Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Деца от Игнатица с благотворителна акция за бездомни кучета в Долна Кремена

Снимка: Община Мездра

Деца от мездренското село Игнатица осъществиха благотворителна акция в подкрепа на приюта за бездомни кучета в с. Долна Кремена, който се стопанисва от гражданско сдружение „В помощ на животните в Мездра” (Animal Help).

Под ръководството на Петя Тодорова, секретар на Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров -1919“, малките добротворци събраха средства и със съдействието на кмета на селото Иво Костов закупиха два чувала суха храна за кучета, която предадоха на стопаните на приюта.


Междувременно в навечерието на Рождество Христово Сдружение „В помощ на животните в Мездра” отново организира Коледен базар.

„За нас е изключително важна вашата подкрепа, обърнаха се по този повод от Animal Help - Мездра към приятелите на сдружението и на кучетата. Защото тази година сме решили да поставим началото на един дълъг път, към нашата мечтана цел - ДА ИМАМЕ СОБСТВЕНА ЗЕМЯ, на която да ПОСТРОИМ ПРИЮТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ. Повече от всичко искаме да направим хубав и приветлив приют, подходящ за нуждите на нашите кучета. Да имат истински къщички, легла, здрав покрив, ток (както знаете от две години нямаме ток в приюта и използваме генератор), по-здрава ограда и да е удобно за всекидневното почистване.

Вече повече от 6 години плащаме всеки месец по 200 лв. за наем, на мястото на което сме в момента, но, за съжаление, то не е наше и не можем да правим нищо на него, защото, сами разбирате, че да влагаме пари в имот, който не е наш и може по всяко едно време да ни изгонят, е абсурдно. Срещнахме се със собствениците на имота и поискахме да го купим, но ни беше поискана сума от 38 000 лв…. Сами разбирате, че за нас е непосилно да намерим сами толкова много пари, но това не може да ни откаже от голямата мечта, която имаме!

Напълно сме наясно, че с един Коледен базар няма да успеем, но надеждата, че те, онези ненужните за всеки, най-накрая ще имат мечтания дом, умира последна!

Както и миналата година, така и сега, ще продаваме картини, които са ръчно рисувани с акрилни бои, на платно от 100% памук, с дървена рамка.

Всяка неделя ще качваме по три картини. Картините няма да имат конкретна цена, а вие сами ще наддавате за тях. Всяка една картина ще има минимална сума, от която ще започне наддаването, която ще бъде написана под картината. Човекът, който предложи най-висока цена за картината, която е пожелал, я получава.

Искрено се надяваме и тази година да отворите сърцата си за нашите (вашите) кучета в приюта в с. Долна Кремена. Те ще са наистина щастливи, ако най-накрая успеем да им подсигурим дом, който те наистина заслужават!

Благодарим Ви от сърце, че всяка година ни подкрепяте!“


Повече информация за базара може да намерите на страницата на Сдружение „В помощ на животните в Мездра” във Фейсбук: https://www.facebook.com/AnimalHelpMezdra


Вижте още

Снимката на 1 декември 2021 година

От днес до 31 декември всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса, напомнят от Районната здравноосигурителна каса- Видин. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път в касата. Понижение на..

публикувано на 01.12.21 в 18:10

Условни присъди за двама, теглили пари с чужда карта във Враца

Подсъдими, използвали чужда банкова карта във Враца, са се признали за виновни, съобщиха от Прокуратурата.   С наложени наказания приключи делото срещу подсъдимите Ц.Б. (на 24 години) и И.П. (на 25 години) от с. Згориград, обвинени от Окръжна прокуратура – Враца за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 249, ал.1, вр. чл...

публикувано на 01.12.21 в 16:44

Засилват проверките на търговските обекти преди Никулден

От утре, 2 декември, до 6 декември, включително, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. По..

публикувано на 01.12.21 в 16:17

Община Мездра ще стопанисва „Калето“

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на Община Мездра за срок от 10 години, съобщиха от правителствената пресслужба. Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с..

публикувано на 01.12.21 в 15:55

17 безработни от Белоградчик започват работа по програма за временна заетост

От днес в община Белоградчик започват работа 17 безработни лица, наети по „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – Компонент 2”. Връчените трудови договори са на четиричасов работен ден като наетите са ангажирани в аварийни групи за изпълнение на дейности по предотвратяване разпространението на Covid -19 и подготовка..

публикувано на 01.12.21 в 15:46

Нови иновативни кабинети открива Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ Монтана

В деня на своя патронен празник – 7 декември, във Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Монтана се откриват нови, модерни и иновативни кабинети по география и икономика и история и цивилизации, които да са не само място за учене, но и за провокиране на интереса на учениците към общестнените науки. "От 2021-2022 учебна година Второ СУ е иновативно..

публикувано на 01.12.21 в 15:38
Бюджет

Общините в България ще имат бюджет за 2022 година най-рано през март

"За първи път от началота на демокрацията в страната общините в България влизат в новата година без бюджет”, каза кметът на община Монтана Златко Живков след среща на Националното сдружение на общините в Република България. Градоначалникът обясни каква е процедурата за приемането на бюджета. "Над 90% е сигурно, това са декларирали всички, ще започне..

публикувано на 01.12.21 в 15:21
Подкасти от БНР