Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конкурс за детска рисунка организират в Буковец

Снимка: Радио ВИДИН

Конкурс за детска рисунка на тема "Моят любим народен будител'' организират от НЧ "Просвета-1925" с. Буковец. 


Конкурсът се организира по случай наближаващия Ден на народните будители 1 ноември. Няма ограничение за възраст и материалите, с които ще рисуват децата. Рисунките може да бъдат изпращани под формата на снимка на лично съобщение във фейсбук страницата на Народно читалище "Просвета-1925" с. Буковец или на имейла на читалището prosvetabc@abv.bg. Подробности за конкурса и за основната му идея разказа за Радио Видин секретаря на читалището Вероника Атанасова:


"С мерките, които са в цялата страна, не можем да отбележим по някакъв друг начин празника, миналата година пак така пропуснахме. По-предишната направих няколко дечица на Вазов, на Левски и на Ботев, посетихме детската градина и всеки се представи все едно е самия будител и разказа за себе си. На децата там в детската им беше много интересно, но сега няма как да посещаваме детската градина и реших да организирам конкурс за детска рисунка на тема "Моят любим народен будител''. Както съм обявила на страницата, които деца желаят да ни изпращат рисунките под формата на снимки, без значение с какво са нарисувани - моливи флумастри, бои - кой както му е удобно и му харесва, след това ние ще ги качваме на страницата на читалището. Срока за изпращане на рисунките е до 1 ноември. На 10 ноември ще съобщим кой е победителя, условието е която рисунка е събрала най-много харесвания този да е победител и съответно да има някаква награда, нещо което да отговаря на самия празник".


Ако се съберат много рисунки, когато обстановката позволява, от организаторите ще се свържат с родителите, за да ги помолят да предоставят оригиналните рисунки и те да бъдат изложени или в читалището или в кметството на село Буковец, Видинско.


Победителят ще бъде обявен на 10 ноември 2021 г. в 10 часа.

Вижте още
Коледна украса във Видин

Оригинална коледна украса сътвориха видинчани

Търговци от Видин украсиха сами пространството пред магазините си, а дружелюбно мече приканва жителите да поспрат, да се порадват на украсата и да си купят нещо. Инициатор на идеята е  Милена Дековска , продавач- консултант на един от магазините, най-млада сред колегите си. Тя е изработила ръчно камина от стиропор, украсена с коледни орнаменти, а..

публикувано на 07.12.21 в 15:15
Чешма в центъра на село Черешовица

Вода газят, жадни ходят... в Черешовица

Основен проблем на село Черешовица е влошеното качество на водата. От година и половина има спукан водопровод и по чешмите на хората тече мръсна вода. А иначе водата е чиста планинска, идва директно от планината. Сега, заради проблема, хората са принудени да си купуват минерална вода в бутилки, казва  кметският  наместник Петранка Трифонова:..

публикувано на 07.12.21 в 14:00
Стефан Петров, учител по география

Видински учител по география с отличие в национален образователен конкурс

Видинският учител по география от СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Стефан Петров се класира на трето място в националния образователен конкур с “Дигитални истории от училището и университета”. Над 20 преподаватели взимат участие в конкурса.  Поводът е  Световния ден на Географските информационни системи. За да създаде презентацията си "..

публикувано на 07.12.21 в 13:00

Дарителски фонд "За Мездра" ще подкрепя отлични ученици

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките - това е каузата, с която стартира Дарителски фонд "За Мездра" . Той е учреден през месец октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото..

публикувано на 06.12.21 в 15:05

На Никулден зарибиха с шаран язовир "Дъбника" край Враца

Около 200 кг. жива риба пуснаха днес в язовир "Дъбника" край Враца. Зарибяването е с шаран, а самата кампания се провежда за 5-та година на Никулден.  При набирането на средствата са участвали много хора, а има и такива, които лично са купили риба и са я пуснали в язовира, каза за Радио ВИДИН Владислав Йорданов - член на сдружението "Заедно..

публикувано на 06.12.21 в 14:56

„Музикална зона“: Песни за рибари и моряци

 6-и декември без риба и рибарски песни е като целувка без мустак : )    Никулден е един от най- светлите празници, посветен е на Свети Николай Чудотворец. Той е покровител на моряците, рибарите и банкерите. Спасявал е изпаднали в беда моряци и рибари и затова се почита като господар на необятната водна шир- океаните, моретата, реките и..

публикувано на 06.12.21 в 09:32

"Неделник" от 5 декември 2021 година

"Неделник" е тук. Предникулденски и много весел. Говирм за първият градски кмет на Монтана /Игнат Попов/ с Йордан Герасимов . За 93-та годишнина на читалището в село Градец. Разказва секретаря на читалището Пролет Цолова . Иво Иванов ни разказва за един родолюбив календар в град Брегово насочен към децата. Вкусна рецепта за шаран от..

публикувано на 05.12.21 в 12:25
Подкасти от БНР