Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мездра бе домакин на семинар за работа с деца в риск

Снимка: Община Мездра

Семинар на тема "Работа с деца в риск и психоактивни вещества“ се проведе в Мездра. Обучението е част от дейностите, включени в Плана за работа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра за 2021 г. В семинара взеха участие обществени възпитатели и членове на Комисията, педагогически съветници, психолози и медиатори от 7-те училища в общината, както и представители на Центъра за обществена подкрепа, който беше разкрит наскоро в града от Община Мездра. Лектор на семинара беше социалният и училищен психолог Валентин Минков от Превантивно-информационен център по зависимости - Плевен, който има дългогодишен опит в областта на социалната психология, обученията и консултациите. Основната цел на обучението бе обогатяване на знанията и уменията на специалистите, работещи с деца в риск и превенция на употребата на психоактивни вещества от подрастващите.

По време на семинара бяха дискутирани следните теми: "Юношество - поколение Z”, "Предпоставки за рисковото поведение при юношите“, "Семейството като протективен фактор“, "Ефективни методи в превенцията“, "Психоактивни вещества (ПАВ). Признаци и ефекти от употребата им“, "Кризисна интервенция след употреба на ПАВ“ и "Консултиране на деца, проявяващи девиантно поведение“.    


Вижте още

Наско Цанов е номиниран в конкурса "Мисията ДОБРОВОЛЕЦ - (НЕ)възможна" 2021

Сътрудникът на Радио Видин в Кула Наско Цанов е сред номинираните в конкурса на Министерството на младежта и спорта "Мисията ДОБРОВОЛЕЦ - (НЕ)възможна" 2021. Номинацията му е в категория "Доброволец". Мотивацията му е свързана с постигането на един по-добър, чист и красив Северозапад. Негова лична мисия е популяризирането на културното, историческото..

публикувано на 30.11.21 в 11:00
КОВИД 19

Врачанско е с най-висока заболеваемост в България

Висока остава заболеваемостта от коронавирус в област Враца и по последни данни на здравните власти е най-високата в България. За последните 2 седмици в града под Околчица и региона са били изолирани 1150 души, което прави ниво от 730 на 100 000 души население. Почти половината са от община Враца, където между 16-и и 29-и ноември са били изолирани..

публикувано на 30.11.21 в 10:41

Разкриха оранжерии за канабис в Якимово

Разкрита е нарколаборатория в частен имот в село Якимово след получен сигнал, съобщават от полицията в Монтана. Имотът е  обитаван от 62-годишна гражданка на Руската Федерация, със статут на постоянно пребиваваща на територията на Република България. О ткрити са две оранжерии, разположени в задния край на имота. В едната били засадени 145 растения от..

публикувано на 30.11.21 в 10:33

Задържаха чужденец, опитал да подкупи полицаи

30-годишен чужденец е бил задържан при опит да подкупи полицаи край Видин.  На 29 ноември екип на "Пътна полиция" спрял товарен автомобил, а в хода на последвалата проверка водачът представил документите си с банкнота с номинал 10 евро, съобщават от полицията във Видин.  Мъжът е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа, по случая е образувано..

публикувано на 30.11.21 в 10:09

Андреевден е!

На 30 ноември почитаме свети апостол Андрей Първозвани. Свети Андрей е един от дванайсетте апостоли и е разпънат на кръст в гръцкия град Патра, каза свещеник Илия Симеонов от Видинската епархия. "Свети апостол Андрей се нарича Първозван, понеже пръв от апостолите е повикан да тръгне след Христа. От ранни години той жадувал за божествената..

публикувано на 30.11.21 в 09:48

В Берковица обявиха конкурс за коледна украса

Община Берковица обяви конкурс за най- красива коледна украса. В него могат да участват граждани, фирми и институции.  Трябва да изпратят снимки на създадена от тях външна коледна украса на търговски обекти, витрини  или жилищни сгради. Конкурсът има състезателен характер. Всеки участник трябва да изпрати до две снимки. Срокът за..

публикувано на 30.11.21 в 08:50

Поскъпва хлябът в Монтана

Хлябът в Монтана ще продължи да поскъпва. Причината за това са повишените цени на консумативите – електро енергия и природен газ.  "Цената на брашното също е различна от тази в началото на годината", каза Костадин Георгиево, който от дълго време се занимава с производството на хляб и хлебни изделия. Допълни, че бялото брашно, което в..

публикувано на 30.11.21 в 08:15