Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Учител от Монтана е носител на званието "Най- добър арт педагог в света"

Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието "Най-добър арт педагог в света". Отличена е за работата ѝ като ръководител на студиото по изобразително изкуство. Да съм преподавател е моята детска мечта, казва творецът, и освен уроци по рисуване учи децата, че могат да бъдат всичко, което си пожелаят. 

"Работя в студио "Рени Арт" вече самостоятелно, една година и половина вече като преди това работех като колега на създателката на студиото Рени Петрова, защото съм и неин възпитаник. Впоследствие така се случиха нещата, че доверието, което ми оказаха нейните близки да продължа нейната дейност, всъщност ми донесе една голяма награда, която беше много неочаквана за мен, но това е награда която дължа на децата, с които общувам и работя в студиото."- каза за радио Видин Таня Василева.

Цялото интервю с Таня Василева можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Ивета Михайлова с юбилейна изложба във Враца

Юбилейна изложба под надслов "Кръстосай дух с огнен меч- геометрия на новото време“ откри художничката Ивета Михайлова във Враца. Авторката беше представена от Христо Божков- уредник в Художествената галерия.  Експозицията включва 4 маслени платна, 8 глифа и 30 графични творби, създадени в периода 2018-2022 г.  Като смислов елемент е представен..

публикувано на 26.05.22 в 14:48

"Няма да платим! Няма да платим!" на видинска сцена

Премиерата на комедията-протест "Няма да платим! Няма да платим" по Дарио Фо очакваме на сцената на видинския театър на 1 юни. Фарс, който същевременно забавлява, но и казва много истини за живота ни днес. Режисьор на постановката е Минчо Събев - един от най-прочутите български театрални режисьори с над 80 постановки на провинциална сцена у нас...

публикувано на 26.05.22 в 14:23

Взрив след спукана тръба с газ разтърси Враца

Инцидент с тръба за газ стана днес на светофарите на бул. "Васил Кънчов“, където често стават пътни инциденти. Очевидци твърдят, че е спукана тръба за газ, която се е възпламенила, а движението по маршрута бе напълно блокирано, каза за радио Видин сътрудникът ни Жоро Александров : "Инцидентът е станал между 12.30 и 13.00 часа, когато след..

публикувано на 26.05.22 в 13:57

Отдават общинско жилище в Монтана на украински бежанци

Община Монтана отдава едно от общинските жилища на бежанци от Украйна. Марина Атанасова е подала молба до кмета на общината с искане да им бъде отпуснато жилище, в което да живеят три жени и две деца. Едно от децата ще посещава училище в Монтана. На редовната си сесия, днес, общинският съвет се очаква да одобри докладната записка, внесена от..

публикувано на 26.05.22 в 13:42

Общинските съветници в Мездра ще заседават днес

Общинският съвет в Мездра ще проведе днес, от 16.00 часа, своето редовно майско заседание. Общинските съветници ще обновят съставите на няколко свои постоянни комисии, ще приемат декларация относно приемането на Република Северна Македония в ЕС, ще променят някои условия за наемни договори на помещения в Районната поликлиника и ще приемат отчетите..

публикувано на 26.05.22 в 12:54

Във Видин се проведе Национално външно оценяване за четвъртокласници

Национално външно оценяване за четвъртокласници с изпит по български език и литература се проведе днес. В област Видин се явиха 507 деца от 544 по списък. За целите на изпита обясни за Радио Видин  изпълняващия длъжността началник на регионалното управление на образованието Видин Ангел Донкин : "Националното външно оценяване цели да установи..

публикувано на 26.05.22 в 12:38
Врачанската болница

18-годишният шофьор от Гложене е с опасност за живота

Шофьорът, предизвикал тежка катастрофа снощи в козлодуйското село Гложене, е с опасност за живота. 18-годишният водач е с мозъчен отток и травма на белия дроб с няколко счупени ребра. Той е настанен за лечение в МБАЛ "Христо Ботев", потвърди изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев .  Според него, има опасност за живота..

публикувано на 26.05.22 в 11:41