Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Митко Николов: Секцията, в която гласувах, не отговаря на стандартите

Снимка: Радио ВИДИН


Шест са избирателните секции в Община Видин за гласуване на хора с увреждания. 

В тях ще могат да дадат своя вот на изборите избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. 

Митко Николов- председател на видинското сдружение "Достоен живот" гласува в секцията за хора с увреждания в училище "Св. Климент Охридски". Обясни, че има праг още на входа на училището, а за да мине по рамката към първия етаж, има нужда от помощ. Преди е гласувал в секция в СУ "Св. св. Кирил и Методий", където не е срещал затруднения:

"Секцията нищо, че е определена за хора с увреждания, но не отговаря на стандартите за достъпност. Два квартала и една улица - не може човек да гласува, защото няма достъпност. А има училище по стандартите, но там няма пък секция. Хора от комплексите Химик и Съединение, от улица Дунавска, те трябва да обикалят, за да гласуват".

Секциите за гласуване на хора с увреждания са на: ул. "Екзарх Йосиф І" №17, ОУ "Св. Климент Охридски"; ул. "Баба Тонка" №1, филиал "Здравец" на ДГ "Русалка"; ул. "Св. Ромил Видински" №76, ДГ "Русалка"; ул. "Г.С.Раковски" №11, сградата на бившето училище "Г.С.Раковски"; ул. "Княз Борис I" №25, ППМГ "Екзарх Антим І" - помещение, разположено на партерния етаж на сградата; ул. "П.Р.Славейков" № 26, СУ "П.Р.Славейков".

  При подадена заявка, в изборния ден Общината осигурява автомобил за транспортиране на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Обявените телефони за заявки са на сайта на Общината. До 14 часа днес нямаше подадени заявки от граждани.


Вижте още

Взрив след спукана тръба с газ разтърси Враца

Инцидент с тръба за газ стана днес на светофарите на бул. "Васил Кънчов“, където често стават пътни инциденти. Очевидци твърдят, че е спукана тръба за газ, която се е възпламенила, а движението по маршрута бе напълно блокирано, каза за радио Видин сътрудникът ни Жоро Александров : "Инцидентът е станал между 12.30 и 13.00 часа, когато след..

публикувано на 26.05.22 в 13:57

Отдават общинско жилище в Монтана на украински бежанци

Община Монтана отдава едно от общинските жилища на бежанци от Украйна. Марина Атанасова е подала молба до кмета на общината с искане да им бъде отпуснато жилище, в което да живеят три жени и две деца. Едно от децата ще посещава училище в Монтана. На редовната си сесия, днес, общинският съвет се очаква да одобри докладната записка, внесена от..

публикувано на 26.05.22 в 13:42

Общинските съветници в Мездра ще заседават днес

Общинският съвет в Мездра ще проведе днес, от 16.00 часа, своето редовно майско заседание. Общинските съветници ще обновят съставите на няколко свои постоянни комисии, ще приемат декларация относно приемането на Република Северна Македония в ЕС, ще променят някои условия за наемни договори на помещения в Районната поликлиника и ще приемат отчетите..

публикувано на 26.05.22 в 12:54

Във Видин се проведе Национално външно оценяване за четвъртокласници

Национално външно оценяване за четвъртокласници с изпит по български език и литература се проведе днес. В област Видин се явиха 507 деца от 544 по списък. За целите на изпита обясни за Радио Видин  изпълняващия длъжността началник на регионалното управление на образованието Видин Ангел Донкин : "Националното външно оценяване цели да установи..

публикувано на 26.05.22 в 12:38
Врачанската болница

18-годишният шофьор от Гложене е с опасност за живота

Шофьорът, предизвикал тежка катастрофа снощи в козлодуйското село Гложене, е с опасност за живота. 18-годишният водач е с мозъчен отток и травма на белия дроб с няколко счупени ребра. Той е настанен за лечение в МБАЛ "Христо Ботев", потвърди изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев .  Според него, има опасност за живота..

публикувано на 26.05.22 в 11:41

Природен парк "Врачански Балкан" с участие в Европейски конгрес на горските педагози

Горски педагози от Дирекциите на Природен парк "Врачански Балкан", "Витоша" и от Държавно ловно стопанство "Воден-Ири Хисар" участваха в XVI Европейски конгрес на горските педагози в гр. Цюрих, Швейцария. В нея взеха участие над 140 експерти от Европа, които бяха обединени от темата на конгреса: "Как да учим сред и с природата по време на..

публикувано на 26.05.22 в 11:01
полиция монтана

Откраднаха 880 литра гориво от камион край Монтана

Досъдебно производство за кражба на гориво от тежкотоварен автомобил е образувано в РУ- Монтана. Между 23.30 ч. на 24.05.2022 г. и 05.30 ч. на 25.05.2022 г. на отбивка на Републикански път Е79 между селата Смоляновци и Белотинци, общ. Монтана, неизвестен извършител с техническо средство отнел около 880 литра дизелово гориво от резервоарите на влекач с..

публикувано на 26.05.22 в 10:04