Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново километрична опашка на Дунав мост 2

3
Снимка: Радио Видин

Повече от денонощие чакат шофьорите на товарни автомобили, за да преминат по Дунав мост 2 на изход от страната. Причините са засиленият трафик и стопроцентовият контрол на товарните автомобили, който се извършва от граничните власти на румънска територия, съобщиха от дружеството, което стопанисва съоръжението.


Колоната от товарни автомобили към Дунав мост при Видин достигна до средата на околовръстния път на града. Затруднява и придвижването на леките автомобили. Повече от 24 часа са нужни за преминаването на граничния пункт в посока към Румъния, казаха шофьори на тирове.


„Някой не работи, ама кой не работи, нямам идея. Иначе вчера съм се наредил в 12.00 часа на началото на ремонта и вечерта на паркинга стигнах в 21.00 ч. Колегите са минавали в сряда, било е по същия начин.“

„Вчера при Монтана - четири часа на околовръстния път, четири часа там, и тук от снощи някъде от към 20.00 ч. Проблеми ли има по границата, не знам.“

„Ненормална работа. Нямам никаква идея за какво е. Снощи не можах да мина. Четири часа не мога да изляза от паркинга.“

Според един от шофьорите бавенето идва от румънците:

„Най-вече румънците не работят, да ви кажа аз. Влиза в камиона и търси. Какво търси? Да му дадеш две евро, пет евро. Отвори-затвори. Губят ни времето.“


За товарни автомобили са отворени пет от общо шест трасета на изхода от страната, казаха от дружеството, което стопанисва Дунав мост 2. За да не се затруднява допълнително трафикът, е отложен ремонтът на една лента на изхода от страната, който трябваше да започне от днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 10 септември 2024 година

Приключиха ремонтно-строителните дейности в  Центъра за високи постижения  към Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин.  На 95% са оборудвани кабинетите и със старта на учебната година учениците ще могат да провеждат занятия в новия център, каза заместник- директорът на учебното заведение Десислава Цокова. Кметът на община..

публикувано на 10.09.24 в 18:00

Белоградчик се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

В кампанията "Да изчистим България заедно" се включва и град Белоградчик . Инициативата цели да обедини усилията на жителите за по-чист и приветлив град.  "Чистотата на града ни зависи от всички нас и всичко започва с една малка стъпка", каза кметът на Белоградчик Боян Минков : "Община Белоградчик за поредна година се включва в инициативата..

публикувано на 10.09.24 в 17:11

Северна промишлена зона във Видин ще остане без вода заради ремонт

Заради строително-монтажни работи и връзка между новоизграден и съществуващ водопровод водоподаването в Северна промишлена зона във Видин ще бъде прекъснато утре, на 11 септември, от 09:00 часа до 21:00 часа на 12 септември. Ремонтът включва и монтаж на спирателни кранове за подобряване на водоснабдяването в района.

публикувано на 10.09.24 в 15:56
Снимката е илюстративна

Започва прилагането на новите вариантни ваксини срещу COVID-19

От утре, 11 септември, стартира имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В страната са доставени близо 85 хиляди дози, които са разпределени към регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. Ваксините ще се поставят безплатно, като при необходимост ще се..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Двама са кандидатите за кмет на Габровница

Двама кандидати ще се борят за кметското място в монтанското село Габровница . Изборите са на 20 октомври. Местна коалиция и „Партия на зелените“ се регистрираха за участие на изборите за кмет на село Габровница. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Монтана реши да регистрира с наименованието в бюлетината МК „ГЕРБ (СДС и БНД)”. Другата..

публикувано на 10.09.24 в 15:16

Врачанският театър продължава традицията с детските постановки всяка събота

Драматично-куклен театър-Враца продължава утвърдената си традиция да радва децата с вълнуващи постановки всяка събота, съобщават от културната институция. Представленията се играят в Куклена зала. Тази събота,14 септември, малките зрители и техните родители ще могат да гледат новата постановка в репертоара на театъра -..

публикувано на 10.09.24 в 15:03

Кампанията "Детство мое" ще забавлява деца в Монтана

Здравословни дейности на открито и различни игри включва тазгодишното издание на кампанията "Дигитална хигиена" . Инициативата тази година се разраства и ще се проведе в три града - Враца , Монтана и Благоевград , обясни Сергей Георгиев от "Active kids"- Монтана, които са едни от участниците: "Канят нас да организираме спортните игри...

публикувано на 10.09.24 в 14:40