Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учител от Монтана е най-добър арт педагог в света


Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието  "Най-добър арт педагог в света". Тя е избрана от всички художествени училища по света, участващи в Международните конкурси на "Charumela"- Бангладеш, "INTERNATIONAL ART TEACHER EXCELLENCE AWARD 2021", за работата ѝ като ръководител на студиото по изобразително изкуство.


Елеонора Георгиева, студио Рени АртНаградата е присъдена  от Международен комитет за приятелството на Художественото училище "Charumela" в Бангладеш. В конкурса участват школи от над 50 страни в света, наградените учители са 13, а в България те са 4 - от Плевен, Хасково, Попово и Монтана. 


"За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата" - споделя Таня Василева , учител по изобразително  изкуство в студио "Рени арт" Монтана:


"Тази организация стартира една  инициатива за деца, които се занимават с изкуство и по време на ковид епидемията. Миналата година започнаха да пускат конкурси на различни теми... Самата организация обявява темата в много кратък срок и се затваря веднага конкурсът, и за определено време трябва да се гласува, за която рисунка им харесва от другите международни студиа и школи. А аз мога за други, но не и за своите деца да гласувам. В този конкурс участват над 50 страни. За да участвам в този конкурс, трябваше да съм се включила в определен брой конкурси на няколко теми.  25 деца участваха.Златен медал имат  7 деца от студиото и сертификати имат  другите деца. Темите бяха глобални: мир, животни, приятелство... Аз се изненадах, че съм отличена като ръководител на студиото по изобразително изкуство и избрана сред толкова много международни педагози от цял свят и съм отличена с международен сертификат.."

 
Оценката за най-добър арт - педагог в света се базира на представените рисунки на учениците на дадения педагог.


Сертификат на Дивна Илчева, студио Рени АртДивна Илчева е наградена със златен медал и сертификат, тя участва с рисунка Дракон с издраскване. Рисунката участва онлайн в конкурса в Бангладеш.  Велина Бойчева и Красен също имат златни медали. 
 
"За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата", споделя Таня Василева.

Повече може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Алберто Бруно

Алберто Бруно: Мечтата ми е да живея завинаги в Стакевци

Днес ви разказваме историята на италианеца  Алберто Бруно , който срещнахме още преди време в белоградчишкото село Стакевци . Алберто е родом от Рим и е на 54 години.  През живота си е правил най-различни неща. От малък започва да работи и до днес не се е спирал. Първата му работа е когато е бил на 11 години - отива на село да бере..

публикувано на 06.08.24 в 17:30

Специалист: Тютюнопушенето и алкохолът са най-вредни при кърмене

Чрез кърмата бебето получава активна имунна защита, която е жизнено важна след раждането. Коластрата, тоест първите капчици кърма, е изключително богата на хранителни вещества и е напълно достатъчна, за да нахрани бебето и да му даде всичко необходимо. Това каза по повод Световната седмица на кърменето - 1-7 август, доброволният консултант към..

публикувано на 06.08.24 в 16:14

Момиче от Монтана спечели първо място в международен музикален конкурс

Магдалена Александрова от Монтана завоюва първо място в четвърта възрастова група на Международния музикален конкурс  "Киното - моя любов, моя песен" , който е част от  Международния младежки медиен фестивал "Арлекин" във Варна. Тя се отличи в съревнованието при силна конкуренция. Журито на конкурса, в състав: академик Пламен Карталов,..

публикувано на 06.08.24 в 14:00

Расте броят на измамените български работници в чужбина

За значителен ръст на случаите с измамени българи  с обещания за работа в Швеция през летния сезон   алармират от българското посолство в Стокхолм. Това съобщиха от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". През лятото се засилва търсенето на препитание в чужбина, но решавайки да отидем зад граница, трябва да си направим предварително..

публикувано на 06.08.24 в 13:49

Гимназията по облекло в Бяла Слатина ще има нов интериор

Професионалната гимназия по облекло "Елисавета Багряна" в Бяла Слатина  има дългогодишна история и традиция, с които заема своето специфично място в региона. Учебно заведение, което вече много години създава красота, твори изящество и стил, създава умни, образовани млади хора, които поколения наред предават своите знания и умения във..

публикувано на 06.08.24 в 13:18

В разгара на лятото: Какво е състоянието на фонтаните във Видин

Последният летен месец дойде, като температурите навън остават все още високи. Естествено е в такива дни да повдигнем въпроса за състоянието на оазисите, носещи прохлада в града, а именно фонтаните и чешмите.  Видинчани се възмущават от занемарения външен вид на водните съоръжения в града. Фонтанът пред сградата на Общината е силно замърсен и..

публикувано на 06.08.24 в 13:00

Когато детето отказва да отиде на зъболекар

Отказът на детето да посети зъболекар, след като вече е било в зъболекарския кабинет и е преминало успешно определена процедура, не бива да тревожи родителите. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни, че подобно поведение е характерно за децата между 4 и 6-годишна възраст, и може да бъде преодоляно с..

публикувано на 05.08.24 в 17:44