Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Утре ще се проведе отложеното заседанието на Общинския съвет във Видин

Миналата седмица не се проведе заради липса на кворум

Снимка: Архив: Радио Видин

За утре е отложено редовното заседание на Общинския съвет във Видин, след като в началото на седмицата не се проведе поради липсата на кворум. 

23 точки са включени в предварително подготвения дневен ред за заседанието. Сред тях е и предложението за нова наредба за организация на движение. Предлага се и промяна в поименния списък за капиталови разходи. В Общинския съвет е внесено и искане от областната управа за предоставяне на спортната зала за безвъзмездно ползване от Районната избирателна комисия, за да се предават там бюлетините. В проекта за дневен ред е включено и предложение за обявяване на търг с тайно наддаване за наем на терени за разполагане на колони за зараждане на превозни средства с електрически двигатели.

Внесени са предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на град Видин и общината" на Мадлен Радуканова, която спечели  златен медал на олимпиадата в Токио с ансамбъла по художествена гимнастика, както и на професор Валентин Джонов от Швейцария за неговата дарителска дейност. Посмъртно за почетното звание е предложен дългогодишният директор на училище "Цар Симеон Велики" Венцислав Станев.

Заседанието е насрочено за 9 часа утре. Миналия понеделник не се събра кворум, тъй като от групата на ГЕРБ не се явиха в знак на несъгласие с действията на кмета Цветан Ценков. Ценков, който беше избран за кмет от Местна коалиция СДС е и в състава на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на настоящия президент за следващ мандат. Във Видин ГЕРБ и СДС имат споразумение за съвместна политическа дейност и управление на общината, което е сключено през юни миналата година.


Вижте още
Коледната елха във Видин - 2021

Монтират коледната елха във Видин

Започна монтирането на коледната елха на централния площад във Видин. На възлови места в града се поставя и нова коледна украса.  Украсата ще допринесе за коледния дух, смятат видинчани:  "Да, определено смятаме, че ще бъде по-добре от миналата година, това е от голямо значение ... Това допринася за коледния дух и да се приповдигне..

публикувано на 02.12.21 в 13:18
Украсяване на коледната елха в Монтана

Коледната елха на Монтана ще грейне на Никулден

В Монтана започна украсяването на коледното дръвче. Светлините на елхата ще бъдат запалени на Никулден в17,30 часа.  Тази година декорираното дърво е в близост до Паметника на септемврийци. Пред него ще се състои кратък концерт на солисти от вокално студио "Детски смях" към ЦПЛР – ОДК "Ние, врабчетата". Те ще огласят площада с тематични..

публикувано на 02.12.21 в 12:15

Незаконни цигари и тютюн открити в частен дом в Лом

230 ръчно изработени цигари с филтър и 0,152 кг ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол, открили служители на РУ-Лом след подаден сигнал за незаконна търговия и държане на акцизни стоки. Стоката била открита  в частен дом в град Лом,  в който живее 56-годишна жена, при специализирана проверка  На нарушителката е съставен акт..

публикувано на 02.12.21 в 11:20

Неизвестен открадна 700 лв от частен дом в Расово

700 лв от дамска чанта са били откраднати в дома на 28-годишна жена от  село Расово, съобщават от ОД на МВР-Монтана. След като установила липсата на парите, жената подала сигнал в полицейския участък в Медковец. В къщата е проникнато през липсващ прозорец на входната врата.  На местопроизшествието е пристигнала  дежурна оперативна група на РУ Лом,..

публикувано на 02.12.21 в 11:09

Коледните тържества в Белоградчик започват от петък

В Белоградчик се готвят за посрещане на Коледните и Новогодишните празници. Те ща започнат със запалване светлините на коледната елха на площад „Възраждане“ в петък от 17:30 часа.  Церемонията ще започне с кратка програма, в която участие ще вземат децата от Детска градина „Иглика“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс..

публикувано на 02.12.21 в 10:15

Монтана отбелязва 130 г. от градския си статут

Няколко инициативи са включени в програмата за отбелязване на 130 години от градския статут на Монтана.  Акцент в програмата е и издаването на сборника "Монтана: един модерен град на 130 години".  Сборникът ще бъде представен  на 2 декември (четвъртък) от 10:00 ч. в Регионалния исторически музей .  Кметът Златко Живков ще приветства..

публикувано на 02.12.21 в 08:25

Екоинспекцията във Враца глобява АПИ

Екоинспекцията във Враца ще глоби Агенция „Пътна инфраструктура“ заради констатирани замърсявания с отпадъци. Санкцията ще бъде наложена заради мръсотията по пътните отбивки на главен път Е-79 и ненавременно обслужване на поставените съдове за събиране на отпадъци. Информацията потвърди директорът на РИОСВ – Враца инж. Николай Йорданов,..

публикувано на 02.12.21 в 07:53
Подкасти от БНР