Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коледната елха на Монтана ще грейне на Никулден

2
Украсяване на коледната елха в Монтана
Снимка: община Монтана

В Монтана започна украсяването на коледното дръвче. Светлините на елхата ще бъдат запалени на Никулден в17,30 часа. 

Тази година декорираното дърво е в близост до Паметника на септемврийци. Пред него ще се състои кратък концерт на солисти от вокално студио "Детски смях" към ЦПЛР – ОДК "Ние, врабчетата". Те ще огласят площада с тематични песни, подготвени за тържествения момент. 

Ще се  спазват противоепидемичните мерки по време на събитието, съобщават от Общината.


Галерия

Вижте още

Първо заседание на Общински съвет Мездра

За първо заседание за 2022 година се събират общинските съветници в Мездра.   Ще бъдат приети четири отчета - за дейността на ОбС и неговите комисии за периода 1 юли - 31 декември 2021 година, изпълнението на неговите актове за същия период, шестмесечен отчет за изпълнение на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета и за..

публикувано на 27.01.22 в 10:13

ПМГ Враца премина на онлайн обучение

Природо-математическата гимназия във Враца е в онлайн режим от днес, след като вчера предложението на директора Татяна Василева за спиране на присъственото обучение до регионалното управление по образованието е било прието от началника Лорета Колева . Това е второто училище, което преминава в обучение от разстояние, след като преди около месец..

публикувано на 27.01.22 в 09:00
враца бюро по труда

Всеки трети безработен във Враца и Криводол е на 50 и повече години

Голяма част от хората без постоянни трудови доходи, регистрирани официално като безработни, са на възраст над 50 години. По данни на бюрото по труда във Враца, което следи процесите на пазара на труда в общините Враца и Криводол, през декември на борсата имало 1 763-има без постоянни доходи. Почти всеки трети от тях е на 50 г. или над тази възраст –..

публикувано на 27.01.22 в 07:42

471 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста. Новите случаи в Северозапада са 471, като най-много новозаразени има отчетени в област Враца - 233, следвана от Монтана със 150 и Видин с 88 новозаразени.  70 са починалите за последните 24 часа...

публикувано на 27.01.22 в 06:43

Снимката на 26 януари 2022 година

Част от дарението, изпратено в Община Видин от проф. Валентин Джонов преди коледните празници, днес бе предоставено и на останалите общини в областта. Около 200 кашона с дрехи, обувки и играчки за деца бяха раздадени в сградата на бившето училище "Христо Ботев". Петата вълна на Covid-19 вече е и в област Видин. Случаите на ден с..

публикувано на 26.01.22 в 18:10

Метеоролозите притеснени- просветното министерство не ги иска

Преди три години Националния институт по метеорология и хидрология се отдели от  БАН и премина към Министерството на образованието и науката. Сега просветния министър предлага метеоролозите да преминат към екоминистерството. Не виждаме конкретни аргументи за новата промяна, каза Леночка Ангелова , началник на ХМО-Монтана : "Усещаме,..

публикувано на 26.01.22 в 17:47
Индустриална зона Видин

Водят се разговори във Видин да има индустриална зона

Една от планираните индустриални зони да бъде изградена във Видин- за това ще настоява кметът  Цветан Ценков.  В последния публично достъпен вариант на проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост е заложено реализирането на "Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и..

публикувано на 26.01.22 в 17:16
Подкасти от БНР