Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентаристите в Белоградчик заседават по 7 точки

Снимка: Радио Видин

От 10:00 часа днес започва редовната за месец октомври сесия на Общинския съвет в Белоградчик. 
Проектът за Дневен ред е кратък и се състои от седем предложения за решения. 
Първите две са свързани с общинската аптека.  Местният парламент ще гласува решение относно определяне на процента на допълнително възнаграждение / тантиеми/ на Управителя на търговско дружество с общинско участие в капитала. 
След това ще вземат решение, свързано с изплащане на печалбата за 2020 г. на търговско дружество. 
Две от предложенията за решение са свързани с разпореждане с общинска собственост, като второто предложение е за продажба на поземлен имот. 
Три от решенията, взети на заседанието на Общинския съвет на миналото заседание през месец септември се налага да бъдат прегласувани поради технически неточности. Те са свързани с провеждането на публична тръжна процедура за отдаване под наем на земеделски земи - ниви, от общинския поземлен фонд в землищата на селата Вещица и Ошане. 
Както винаги, заседанието ще се проведе в залата на младежкия дом, където на общинските съветници и всички присъстващи може да бъдат осигурени безопасни условия за работа, свързани с изискванията за предпазване от COVID - 19.

Вижте още

Снимката на 29 ноември 2021 година

17-годишният   Цветомир Цветанов  от ПГТ "Михалаки Георгиев" Видин е номиниран в категория "Доброволец" в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ - (не)възможна“ 2021. 728 са общо новите случаи на COVID-19 у нас при направени 14 218 теста, което е 5,12% от тях. 4 са новите случаи в област Враца . 3-ма..

публикувано на 29.11.21 в 18:10

Детска млечна кухня организират в Белоградчик

От днес - 29.11.2021 г. до 3 декември 2021 г. стартира прием на документи за услугата „Детска млечна кухня” в Белоградчик. Записване на деца за получаване на храна от Детска млечна кухня се извършва всеки работен ден от 10:00 до 12:00 часа в сградата на Детска градина „Иглика” при медицинска сестра.  Необходими документи, които родителите трябва..

публикувано на 29.11.21 в 15:42

Актуализация на тазгодишния бюджет гласуват парламентаристите в Белоградчик

В последния ден от месеца Общинският съвет в Белоградчик ще проведе и своята редовна сесия. Проектът за дневен ред е кратък и съдържа шест предложения за решения.  Сред тях се откроява предложението за актуализация на бюджета на общината за 2021 година. Тя се налага след направен анализа на изпълнението на бюджета към 31. октомври, от който се..

публикувано на 29.11.21 в 15:03

По 23 точки ще дискутират общинските съветници във Видин

За утре, 30 ноември, е насрочено заседание на Общинския съвет във Видин.  23 точки са включени в предварително подготвения дневен ред. Сред тях е приемането на актуализирана бюджетна прогноза периода 2022-2024 година, както и приемането на нов проект на наредба за организация на движението, която вече на няколко пъти беше отложена.  В Общинския..

публикувано на 29.11.21 в 13:42

На пешеходна пътека блъснаха жена във Враца

Жена бе блъсната на пешеходна пътека по натоварен булевард във Враца. Шофьорът незабавно е оказал първа помощ. Пешеходката е транспортирана до болницата, която е в близост до местопроизшествието. Прегледана е и е освободена с леки наранявания. По първоначална информация, инцидентът е станала поради натоварения трафик по булеварда и дъждовното..

публикувано на 29.11.21 в 13:40

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в Кула

Започна изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и НС., в община Кула.  На представилите банкови сметки, сумите ще бъдат преведени по сметка, изплащането на средствата е лично на лицето, участвало в комисията или с нотариално заверено..

публикувано на 29.11.21 в 13:39
Цветомир Цветанов от ПГТ

Видински ученик е номиниран за доброволец на годината

17-годишният  Цветомир Цветанов от ПГТ "Михалаки Георгиев" Видин е номиниран в категория "Доброволец" в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ - (не)възможна“ 2021. Номинацията му е подадена от Фондация „Бизнес иновации за кариерно развитие“ за неговата изключителна работа като  младежки работник и посланик на..

публикувано на 29.11.21 в 13:29