Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната позиция е във връзка с тестването на ученици в начален етап

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" излезе с национална позиция

87,3 % от учителите не са готови да правят тестове

Снимка: БГНЕС



87,3 % от учителите не са готови да правят тестове на учениците в начален етап, сочи националното проучване сред 5000 учители, направено от  Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа. 

Необходимо е незабавно да се промени заповедта на министъра на здравеопазването относно мястото за правене на тестове, а именно те да се извършват в домашни условия от родителите. Това се посочва в националната позиция на Синдикат "Образование"  към КТ " Подкрепа" - казва Юлиян Петров, председател на синдиката: 

"Тестовете би трябвало да се правят вкъщи, от родителите, а не от учителите.

Многократно изразявахме позиция, че учителите не са готови по куп причини и с много и основателни аргументи, те да правят тестовете. Нашият отраслов съвет коментира, че учителят би могъл да бъде подпомогнат, но нашият опит показва, че когато се прави една подобна кампания много често помощниците ги няма и учителят е сам в тия начинания. Но учителите не бяха чути.

На този етап тече една организация и проучване дали родителите са съгласни с тези тестове. И когато ние сме готови, трябва да започнем в една нестандартна, негативно-иновативна  обстановка , която да направим учебен процес ..."

 
При липса на реакция от Министерство на образованието Синдикат "Образование" ще поиска оставката на министъра на здравеопазването - д-р Стойчо Кацаров и на премиера на служебното правителство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Френска театрална трупа ще гастролира в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра . Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти. Постановката в Мездра ще бъде..

публикувано на 27.08.24 в 16:30

Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово” . Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева :  "На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да..

публикувано на 27.08.24 в 15:54

Възстановено е движението край село Бързия

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 

публикувано на 27.08.24 в 12:35

Шофьор опита да прекара през "Дунав мост - 2" над 240 000 британски лири (видео)

Митническите служители установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка в района на Дунав мост Видин-Калафат. Валутата е намерена в товарен автомобил, с турска регистрация, на влизане в страната. Шофьорът е отрекъл да има парични средства за деклариране. Валутата е открита във фабричните кухини между влекача и ремаркето...

публикувано на 27.08.24 в 11:51

Жена от село Лехчево стана жертва на измама с разваляне на магии

Полицията в Монтана регистрира преписка за измама на жена от село Лехчево . Жител на населеното място сигнализирал органите на реда, че съпругата му е дала 30 400 лева на непознат, който я заблудил, че ще развали направена на семейството магия. Криминалистите са установили извършителя, който е направил пълни самопризнания и доброволно е върнал на..

публикувано на 27.08.24 в 11:23

Катастрофа затруднява движението край село Бързия

Временно движението по път София – Монтана (проход „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 27.08.24 в 11:06

Полицията във Враца разследва трафик на мигранти

Полицаи са установили превоз на нелегални мигранти във Врачанско. Лек автомобил, управляван от 47 – годишен мъж от София, е спрян за проверка при разклона за село Паволче вчера, 26 август, около 23:00 часа.  Шестима чужди граждани, определящи се като сирийци, са пътували в колата. Двама от тях са имали документи за статут на бежанци, останалите са..

публикувано на 27.08.24 в 10:40