Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отново километрична опашка на Дунав мост 2

Снимка: Радио ВИДИН

Отново километрични опашки от тирове се образуват на околвърстния път на Видин. Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители:

"Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа докато премина моста. Много бавно се работи, когато решат, могат да я изчистят тази опашка, когато не решат - не. Всичко е от организацията и работата... 8-9 часа ще чакам тук. Всичко е заради кантарите, които сега ги направиха - бюрокрация, "златната кокошка" не може да я махнат. Махнат ли кантарите, ще върви бързо. Преди няколко седмици разделиха преминаването през кантарите на Европейски съюз и Турция, тогава опашки нямаше. Но сега върнаха старото положение, задължиха всички, дори и малките камиони, да минават през тях и вижте какво стана."


Според ръководителя на дружеството, което стопанисва моста при Видин-Калафат, Людмил Димитров, причината за опашките от тирове е увеличеният трафик:

"Причините са както и предишните пъти - увеличеният трафик и граничният контрол от страна на Румъния. Румънската страна отпусна допълнителни разрешителни за турски камиони и в момента целият трафик е към Дунав мост 2. Същевременно и контролът от румънските гранични власти продължава да е 100%."


Заради изчакващите да преминат границата камиони, движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява двупосочно в едното платно.


Вижте още

Установиха извършителите на две кражби в Рогозен

Установени са извършителите на две кражби в Рогозен, съобщават от ОД на МВР-Враца.  На 20 януари в УП-Хайредин са постъпили две жалби за извършени кражби от два частни имота в село Рогозен. Установено  е, че за периода от 29.10 2021г. до 12.01.2022г., неизвестни лица откраднали ел.материали и ел.уреди, домакински вещи и мебели, телевизори и др...

публикувано на 27.01.22 в 10:32

Първо заседание на Общински съвет Мездра

За първо заседание за 2022 година се събират общинските съветници в Мездра.   Ще бъдат приети четири отчета - за дейността на ОбС и неговите комисии за периода 1 юли - 31 декември 2021 година, изпълнението на неговите актове за същия период, шестмесечен отчет за изпълнение на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета и за..

публикувано на 27.01.22 в 10:13

ПМГ Враца премина на онлайн обучение

Природо-математическата гимназия във Враца е в онлайн режим от днес, след като вчера предложението на директора Татяна Василева за спиране на присъственото обучение до регионалното управление по образованието е било прието от началника Лорета Колева . Това е второто училище, което преминава в обучение от разстояние, след като преди около месец..

публикувано на 27.01.22 в 09:00
враца бюро по труда

Всеки трети безработен във Враца и Криводол е на 50 и повече години

Голяма част от хората без постоянни трудови доходи, регистрирани официално като безработни, са на възраст над 50 години. По данни на бюрото по труда във Враца, което следи процесите на пазара на труда в общините Враца и Криводол, през декември на борсата имало 1 763-има без постоянни доходи. Почти всеки трети от тях е на 50 г. или над тази възраст –..

публикувано на 27.01.22 в 07:42

471 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста. Новите случаи в Северозапада са 471, като най-много новозаразени има отчетени в област Враца - 233, следвана от Монтана със 150 и Видин с 88 новозаразени.  70 са починалите за последните 24 часа...

публикувано на 27.01.22 в 06:43

Снимката на 26 януари 2022 година

Част от дарението, изпратено в Община Видин от проф. Валентин Джонов преди коледните празници, днес бе предоставено и на останалите общини в областта. Около 200 кашона с дрехи, обувки и играчки за деца бяха раздадени в сградата на бившето училище "Христо Ботев". Петата вълна на Covid-19 вече е и в област Видин. Случаите на ден с..

публикувано на 26.01.22 в 18:10

Метеоролозите притеснени- просветното министерство не ги иска

Преди три години Националния институт по метеорология и хидрология се отдели от  БАН и премина към Министерството на образованието и науката. Сега просветния министър предлага метеоролозите да преминат към екоминистерството. Не виждаме конкретни аргументи за новата промяна, каза Леночка Ангелова , началник на ХМО-Монтана : "Усещаме,..

публикувано на 26.01.22 в 17:47
Подкасти от БНР