Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Цецка Александрова: "Цветно момче с цветни идеи, което тихо мечтае"

Номинация за видински ученик в категория "Доброволец"

Инициативата е на Министерството на младежта и спорта

7
Цветомир подготвя къщичка за дарения на хранителни продукти
Снимка: личен архив
17-годишният Цветомир Цветанов от ПГТ "Михалаки Георгиев" Видин е номиниран в категория "Доброволец" в инициативата на Министерството на младежта и спорта "Мисията доброволец  - (НЕ)възможна" 2021. 

Изпълнителният директор на Фондация "Бизнес иновации за кариерно развитие" Мирослав Людмилов номинира Цветомир за изключителната му  работа като  младежки работник и посланик на доброволчеството.  

"Фондацията номинира точно Цветомир Цветанов, защото той е млад човек, креативен, човек, който живее, за да добрува и да показва света по един малко по-различен начин чрез своето изкуство и чрез мотивацията да помага на хората, които имат нужда, на неговите връстници."

Описват го като младеж с извънредно висока природна интелигентност и емоционалност, който чрез изкуството се опитва да пресъздава един по-красив свят, по-цветен и по-добър - казва неговият преподавател Цецка Александрова:

"Той е дете, което тихо мечтае, в главата му се въртят идеи, свързани с доброто
. Има и хоби - фотография... Винаги е деен, винаги участва...От него тръгна идеята да се изработват мартеници... Неговите идеи са с цел усмивка, с цел човекът отсреща да се почувства добре... Изключително момче, тихо мечтае, цветно момче е ...Не може да мислим само негативно, а той все още се бори и действа в положителна насока... Действа с положителна мисъл, не само да го носиш това в себе си, но и да го показваш- това прави той.."

Цветомир в момента подготвя къщичка за храна, в която да се слагат дарения - хранителни продукти за социално-бедни и изправени пред битови затруднения деца и младежи, казва Цветомир Цветанов :

"Номинираха ме, защото съм деен участник в различни проекти... Сега имам мой проект, да направя кутия за храна за хора в нужда. Да се остави в центъра и който има възможност, да остави храна и който няма възможност, може да вземе от кутията. Правя го по-бавно, защото съм ученик, но за Коледа ще стане."
 

За Цветомир може да гласувате на линка  https://forms.gle/gmLUcVFKMmUiyTXi8. Краен срок- 1 декември 2021 

Галерия

Вижте още

Повече спорт в училище искат учители и ученици

На 17 май отбелязваме Деня на българския спорт. Професионален празник е на работещите в сферата на спорта. Спортуват ли учениците в училище, какъв спорт предпочитат да тренират, какво им дава спортът-  попитахме учители и ученици от две видински училища - Профилирана природо- математическа гимназия "Екзарх Анти I" и ПГ "Проф. д-р Асен..

публикувано на 17.05.22 в 16:32

Ученици от Козлодуй с отличия в национално състезание за млади изследователи

Две момичета от гимназията по ядрена енергетика "Игор Курчатов" в Козлодуй завоюваха призови места  във  финалния кръг на Националния преглед за млади изследователи "Енергетика, икономика и математическо моделиране".  Деветокласничката Мария Иванова и десетокласничката Анна-Мария се класираха съответно на второ и трето място.   Тази..

публикувано на 17.05.22 в 16:00

СУ "Христо Ботев" Враца чества 200 години светско образование

СУ "Христо Ботев" Враца чества три важни годишнини - 200 години светско образование, 175 години - класно училище и 115 години от създаването на Врачанската мъжка пълна окръжна гимназия. Преди 200 години училището слага началото на образователното дело със светски характер на преподаване  във Враца.  Днес  материално-техническата база е на европейско..

публикувано на 17.05.22 в 15:20

Алея в Крайдунавския парк на Видин чака пейки и маси за тенис

Защо няма пейки в алеята в Крайдунавския парк, успоредна на централната алея, и къде изчезнаха тенис масите от там, се питат видинчани. В края на миналото лято алеята беше асфалтирана и заради ремонтните дейности поставените там пейки и тенис маси бяха премахнати. Днес алеята е асфалтирана и предлага сянка и възможност за отдих. Но все още няма монтирани..

публикувано на 17.05.22 в 13:00

Съботният пазар във Видин - интересно място за пазаруване

  Съботният пазар във Видин  продължава да е атракция за местните хора, което привлича и малки, и големи въпреки инфлацията и покачването на цените. Според статистиката българският потребител е традиционалист, за когото цената на хранителните стоки остава определяща. 65% от потребителите избират според цената, а 10% държат на органичния произход на..

публикувано на 17.05.22 в 16:00

Лечебна физкултура за възрастни провеждат в Берковица

Безплатни тренировки по лечебна физкултура започнаха в Берковица. Програмата е насочена към възрастните хора. В момента участват 36 мъже и жени, обясни председателят на сдружение "Здраве в Северозапада" Валентина Брънкина: "Три групи са, в най-голямата си част са от жени, които са на 60+ години. Едната група е формирана от по-възрастни..

публикувано на 16.05.22 в 17:46

Антон Страшимиров, Генади Ганчев и Хари Яръмов - още трима известни учители на Видинската гимназия

В рубриката "Памет нашенска" продължаваме съвместната ни инициатива със Средно училище "Цар Симеон Велики" Видин - да представяме някои от най-именитите учители в училището, във връзка с навършването на 140 години от създаването на видинската гимназия. Техните биографии са подготвени от настоящи ученици в училището.  Този понеделник се спираме на..

публикувано на 16.05.22 в 16:55