Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" надви с 4:2 "Етър II" като гост

Снимка: Радио ВИДИН, архив

"Бдин" Видин прибави нови три точки в актива си след 4:2 над дубъла на "Етър" във Велико Търново. Видинчани имаха известни трудности в срещата от 14-ия кръг на Северозападната Трета лига, но опитът наклони везните в тяхна полза. Домакините взеха инициативата в началото на мача, но състезателите на "Бдин" се активизираха и само за 6 минути отбелязаха три безответни гола. В 16-ата минута Цветомир Тодоров центрира от фаул и Ивайло Иванов с глава направи 0:1. Три минути по-късно Руслан Куанг, който в тази среща започна като титуляр, бе съборен в наказателното поле и последва дузпа за гостите, която Александър Соколов реализира за 0:2. В 22-ата минута Деян Захариев напредна отдясно и от малък ъгъл прати топката в напречната греда, а Руслан Куанг я довкара в мрежата - 0:3.

И началото на второто полувреме бе по-добро за домакините. В 52-ата минута Калоян Ненчев бе отлично изведен, напредна сам и с удар под плонжа на вратаря намали на 1:3. В 61-ата минута Ненчев центрира от корнер и Димитър Колимечков засече топката в мрежата, като върна интригата в мача - 2:3. До края играта стана двуостра, като домакините атакуваха по-често в търсене на изравнителен гол, а гостите контраатакуваха опасно. В 77-ата минута Руслан Куанг бе технично изведен сам срещу вратаря и окончателно реши нещата - 2:4, а до края резултатът остана непроменен.

За "Бдин" в тази среща играха: Павел Станев, Ивайло Иванов, Стойчо Стойков, Ангел Цолов, Стефан Стефанов, Руслан Куанг, Калоян Цветков, Цветомир Тодоров, Мартин Николов, Деян Захариев, Александър Соколов /Росен Вергилов, Теодор Тошев, Кристиан Йошов, Велислав Петров/.

След мачовете от 14-ия кръг "Бдин" събра 25 точки и е на пета позиция във временното класиране. Заради изборите, срещите от 15-ия кръг на Северозападната Трета лига са насрочени за петък, 12 ноември, от 14:30 часа. "Бдин" е домакин на последния в класирането "Ювентус" Малчика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04