Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Официално: депутатите от Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Централната избирателна комисия обяви  мандатите за народни представители в Четиридесет и седмото Народно събрание.

Росица Кирова печели за трети пореден път парламентарните избори в област Видин, като водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на коалицията. Тя беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, като вторият път е и заместник-председател на парламента. Магистър филолог, специализирала е "Маркетинг и бизнес", притежава собствен бизнес.

Новото лице сред видинските депутати е журналистът Петър Миланов- водач на листата на ПП „Продължаваме промяната“, която получи втори резултат във Видинско. Работи над 20 години като журналист в БНР, БНТ, Агенция „София прес“, вестник „Демокрация“ и др. Бил е директор на пресцентъра на СДС в началото на 90-те години на 20-и век. Има участие в няколко международни филмови проекта - както игрални, така и документални. Актививист в природозащитни организации. От 7 години е директор на фондация „Нова генерация“ - организират културни прояви, фестивали, концерти, театрални постановки, издават книги с проза и поезия, спонсорират различни проекти на млади автори и творци от различни области на културата. Завършил е магистратура по „История и философия“ в Университета във Воронеж, Русия. Има следдипломни специализации по археология и журналистика.

Юристът Филип Попов отново ще е народен представител от Видин. Той е депутат в общо пет Народни събрания. Водач на листата на "БСП за България". Член на Националния съвет на БСП.

Иво Атанасов също е юрист- водач на листата на ПП "Има такъв народ". Беше народен представител в предишните два парламента. Получи номинация за министър на правосъдието в проектокабинета на Пламен Николов. Председател е на Арбитражно-контролната комисия на ИТН. Адвокат с над тридесет годишна практика.

Още един кандидат за народен представител от Видин ще бъде част от 47-ото Народното събрание. Водачът на листата на Движението за права и свободи Станислав Анастасов отново е избран за депутат. Заместник-председателят на ДПС обаче ще влезе в парламента като представител на област Ловеч, където също водеше партийната листа.

Вижте още

Ясни са преференциите за кандидат-депутатите от община Мездра

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.   Данните..

публикувано на 19.11.21 в 11:00

Пет политически сили с депутат от Монтана

Централната избирателна комисия утвърди със свое решение разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони след изборите за народни представители на 14 ноември. От област Монтана в 47-ия парламент ще има петима депутати от пет различни политически сили. ПП "Продължаваме промяната" ще бъде представена от Инна Иванова ,..

публикувано на 19.11.21 в 08:37

ЦИК обяви мандатите за народни представители от Враца

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание. Най-много депутати ще имат "Продължаваме промяната" - 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а "Има такъв народ" - 25. "Демократична България" е с 16 народни..

публикувано на 19.11.21 в 07:49

Изборните бюлетини за вота в неделя пристигнаха във Видин

80 000 бюлетини, предназначени за предстоящите на 21 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент,  бяха доставени в Областна администрация Видин при засилени мерки за сигурност,  съобщиха от областната администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ, а..

публикувано на 18.11.21 в 15:50

Бюлетините за изборите в неделя пристигнаха в Монтана

Бюлетините за втория тур на изборите за  президент и вицепрезидент на Република България  на 21 ноември пристигнаха в Монтана. За областта са осигурени 123 000 бюлетини. Те ще се съхраняват по полицейска охрана в сградата на областната администрация от където ще бъдат транспортирани до общините в региона.  Малко над 121 000 жители на област..

публикувано на 18.11.21 в 15:43

ГЕРБ-СДС първи в Кула

Коалиция ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с  311 гласа в град Кула , това показват окончателните резултати, публикувани от ЦИК. Втора сила е "Продължаваме промяната и "Има такъв народ", които имат равен брой по 129 гласа. БСП ЗА БЪЛГАРИЯ заема трета позиция с 108 гласа. Четвърти е резултатът на Демократична България - Обединение (ДА България, ДСБ,..

публикувано на 16.11.21 в 16:37

Красен Кръстев е най-харесваният претендент за народен представител във Врачанско

Кандидатът за депутат, от листата на ГЕРБ-СДС, Красен Кръстев, отново е най-харесваният претендент за народен представител във Врачанско. Това показват личните преференции на хората, гласували в неделя в VІ-ти Многомандатен избирателен район. За младия мъж от Бяла Слатина са били преброени 3017 преференции, което е два пъти и половина повече от..

публикувано на 16.11.21 в 12:58