Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Задържаха недекларирана валута на ГКПП Дунав мост 2

Снимка: Агенция "Митници"

100 000 недекларирани евро установиха митнически служители в района на ГКПП Дунав мост при Видин- Калафат при проверка на товарен автомобил. В ранните часове на 15.10.2021 година при проверка входящ камион, пътуващ от Нидерландия към Турция, шофьорът- турски гражданин е заявил, че няма нищо за деклариране, но при последвалата щателна проверка на кабината, при горното легло са открити 100 000 евро. Водачът е обяснил, че са на негов колега. Съставен е акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

Вижте още

Присъствено учат децата от начален етап в Зверино

Само за около една седмица всички малки ученици от  СУ "Свети Климент Охридски" в най-голямото мездренско село Зверино се завърнаха в клас и обучението им вече е само с присъствени занятия. От понеделник  в училище ще се завърнат  всички ученици, щ е продължат да се спазват както досега всички указания за обучение в епидемична обстановка,..

публикувано на 02.12.21 в 15:17

Коледно градче грейна на детска площадка във Видин

Детска площадка във Видин е превърната в коледно градче, светлините на което могат да се видят вечер. Украсата е подарък от фондация "Подкрепа за реализация" за децата. Площадката е до църквата "Св. Николай" и предишни години там са организирани коледни тържества, каза Юлита Петрова от екипа на фондацията: "Решихме да направим едно коледно..

публикувано на 02.12.21 в 14:52

Педиатър: Менингитът е сериозно заболяване, затова се препоръчват ваксини

Менингитът е доста сериозно заболяване, което обикновено се появява при малки деца и младежи до 20-годишна възраст. Това обясни д-р Емилия Елисеева , педиатър от Видин, по повод огнището на болестта в столична детска градина. По думите й, причините са бактериални и вирусни, като бактериалните са с по-бързо и тежко протичане, което може да има..

публикувано на 02.12.21 в 14:48

Млади хора дариха сушилня на старческия дом в Ново село

Двама млади хора, възпитаници на ГПЧЕ "Йордан Радичков"  Видин, Влади и Чудомир, и членове на младежката група на масонския орден "Дьо Моле Света София" подариха сушилня за дрехи на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Ново село.  Така бяха зарадвани живеещите  в старческия дом в Ново село. В предварителната..

публикувано на 02.12.21 в 14:30
Наградените деца на Монтана

Монтана награди талантливите си деца

Кметът Златко Живков връчи стипендиите на ученици с изявени дарби от община Монтана за 2021 година. 13 изявени таланти в областите "Наука и технологии", "Изкуство" и "Спорт" получиха годишни и еднократни стипендии съответно в размер 1500 лв. и 500 лв. Годишна стипендия получиха Калин Борисов и Матей Минев в област..

публикувано на 02.12.21 в 14:16

До Никулден проверяват търговците на риба

От утре, 2 декември, до 6 декември, включително, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден. Ще се проверяват местата, на които се предлагат традиционните за празника храни и продукти, каза за Радио ВИДИН  инж. Красимира Стойкова , нач. отдел "Контрол на храните" към..

публикувано на 02.12.21 в 15:20
Коледната елха във Видин - 2021

Монтират коледната елха във Видин

Започна монтирането на коледната елха на централния площад във Видин. На възлови места в града се поставя и нова коледна украса.  Украсата ще допринесе за коледния дух, смятат видинчани:  "Да, определено смятаме, че ще бъде по-добре от миналата година, това е от голямо значение ... Това допринася за коледния дух и да се приповдигне..

публикувано на 02.12.21 в 13:18
Подкасти от БНР