Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нов водопровод в село Моравица

Снимка: Петко Котларски

Приключват дейностите по проекта за водния цикъл в село Моравица, община Мездра. Селото вече е с нов водопровод, каза кметът Росен Ценов.


"Той почти вече е на финала. Смисъл документално се дооформя, иначе всичко по строителството е свършено. Преди имаше в  част от селото подменено, но сигурно на 70, 80 % още доподмениха и вече на 100 % е с нов водопровод. Пречиствателна станция има, която пречиства част от водата питейната и основните улици, големите са изцяло асфалтирани, нов асфалт е положен. И общо взето, селото придобива добър вид, така европейски вид да го кажа."


Проектът е стартирал през ноември миналата година и сега приключва.


Вижте още

Отчитат спад на безработните в Северозапада

Равнището на регистрираната безработица в трите области – Монтана, Видин и Враца намалява, като през април безработицата е 9.7%. Понижението спрямо предходния месец е с 0.3 процентни пункта, а на годишна база се наблюдава спад от 1.9 пункта, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Монтана.  Общият брой на безработните в бюрата по труда..

публикувано на 19.05.22 в 15:46

Възобновяват вътрешните парични преводи в пощите

Възобновява се приемането и изплащането на вътрешните парични преводи - обикновени и експресни, съобщават от  Български пощи  Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи е публикуван на сайта на дружеството - https://www.bgpost.bg/bg/150.   Експресните парични преводи могат да бъдат изплатени във всяка..

публикувано на 19.05.22 в 15:23

Увеличението на местните данъци в община Видин е незаконосъобразно, реши съдът

Решенията, с които Общински съвет Видин повиши местните данъци и такси и промени поименния списък за капиталови разходи на Община Видин, в края на миналата година, бяха отменени от  Административния съд, съобщават от ведомството.  Решение №184 за приемане на изменен и допълнен поименен списък за капиталови разходи на Община Видин за 2021г.; Решение..

публикувано на 19.05.22 в 15:03

"С ръце за село" на помощ в Делейна

Търсят се доброволци за акцията "С ръце за село" във видинското село Делейна. Нужна е помощ за освежаване на площада, каза Милица Джанджова от сдружение "Фабрика за идеи", чиято е инициативата. Акцията в Делейна започва от петък- 20 май, ще продължи и през почивните дни: "Включването е буквално в последната минута, но нямаше как да..

публикувано на 19.05.22 в 14:00

В Монтана отбелязват Седмицата на физическата активност

Спортни, народни и мажоретни танци, хип-хоп, брейк и аеробика- наситена е програмата, с която  Младежкият дом в Монтана се в ключва в  Седмица на физическата активност и спорта-  MOVE Week.  От 23 до 29 май всеки, който желае да се включи в инициативите,  ще има възможност да намери своето движение и да се забавлява с разнообразни занимания,..

публикувано на 19.05.22 в 12:04

Разследват незаконен добив на злато край язовир "Огоста"

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, се водят действия по разследване за извършено престъпление- добив на подземни богатства без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на основание на сключения договор, с използване на техническо средство или пътно превозно средство...

публикувано на 19.05.22 в 11:05

Изложба за 24 май откриват във врачанската библиотека

В навечерието на 24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност , в Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца ще се открие изложба "Глаголицата - Създаване, Символика и Смисъл на една Свещена азбука и нейните свети елементи”. Акценти в изложбата са етапите на "Фигурата модел" на глаголическата..

публикувано на 19.05.22 в 11:04