обмен на добри практики и взаимно обучение и др. Това са основните цели на проекта О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование" ("O.N.L.I.N.E - Our New Learning Innovative Network for Education"), по който работи СУ "Иван Вазов" в Мездра. Днес представители на училищата-партньори от 6 държави, посетиха Община Мездра. 

Всеки партньор по проекта е ангажиран да създаде специфични дейности и семинари по темата, за която отговаря: Безопасност в Интернет (за която отговаря СУ "Иван Вазов"), Уеб дизайн и електронна търговия, Обучение с цифрова фотография, Наследство и Дигитално обучение, Видео технологии и Дигитална педагогика: Учене чрез игри.

Крайният продукт ще бъде електронна книга, която ще включва колекция от дидактически материали, използвани по време на проекта, колекция от видеоклипове, съдържащи резултатите от дейностите, колекция от иновативни планове на уроци и т. н.

Координатор по проекта е Училището по икономика и туризъм от гр. Дарувар, Хърватия, а партньори по него са още: от българска страна - СУ "Иван Вазов" - Мездра, както и Икономически технически институт "Витале Джордано" от гр. Бито̀нто, Италия, Институт за средно образованиe "Висенте Еспинел" от Ма̀лага, Испания (в което са учили световноизвестният художник Пабло Пикасо и носителят на Нобелова награда за медицина, биохимикът Северо Очоа), Училищна група на Франсиско де Холанда от Гимара̀еш, Португалия и Гимназия за обществени науки от гр. Назили, Турция.

В рамките на едноседмичния си престой у нас учителите и учениците от училищата партньори ще посетят IT центъра на "Враца софтуер общество" и ще разгледат някои от най-известните природни и културни забележителности в Северозападна България- Белоградчишките скали, Черепишкия манастир "Успение Богородично", Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" и др.

Проектът се финансира по програмата на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа "Еразъм+" 2021-2027 г..


Вижте още
МБАЛ

Снимката на 27 октомври 2021 година

Covid -отделението във видинската болница е пълно . 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. 6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния..

публикувано на 27.10.21 в 17:55

Въвеждат пропускателен режим в Община Мездра

Въвеждат противоепидемични мерки в сградата на Общинската администрация в Мездра, съобщиха от пресслужбата на общината. Със заповед на кмета Иван Аспарухов се ограничава достъпа на външни лица в сградата на Община Мездра, с изключение на  Центъра  за услуги и информация на гражданите на партера. В Ритуалната зала са о бособени работни места за..

публикувано на 27.10.21 в 17:04

Община Мездра инвестира над 2 милиона в ремонти

Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева. Вече е завършен или предстои да започне ремонтът на 19 улици в 16 населени места, на една многофункционална спортна площадка и на една обществена сграда, които са включени в Инвестиционна програма за 2021 г. За изпълнението им Община Мездра..

публикувано на 27.10.21 в 16:13

В 8 медицински центъра в Северозапада ще правят безплатни бързи антигенни тестове

Ограничени са  количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин,  д-р Венцислав Владински: "По указание от София ние сме дали още в петък такива безплатни тестове за безплатна употреба, но те са в много ограничени..

публикувано на 27.10.21 в 16:02

Изтича срокът за плащане на местни данъци и такси

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин. До тогава физическите и юридическите лица трябва да са заплатили дължимите от тях данък сгради, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци. След 1 ноември върху неплатените задължения за 2021 година започва да тече законова лихва...

публикувано на 27.10.21 в 15:50

Заведенията за хранене във Видин спазват изискването за зелен сертификат

19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков , директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин: "Вчера са минали 11 обекта - 3 ресторанта, 6 бистра и 2 кафе-аператива, като навсякъде персонала и съответните..

публикувано на 27.10.21 в 15:26

Хайредин и Криводол влязоха в тъмночервената зона

Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. Според данни на Регионалната здравна инспекция, през последните дни има сериозен ръст на заболелите, което причисли двете общини към Враца, Роман, Мездра и Бяла Слатина по брой инфектирани на сто хиляди души население. В..

публикувано на 27.10.21 в 14:52