Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поставиха под карантина група на детска градина в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Заради положителен резултат за коронавирус на едно дете от Детска градина №5 "Дъга"  в Монтана, под карантина са поставени 19 деца и едно лице от персонала, съобщават от Регионалната здравна инспекция. 


72 са новите случаи на новозаразени в областта. Едногодишно дете е най-малкият заразен, а най-възрастният новорегистриран  е на 91 години.  Шестима души са починали. Към 25 ноември активните случаи с коронавирусна инфекция в региона са 1007. В болници са 171 души – от тях 13 са в Берковската, 33 в Ломската, 81 в държавната в Монтана и 22 в частната в града. Останалите са в други лечебни заведения в страната. 


836 души с COVID-19 са поставени на домашно лечение, допълват от хигиенната инспекция в Монтана.


Вижте още

Снимката на 1 декември 2021 година

От днес до 31 декември всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса, напомнят от Районната здравноосигурителна каса- Видин. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път в касата. Понижение на..

публикувано на 01.12.21 в 18:10

Условни присъди за двама, теглили пари с чужда карта във Враца

Подсъдими, използвали чужда банкова карта във Враца, са се признали за виновни, съобщиха от Прокуратурата.   С наложени наказания приключи делото срещу подсъдимите Ц.Б. (на 24 години) и И.П. (на 25 години) от с. Згориград, обвинени от Окръжна прокуратура – Враца за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 249, ал.1, вр. чл...

публикувано на 01.12.21 в 16:44

Засилват проверките на търговските обекти преди Никулден

От утре, 2 декември, до 6 декември, включително, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. По..

публикувано на 01.12.21 в 16:17

Община Мездра ще стопанисва „Калето“

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на Община Мездра за срок от 10 години, съобщиха от правителствената пресслужба. Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с..

публикувано на 01.12.21 в 15:55

17 безработни от Белоградчик започват работа по програма за временна заетост

От днес в община Белоградчик започват работа 17 безработни лица, наети по „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – Компонент 2”. Връчените трудови договори са на четиричасов работен ден като наетите са ангажирани в аварийни групи за изпълнение на дейности по предотвратяване разпространението на Covid -19 и подготовка..

публикувано на 01.12.21 в 15:46

Нови иновативни кабинети открива Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ Монтана

В деня на своя патронен празник – 7 декември, във Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Монтана се откриват нови, модерни и иновативни кабинети по география и икономика и история и цивилизации, които да са не само място за учене, но и за провокиране на интереса на учениците към общестнените науки. "От 2021-2022 учебна година Второ СУ е иновативно..

публикувано на 01.12.21 в 15:38
Бюджет

Общините в България ще имат бюджет за 2022 година най-рано през март

"За първи път от началота на демокрацията в страната общините в България влизат в новата година без бюджет”, каза кметът на община Монтана Златко Живков след среща на Националното сдружение на общините в Република България. Градоначалникът обясни каква е процедурата за приемането на бюджета. "Над 90% е сигурно, това са декларирали всички, ще започне..

публикувано на 01.12.21 в 15:21
Подкасти от БНР