Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 200 жители на Враца и Криводол си намериха работа

Бюро по труда- Враца
Снимка: Жоро Александров

222-ма жители на общините Враца и Криводол са започнали работа през октомври, съобщиха от бюрото по труда. Изходящият поток през месеца обхваща 365 човека, от които 143 са отпаднали от регистрация в дирекцията. От започналите работа лица 168 са устроени с посредничеството на бюрото по труда.

154 човека са се реализирали на първичен пазар на труда, от тях - 100 чрез бюрото по труда, 8 лица по мерки за заетост, 1 лице по програма на община Криводол и други.

През октомври най-много свободни работни места са заявени от преработваща промишленост (35 места), държавно управление (30 места), търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети (13 места), и други.

В сравнение със септември броят на заявените работни места на първичен пазар е намалял с 34. Със свободните работни места от предходния месец – 110, през текущия месец на безработните лица са предложени общо 350 работни места.


Вижте още

Снимката на 1 декември 2021 година

От днес до 31 декември всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса, напомнят от Районната здравноосигурителна каса- Видин. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път в касата. Понижение на..

публикувано на 01.12.21 в 18:10

Условни присъди за двама, теглили пари с чужда карта във Враца

Подсъдими, използвали чужда банкова карта във Враца, са се признали за виновни, съобщиха от Прокуратурата.   С наложени наказания приключи делото срещу подсъдимите Ц.Б. (на 24 години) и И.П. (на 25 години) от с. Згориград, обвинени от Окръжна прокуратура – Враца за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 249, ал.1, вр. чл...

публикувано на 01.12.21 в 16:44

Засилват проверките на търговските обекти преди Никулден

От утре, 2 декември, до 6 декември, включително, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. По..

публикувано на 01.12.21 в 16:17

Община Мездра ще стопанисва „Калето“

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на Община Мездра за срок от 10 години, съобщиха от правителствената пресслужба. Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с..

публикувано на 01.12.21 в 15:55

17 безработни от Белоградчик започват работа по програма за временна заетост

От днес в община Белоградчик започват работа 17 безработни лица, наети по „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – Компонент 2”. Връчените трудови договори са на четиричасов работен ден като наетите са ангажирани в аварийни групи за изпълнение на дейности по предотвратяване разпространението на Covid -19 и подготовка..

публикувано на 01.12.21 в 15:46

Нови иновативни кабинети открива Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ Монтана

В деня на своя патронен празник – 7 декември, във Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Монтана се откриват нови, модерни и иновативни кабинети по география и икономика и история и цивилизации, които да са не само място за учене, но и за провокиране на интереса на учениците към общестнените науки. "От 2021-2022 учебна година Второ СУ е иновативно..

публикувано на 01.12.21 в 15:38
Бюджет

Общините в България ще имат бюджет за 2022 година най-рано през март

"За първи път от началота на демокрацията в страната общините в България влизат в новата година без бюджет”, каза кметът на община Монтана Златко Живков след среща на Националното сдружение на общините в Република България. Градоначалникът обясни каква е процедурата за приемането на бюджета. "Над 90% е сигурно, това са декларирали всички, ще започне..

публикувано на 01.12.21 в 15:21
Подкасти от БНР