Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Награда "Най-добър актьор" за Стефан Милков от Драматичен театър Монтана

3
Снимка: Драматичен театър Монтана


Стефан Милков от Драматичен театър Монтана е "Най-добър актьор" на Европейския фестивал на пътуващите театри в Сливница. Наградата е за представянето му с моноспектакъла "Чудомирщини" на режисьора Милослав Милославов.  Спектакълът е създаден от Театрална къща "Миларт", а монтанският театър го разпространява в областите от Северозапада. 
Преди да стане част от трупата, младият актьор играе във Видин, а дебюта си на професионалната сцена прави в Театър "София". Започва да играе в любителския театрален състав на Костинброд. Носител е на 13 награди за най-добра мъжка роля от любителски фестивали, за първи път е отличен като професионален актьор.
Снимка: Драматичен театър Монтана
"Чудомирщини" всъщност е последното ми представление, което направих като любител актьор с режисьора Милослав Милославов, с когото вече доста години работим заедно. Общо взето, той ме подтикна да уча  и да се развивам професионално, той беше моето стъпалце, което ме тласна и ми даде възможност да започна да човъркам по-дълбоко в тази професия. Правейки "Чудомирищини", исках да стигна до по-голяма дълбочина, защото за мен Чудомир не е само лека литература, чисто забавна, която да служи за отмора и разтуха в тежките дни. В тези разкази Чудомир е представил по един прекрасен начин нашата българска душевност. Някои се обиждат на това наше описание, други леко сатирично го приемат, трети си вземат поука, но имено тези разкази на Чудомир и точно това представление ми дадоха стъпалото, за да продължа по-нататък."

Повече може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

Рехабилитатор: Движението е живот

В много случаи хроничните дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат са резултат от обездвижване. Едни от първите симптоми са сутрешната скованост и болката с неизяснен произход, обясни в предаването "Направление здраве" рехабилитаторът Александър Димитров. По думите му, обездвижването до голяма степен води до дегенерация на..

публикувано на 29.11.21 в 17:33

Обновена площадка за децата в Лехчево

С помощта на дарители е реновирана детската площадка на центъра в село Лехчево , община Бойчиновци. Изградено е и видео наблюдение, с цел да се запазят новите съоръжения за по-дълго. Инициативата е на Десислсав Денков , общински съветник и председател на Сдружение "Лехчево - селище с бъдеще", Александър Александров , кмет на селото и..

публикувано на 29.11.21 в 17:32

Солна терапия премахва стреса и подпомага здравето

Лечебните качества на солта са известни още от древността. Този естествен продукт е в основата на халотерапията - холистичен метод за профилактика и подпомагане лечението на някои заболявания, при които хората престояват определено време в т. нар. солни стаи. Първите задълбочени изследвания върху здравословните ползи на солната терапия са..

публикувано на 29.11.21 в 15:54

Кампания подарява коледна вечеря на пенсионери в Кула

Кампанията "Бъди човек" стартира за 4-та поредна година в община Кула. Мотото тази година е "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда". Кампанията започва от днес в град Кула с набиране на хранителни продукти от първа необходимост.  Подробности за благородната инициатива разказа за Радио Видин Наско Цанов от Движение "Северозапазване":..

публикувано на 29.11.21 в 15:05

"Неделник" от 28 ноември 2021 година

Застудя. Така е. На прага на Декември сме. "Неделника" обаче ще ви развесели и загрее с интересни истории. Писателката   Елена Павлова е с две нови книги. Чуйте разказа и за "Катакомби и Сдухотия" - история за две хлапета, началото на пандемията, пролет в локдаун и училище онлайн, готварски рецепти, които можеш да пробваш да сготвиш..

публикувано на 28.11.21 в 14:54

Да следваме Бога непрестанно

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи закона и..

публикувано на 28.11.21 в 08:00

Тита, Тито, Лара, Тара, Благо и Боро търсят своите хора

Историята на захвърлени на пътя новородени кученца е на път да завърши щастливо за пухкавите мъници. Млад мъж ги забелязва в захвърлен найлонов плик по пътя между селата Благово и Боровци, област Монтана. Той ги снима и разпространява снимката в социалните мрежи. Нина Николова пък е тази, която е реагирала не само във Фейсбук - още на следващия ден тя..

публикувано на 26.11.21 в 17:05