Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Във Видин PCR тестовете вече се правят и в събота

Снимка: Радио Видин

Лабораторията за PCR тестове във видинската болница вече работи и в събота, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова:

"Въпреки недостига на персонал, успяхме да направим един график, за да подобрим диагностичния процес в събота PCR- лабораторията да работи. Освен че улеснява нашата диагностика и лечението на пациенти, които са хоспитализирани, е важно и за колегите от доболничната помощ, които биха могли в събота сутрин да насочват свои пациенти или хора, които искат по желание да се изследват в съботния ден."
Вижте още

Коледно градче грейна на детска площадка във Видин

Детска площадка във Видин е превърната в коледно градче, светлините на което могат да се видят вечер. Украсата е подарък от фондация "Подкрепа за реализация" за децата. Площадката е до църквата "Св. Николай" и предишни години там са организирани коледни тържества, каза Юлита Петрова от екипа на фондацията: "Решихме да направим едно коледно..

публикувано на 02.12.21 в 14:52

Педиатър: Менингитът е сериозно заболяване, затова се препоръчват ваксини

Менингитът е доста сериозно заболяване, което обикновено се появява при малки деца и младежи до 20-годишна възраст. Това обясни д-р Емилия Елисеева , педиатър от Видин, по повод огнището на болестта в столична детска градина. По думите й, причините са бактериални и вирусни, като бактериалните са с по-бързо и тежко протичане, което може да има..

публикувано на 02.12.21 в 14:48

Млади хора дариха сушилня на старческия дом в Ново село

Двама млади хора, възпитаници на ГПЧЕ "Йордан Радичков"  Видин, Влади и Чудомир, и членове на младежката група на масонския орден "Дьо Моле Света София" подариха сушилня за дрехи на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Ново село.  Така бяха зарадвани живеещите  в старческия дом в Ново село. В предварителната..

публикувано на 02.12.21 в 14:30
Наградените деца на Монтана

Монтана награди талантливите си деца

Кметът Златко Живков връчи стипендиите на ученици с изявени дарби от община Монтана за 2021 година. 13 изявени таланти в областите "Наука и технологии", "Изкуство" и "Спорт" получиха годишни и еднократни стипендии съответно в размер 1500 лв. и 500 лв. Годишна стипендия получиха Калин Борисов и Матей Минев в област..

публикувано на 02.12.21 в 14:16
Коледната елха във Видин - 2021

Монтират коледната елха във Видин

Започна монтирането на коледната елха на централния площад във Видин. На възлови места в града се поставя и нова коледна украса.  Украсата ще допринесе за коледния дух, смятат видинчани:  "Да, определено смятаме, че ще бъде по-добре от миналата година, това е от голямо значение ... Това допринася за коледния дух и да се приповдигне..

публикувано на 02.12.21 в 13:18
Украсяване на коледната елха в Монтана

Коледната елха на Монтана ще грейне на Никулден

В Монтана започна украсяването на коледното дръвче. Светлините на елхата ще бъдат запалени на Никулден в17,30 часа.  Тази година декорираното дърво е в близост до Паметника на септемврийци. Пред него ще се състои кратък концерт на солисти от вокално студио "Детски смях" към ЦПЛР – ОДК "Ние, врабчетата". Те ще огласят площада с тематични..

публикувано на 02.12.21 в 12:15

Незаконни цигари и тютюн открити в частен дом в Лом

230 ръчно изработени цигари с филтър и 0,152 кг ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол, открили служители на РУ-Лом след подаден сигнал за незаконна търговия и държане на акцизни стоки. Стоката била открита  в частен дом в град Лом,  в който живее 56-годишна жена, при специализирана проверка  На нарушителката е съставен акт..

публикувано на 02.12.21 в 11:20
Подкасти от БНР