Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цецка Александрова: "Цветно момче с цветни идеи, което тихо мечтае"

Номинация за видински ученик в категория "Доброволец"

Инициативата е на Министерството на младежта и спорта

7
Цветомир подготвя къщичка за дарения на хранителни продукти
Снимка: личен архив




17-годишният Цветомир Цветанов от ПГТ "Михалаки Георгиев" Видин е номиниран в категория "Доброволец" в инициативата на Министерството на младежта и спорта "Мисията доброволец  - (НЕ)възможна" 2021. 

Изпълнителният директор на Фондация "Бизнес иновации за кариерно развитие" Мирослав Людмилов номинира Цветомир за изключителната му  работа като  младежки работник и посланик на доброволчеството.  

"Фондацията номинира точно Цветомир Цветанов, защото той е млад човек, креативен, човек, който живее, за да добрува и да показва света по един малко по-различен начин чрез своето изкуство и чрез мотивацията да помага на хората, които имат нужда, на неговите връстници."

Описват го като младеж с извънредно висока природна интелигентност и емоционалност, който чрез изкуството се опитва да пресъздава един по-красив свят, по-цветен и по-добър - казва неговият преподавател Цецка Александрова:

"Той е дете, което тихо мечтае, в главата му се въртят идеи, свързани с доброто
. Има и хоби - фотография... Винаги е деен, винаги участва...От него тръгна идеята да се изработват мартеници... Неговите идеи са с цел усмивка, с цел човекът отсреща да се почувства добре... Изключително момче, тихо мечтае, цветно момче е ...Не може да мислим само негативно, а той все още се бори и действа в положителна насока... Действа с положителна мисъл, не само да го носиш това в себе си, но и да го показваш- това прави той.."

Цветомир в момента подготвя къщичка за храна, в която да се слагат дарения - хранителни продукти за социално-бедни и изправени пред битови затруднения деца и младежи, казва Цветомир Цветанов :

"Номинираха ме, защото съм деен участник в различни проекти... Сега имам мой проект, да направя кутия за храна за хора в нужда. Да се остави в центъра и който има възможност, да остави храна и който няма възможност, може да вземе от кутията. Правя го по-бавно, защото съм ученик, но за Коледа ще стане."
 

За Цветомир може да гласувате на линка  https://forms.gle/gmLUcVFKMmUiyTXi8. Краен срок- 1 декември 2021 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48