Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реални ли са промоциите по време на кампанията "Черен петък"?

Снимка: Радио Видин

Намаленията на стоки, които някои търговци обявяват са като магнит за много от нас. Особено като стане въпрос за кампанията "Черен петък". Черният петък произхожда от САЩ и вече е много популярен и у нас. Тази година събитието се пада на 26 ноември. Въпреки това, начинът, по който търговците подхождат към годишното събитие за продажби, става все по-смесен. Някои, предлагат сделки от много по-рано през месеца, за това може да се говори вече и за черен ноември, каза за Радио ВИДИН Владимир Карловски управител на ITFIXPRO, магазин за компютърна техника във Видин:


"Много фирми изместиха черния петък с една седмица назад. А и много хора, като знаят, че идва черен петък и нямат търпение да си купят нещо и може би с тази цел. Най-големият онлайн китайски сайт, официално черния петък им е на 26 ноември и може да се пазарува от него почти всичко от всяка една държава, континент и т.н. Има и недобри практики по време на кампанията. За това призовавам клиентите преди да решат да поръчат нещо и в бързината да не изпуснат да свърши нещо, да проверят в интернет, в други магазини, дали реално ще го вземат на добра цена... Като цяло най-изгодно е да си купиш техника, предимно телевизори, лаптопи, телефони също доста добри отстъпки правят. Като цяло почти всичко от детски играчки до обзавеждане дори."


Някои видинчани се възползват от намаленията на дадени стоки, други не чакат специална кампания, за да закупят нещо, което им трябва, показа анкета на Радио ВИДИН:


"Някой път може и да е имало нещо, но реално погледнато, например гледам едни матраци от 400 лв. на 80 и нещо, това просто, нереално едно нещо да се намали толкова... Не съм се и замислял дали са реални намаленията... Честно казано не съм се възползвал от такива кампании, дори никога мисля, че не съм се възползвал. Култивира консуматорската природа на човека, възползва се от нея бих казал... Ами ако имам нужда от нещо и то в този момент наистина реално цената е по-евтина, ако преди това си го следил, да. Но повечето неща, които са по-евтини или са стари модели, другият вариант, които не могат да си ги продадат и за това ги пускат по-евтино се цел да ги разчистят..." 


Черният петък, както отбелязахме възниква в САЩ. Тъй като Денят на благодарността винаги се пада на четвъртия четвъртък на ноември, следващият петък често се наблюдава като неофициален празник. Тъй като много хора не работят, магазините намаляват цените - исторически само за един ден - за да започнат коледния сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

За 34-ти път в Белоградчик организират изкачване на връх Миджур

Иван Трифонов е организатор на изкачването на връх Миджур , което тази година ще бъде на 27 юли . Всяка година се провежда последната събота на юли и е включено в туристическия календар на страната. През първата седмица на август пък е покоряването на върха, организирано от видинското туристическо дружество. Според Трифонов това разминаване е..

публикувано на 11.07.24 в 15:31

40 години по-късно: Отново филми под открито небе в Ново село

Лятното кино в Ново село отново отваря врати след 40-годишно прекъсване. Инициативата за това е на група млади хора, свързани с Ново село, които създават сдружението "Киногледка" и си поставят за цел първо в дунавското село, а после и на други места във Видинско да бъдат възстановени прожекциите под открито небе. Идеята им е да бъдат представяни..

публикувано на 11.07.24 в 14:00

Археолози проучват Триумфалната зала в пещерата Магура

Археолози продължават проучванията в най-северната част на Триумфалната зала в пещерата Магура , които започнаха от миналата година. Задачата е да установят хронологията на обитаване на тази част от пещерата, каза д-р Ваня Ставрева от Регионалния исторически музей във Видин.  "Поставили сме си като една амбициозна цел, ако можем да..

публикувано на 11.07.24 в 10:25

В "Музикална зона" на 11 юли 2024 слушаме духови оркестри – 1 част

Голяма част от хората обичат духовата музика. Тя е изключително разнообразна, като в нея дори най-взискателните вкусове могат да удовлетворят своите изисквания. Стилово е балканска, британска, фанфарна, Ню Орлиънс, хип-хоп, фънк, полинезийска, занзибарска. Има състезателни и фестивални духови оркестри. Много от тях изпълняват класическа, народна,..

публикувано на 11.07.24 в 09:00