Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Държавен куклен театър Видин с представление днес

Снимка: Държавен куклен театър Видин

Пиесата на Държавен куклен театър Видин "Космически пакости" ще бъде представена на сцена във Видин едва за втори път след премиерата му през юни. Спектакълът е режисиран от Краси Кирчев.

"В него участват 3-ма от артисти на куклен театър Видин. То е предназначено за деца, може би предимно, но всъщност е за цялото семейство. В представлението се разказва за космоса от една страна. То е едно пътешествие в Космоса на едно мъничко момиче, което освен, че преживява най-различни приключения, също търси път към себе си. Исках да направя някакво представление в което Космоса да не се представя по съвсем приказен начин..."

Представлението "Космически пакости" започва днес, 27 ноември, от 11 ч в салона на Държавен куклен театър Видин. За зрителите ще се изкисква зелен сертификат.


Вижте още

Снимката на 28 януари 2022 година

Болницата в Лом  с тройно по-висока сметка за ток. 57 000 лева дължи за електроенергия за последния месец болницата в Лом, при 17 000 лева за предходните. За да се издължи, лечебното заведение ще трябва да направи икономии. Режим на уличното осветление  въведе най-малката видинска община - Бойница. Четири пъти по-високи са сметките за ток...

публикувано на 28.01.22 в 18:10

Противоепидемичните мерки във Врачанско според заболеваемостта в отделните общини

Няма да се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки в област Враца до края на седмицата, съобщи за Радио ВИДИН д-р Орлин Димитров , директор на Регионалната здравна инспекция: "Нашият регион, в който попадат 8 области, е в червено. Той е в Етап 3, но онзи ден получихме заповед от Министерството, по която се вижда, според т. нар. К- индекс,..

публикувано на 28.01.22 в 15:46
Оряхово, изглед към Дунава

Проучват възможност за мост при Оряхово

Оряхово - Бекет е една от 5-те възможни локации за бъдещо мостово съоръжение над река Дунав. Това е записано в Меморандум между България и Румъния от 2019 година. На среща в Русе днес в ицепремиерът и  министър на регионалното развитие и благоустройството  Гроздан Караджов и министърът на транспорта Николай Събев се договориха с румънския..

публикувано на 28.01.22 в 15:20

Близо 700 000 лева приходи от общински имоти очакват в Община Мездра

Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2022 г. прие  Общинският съвет в Мездра в първото си заседание за годината, съобщават от общинската администрация. В  Програмата, разработена от Община Мездра, са включени за продажба 51 общински имота - 7 в Мездра и 44 в съставните села на общината: 21 в с...

публикувано на 28.01.22 в 14:55

Педиатър: Децата с коронавирус рядко стигат до болницата в Козлодуй

Леко протичат случаите на коронавирус при най-малките пациенти, засегнати от варианта Омикрон. Рядко се налага болнично ленение, обясни педиатърът д-р Малина Павлова, която е и началник на детското отделение в Козлодуй. "Имаме доста пациенти на различна възраст- от кърчмаческа до ученическа възраст, но засега е леко при тях- с хрема, кашлица и..

публикувано на 28.01.22 в 14:29

И в Бойница въвеждат режим на уличното осветление

Режим на уличното осветление въведе най-малката видинска община - Бойница. Четири пъти по-високи са сметките за ток, обясни кметът Анета Генчева. "Имаме улично само от 6 до 10... Три-четири пъти се е вдигнал тока в сравнение с миналата година по същото време. Няма да издържим задълго. То да е само тока... Сега ще пуснем обществена поръчка за..

публикувано на 28.01.22 в 13:54

Фотограф от Роман с награда от европейски конкурс за железопътна фотография

Талантливият фотограф от Роман Александър Горанов спечели награда в европейски конкурс за железопътна фотография, съобщават от Община Мездра. Неговата снимка "Безопасна железница - Пътят на природата - Син час", която е заснета в района на село Кунино, беше отличена като една от най-добрите 12 в 9-ото издание на конкурса "Aline Bastin Photography..

публикувано на 28.01.22 в 13:34
Подкасти от БНР