Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заловен е 19-годишен, откраднал електромотор от циркуляр в с.Баница

Снимка: Радио ВИДИН

Жител на врачанското село Баница е заявил в полицията, че от двора на имота му е откраднат електромотор от циркуляр, съобщават от ОД на МВР- Враца. 
След оперативно-следствени действия  е установено, че деянието  е извършено от 19-годишен жител на същото село. Лицето  е задържано  в РУ Враца. Образувано е досъдебно производство.
Вижте още
Бюджет

Общините в България ще имат бюджет за 2022 година най-рано през март

"За първи път от началота на демокрацията в страната общините в България влизат в новата година без бюджет”, каза кметът на община Монтана Златко Живков след среща на Националното сдружение на общините в Република България. Градоначалникът обясни каква е процедурата за приемането на бюджета. "Над 90% е сигурно, това са декларирали всички, ще започне..

публикувано на 01.12.21 в 15:21

Община Монтана договори по-ниска цена за топлоенергия

Община Монтана ще получава топлоенергия за 201 лева на мегаватчас.  След срещи с доставчика на газ общината е договорила по-ниска цена за топлоенергия.  Това е с 30 лева по-малко от обсъжданата в началото на ноември, поясни кметът Златко Живков, който внесе яснота относно цените на природния газ: "Деветмесечието на настоящата година цената..

публикувано на 01.12.21 в 14:41

Отново километрична опашка на Дунав мост 2

Отново километрични опашки от тирове се образуват на околвърстния път на Видин . Причината, според водачите, е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители: "Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа докато премина моста. Много бавно се работи , когато решат,..

публикувано на 01.12.21 в 13:52

Понижение на заболеваемостта отчитат във Видин

Две общини в област Видин са със заболеваемост по-ниска от 250 на 100 хиляди души за период от 14 дни- Макреш и Ново село. Данните са към 26 ноември, съобщи д-р Пепа Цветанов а, от Регионалната здравна инспекция:  "Останалите общини са със заболяемост над 250, като пет от общините са със заболяемост над 500 на 100 хиляди души за 14 дни- Видин,..

публикувано на 01.12.21 в 13:27

Премахват сухи дървета в центъра на Видин

Започна изрязването на изсъхнали дървета по улица "Търговска" във Видин. Причината- подаден сигнал за инцидент с паднал клон върху преминаващ човек, каза директорът на Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство" Емилиян Евтимов:  "Имаме сигнал може би от около три седмици за тези дървета. Колегите от отдел "Екология" са ги..

публикувано на 01.12.21 в 13:06
КОВИД 19

70 нови с COVID-19 във Врачанско

70 са новите заразени с коронавирусна инфекция във Врачанско, показват данните на РЗИ за изминалото денонощие. 9 от тях са били хоспитализирани в лечебни заведения заради необходимостта от непрекъснати лекарски грижи. Сред останалите 61, които са на домашно лечение, са момченце от Оряхово, което е на няколко месеца, 7-годишно момиче и..

публикувано на 01.12.21 в 12:55

С изложба отбелязват 50 години художествена галерия-Мездра

Юбилейна изложба по случай 50 години от създаването на Градска художествена галерия (ГХГ) - Мездра ще бъде открита в Регионален исторически музей (РИМ) - Враца. Организатори са ГХГ - Мездра и Художествена галерия "Иван Фунев" при РИМ - Враца, уточняват от Община Мездра. Експозицията включва 40 живописни творби на 17 съвременни мездренски..

публикувано на 01.12.21 в 12:29