Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

1556 са заболелите от коронавирус във врачанско

КОВИД 19
Снимка: радио Видин

Нови 105 жители на врачанска област са били диагностицирани с коронавирусна инфекция. 11 от тях са били хоспитализирани в лечебни заведения, съобщиха от РЗИ, обобщавайки данните от 19 октомври.

Четирима от постъпилите в здравни заведения, са приети в белодробната болница във Враца, трима в МБАЛ"Христо Ботев", двама в Мездра и по един в ИСУЛ-София, и лечебницата в Кнежа. Най-младият от тях е на 41 г. от Мездра, а най-възрастният – 92 годишен жител на козлодуйското село Гложене.

Голяма част от новите инфектирани са от общините Бяла Слатина, Враца и Мездра, но има представители от Козлодуй, Криводол, Роман, Мизия. Бебенце от Мездра е най-малкият пациент, лекуван у дома от вируса, а най-възрастният болен е на 75 г. също от железничарския град.

1556 са активните носители на заразата към този момент. От тях 1421 се лекуват в домашни условия, а 135 са хоспитализирани в болници.

От днес Врачанско вече е в тъмночервената зона по заболеваемост с 503.05 на 100 000 души население при средна за страната 562.26 на 100 хиляди. За сравнение съседните области – Монтана и Видин отдавна са там, като в крайдунавския град вървят към затваряне заради стойности от над 800 на 100 000 души население.

28-годишен мъж от врачанското село Върбица, лекуван от коронавирусна инфекция е сред четирите нови жертви на заразата в областта, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Младият човек е издъхнал в монтанската МБАЛ"Д-р Стамен Илиев" от усложнения, настъпили от вируса.

Още трима са издъхнали през изминалото денонощие, уточняват здравните власти от Враца. Броят на жертвите на заразата във Врачанско вече е 666.


Вижте още

В Монтана шаранът за Никулден е около 7.50 лева за килограм

7.50 лева е килограма на шарана за Никулден на пазара в Монтана. Според търговците има леко намаление, но спрямо миналия 6 декември увеличението е от 50 стотинки: "Ние имаме всякакъв види риба и каним всички клиенти да дойдат при нас да си купят, за да уважат празника Никулден."   Толстолобът е по 4 лв, сомът и пъстървата..

публикувано на 04.12.21 в 17:36

Съдът потвърди решение на екоинспекцията във Враца

Екоинспекцията във Враца спечели изключително важно дело във Върховен административен съд, с което защити хората от село Манастирище и областта. Магистратите потвърдиха решение на директора на екоинспекцията Николай Йорданов, което забранява използването на местна кариера като депо за отпадъци от сондажни дейности. Боклуците са образувани..

публикувано на 04.12.21 в 16:54

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик

Елхата на централния площад в Белоградчик засия в красива коледна премяна. Украсена с хиляди светлинки и цветни играчки тя озари лицата на най-малките, дошли да видят тържественото запалване, съобщиха от Община Белоградчик Въпреки дъжда, за магията на Коледния дух допринесоха прекрасните песнички и стихчета на възпитаниците на Детска градина..

публикувано на 04.12.21 в 14:50

В Монтана отбелязаха 100-годишнината от създаването на Съюза на слепите

Кметът на община Монтана Златко Живков получи почетна грамота от Съюза на слепите. Поводът бе 100- годишнината от създаването на организацията. Наградата му връчи председателят на Регионалния съюз на слепите в Монтана Ива Петкова: "Пожелавам Ви много здраве и да работим все така добре с Вас!" В Регионалния съюз на слепите членуват..

публикувано на 04.12.21 в 14:05

Инцидент на пешеходна пътека до съботния пазар във Видин

За инцидент на пешеходна пътека на булевард "Панония" във Видин съобщиха очевидци. Автомобил леко е блъснал момче на около десет години. Произшествието е станало малко след 10 часа. Детето  побягнало към мястото, където е съботният пазар, след което се върнало заедно с възрастен човек. Според свидетели се стигнало до саморазправа с шофьора на автомобила:..

публикувано на 04.12.21 в 11:30

Връчиха наградите най-добрите в конкурса “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”

Министерството на младежта и спорта награди победителите в ежегодния конкурс "Мисията доброволец - (не)възможна". Всички номинирани бяха поканени и бяха отличени за техните усилия и добрия пример, който дават. Инициативата се проведе за шеста поредна година по случай 5 декември - Международен ден на доброволчеството. В конкурса бяха номинирани..

публикувано на 04.12.21 в 10:11

Грамоти за доброволците от общините Брегово и Ново село

В навечерието на Международния ден на доброволеца- 5 декември началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин старши инспектор Димчо Горанов поздрави екипите на доброволните формирования в Ново село и Брегово.  Връчи почетни грамоти за приноса им към добровлочеството.  Датата се чества като Международен ден..

публикувано на 04.12.21 в 09:23
Подкасти от БНР