Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учител от Монтана е най-добър арт педагог в света


Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието  "Най-добър арт педагог в света". Тя е избрана от всички художествени училища по света, участващи в Международните конкурси на "Charumela"- Бангладеш, "INTERNATIONAL ART TEACHER EXCELLENCE AWARD 2021", за работата ѝ като ръководител на студиото по изобразително изкуство.


Елеонора Георгиева, студио Рени АртНаградата е присъдена  от Международен комитет за приятелството на Художественото училище "Charumela" в Бангладеш. В конкурса участват школи от над 50 страни в света, наградените учители са 13, а в България те са 4 - от Плевен, Хасково, Попово и Монтана. 


"За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата" - споделя Таня Василева , учител по изобразително  изкуство в студио "Рени арт" Монтана:


"Тази организация стартира една  инициатива за деца, които се занимават с изкуство и по време на ковид епидемията. Миналата година започнаха да пускат конкурси на различни теми... Самата организация обявява темата в много кратък срок и се затваря веднага конкурсът, и за определено време трябва да се гласува, за която рисунка им харесва от другите международни студиа и школи. А аз мога за други, но не и за своите деца да гласувам. В този конкурс участват над 50 страни. За да участвам в този конкурс, трябваше да съм се включила в определен брой конкурси на няколко теми.  25 деца участваха.Златен медал имат  7 деца от студиото и сертификати имат  другите деца. Темите бяха глобални: мир, животни, приятелство... Аз се изненадах, че съм отличена като ръководител на студиото по изобразително изкуство и избрана сред толкова много международни педагози от цял свят и съм отличена с международен сертификат.."

 
Оценката за най-добър арт - педагог в света се базира на представените рисунки на учениците на дадения педагог.


Сертификат на Дивна Илчева, студио Рени АртДивна Илчева е наградена със златен медал и сертификат, тя участва с рисунка Дракон с издраскване. Рисунката участва онлайн в конкурса в Бангладеш.  Велина Бойчева и Красен също имат златни медали. 
 
"За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата", споделя Таня Василева.

Повече може да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

"Неделник" от 28 ноември 2021 година

Застудя. Така е. На прага на Декември сме. "Неделника" обаче ще ви развесели и загрее с интересни истории. Писателката   Елена Павлова е с две нови книги. Чуйте разказа и за "Катакомби и Сдухотия" - история за две хлапета, началото на пандемията, пролет в локдаун и училище онлайн, готварски рецепти, които можеш да пробваш да сготвиш..

публикувано на 28.11.21 в 14:54

Да следваме Бога непрестанно

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи закона и..

публикувано на 28.11.21 в 08:00

Тита, Тито, Лара, Тара, Благо и Боро търсят своите хора

Историята на захвърлени на пътя новородени кученца е на път да завърши щастливо за пухкавите мъници. Млад мъж ги забелязва в захвърлен найлонов плик по пътя между селата Благово и Боровци, област Монтана. Той ги снима и разпространява снимката в социалните мрежи. Нина Николова пък е тази, която е реагирала не само във Фейсбук - още на следващия ден тя..

публикувано на 26.11.21 в 17:05

Винтидж календар подготвят организаторите на Ретро парад Видин

Ретро календар за новата година подготвят  организаторите на традиционния за Видин Ретро парад - Иван Цолов, Стефани Венциславова и платформата за събития "Естетика". Средствата от продажбата на календара ще бъдат използвани за подготовката на следващото шесто поред издание на Ретро парад Видин.  "След всяка година, когато парада завърши, има..

публикувано на 26.11.21 в 16:55

Коледен базар събира средства за създаването на модерен кучешки приют

Коледен базар организира сдружение " В помощ на животните в Мездра ". Целта на инициативата е набиране на средства за построяването на нов кучешки приют , обясни създателят на сдружението Станислав Марински . "По принцип това е поредният коледен базар, който правим . Реално погледнато малко са парите, които ние можем да отделим от..

публикувано на 26.11.21 в 15:30
село Върбешница, община Мездра

Върбешница - село от камък

Днес гостуваме в село Върбешница, община Мездра. То  се намира в котловина, въздухът е изключително чист заради боровите гори край него,  има и чиста изворна вода, която е истинско богатство за хората.  От години тук няма нито една кражба. Все повече хора от близките градове купуват къщи в селото,  което е съвсем близо до Мездра и Враца.  Името на..

публикувано на 26.11.21 в 12:00

Стартира "Училище за възрастни" в Ново село

В "Училище за възрастни" ще се превърне СУ "Св. Св. Кирил и Методий"  - Ново село.  45 възрастни ученици ще се ограмотяват  в рамките на  нова инициатива, наречена  "Образованието – фактор за преодоляване на бедността и социалното изолираност".  Финансирането е  по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" за период от 26 месеца...

публикувано на 26.11.21 в 11:00