Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Трима подсъдими за грабеж над възрастна жена са предадени на съд

Снимка: Любо Андреев

Трима мъже - А.И. (на 22 години), Д.И. (на 26 години) и Г.И. (на 28 години) са предадени на съд от Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение- Берковица по обвоинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 08.09.2021 г. 84-годишната В.К. се прибирала към дома си на ул. „Цар Асен“ в гр. Берковица. Стигайки до жилището си, жената извадила ключове. В следващия момент била нападната от единия от обвиняемите, които я проследили, като вървели след нея. От удара по гърба пострадалата залитнала и паднала на тротоара. Грабителите рязко издърпали чанта от ръцете й и избягали.

 В.К. се наранила, уплашила се и започнала да вика за помощ. Успяла да влезе в дома си и се обадила на дъщеря си, която сигнализирала полицията за случилото се.

 Извършителите на престъпното деяние са били установени.

 По делото е била извършена оценителна експертиза на отнетите от пострадалата вещи – портмоне със сумата от 14,80 лева, банкова карта и мобилен телефон. Освен това в чантата имало органайзер с документи за извършена ваксинация, дамски шалове и други лични принадлежности.

 Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 99,60 лева.

Тримата обвиняеми са признали вината си. 

Предстои делото срещу тях да продължи в съда.


Вижте още

Ирена Атанасова с критика към Михаил Миков

Народният представител от "БСП за България” от Монтана Ирена Анастасова остро разкритикува думите на Михаил Миков и други членове на "столетницата” срещу лидера на партията Корнелия Нинова. Делегатите на 50-ият конгрес преди дни не приеха оставката на Нинова. "В последните три години Корнелия Нинова опита да наложи добронамерен тон в партията”,..

публикувано на 25.01.22 в 16:30

Назначиха Анелия Влаховска за заместинк-областен управител на Видин

Днес в длъжност встъпи новият заместник- областен управител на област Видин Анелия Влаховска. Назначена е със заповед на министър-председателя Кирил Петков от 21.01.22г. Анелия Влаховска е дългогодишен служител на Областна администрация Видин, като от 2001г.  до момента е била началник – отдел "Регионално..

публикувано на 25.01.22 в 15:40

Полицията издирва 11-годишно момиче от Вършец

Полицията в Монтана издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от гр. Вършец. Според информация от близките, в петък, 21 януари детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от Вършец. В събота, между 16,30 часа и 17 часа момичето излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините..

публикувано на 25.01.22 в 15:05

Данъчната кампания в Белоградчик вече е в ход

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, община Белоградчик направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година.  Няма промяна в размера на местните данъци и такси в Община..

публикувано на 25.01.22 в 14:59

Кастрят опасни клони по бул. "Панония“

Работници от Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство“ отстраниха клони на дървета, разположени по протежение на улицата с най-натоварено движение във Видин. Премахнати бяха клони, за които съществува риск да се счупят при по-силен вятър или обледяване, което би могло да доведе до инциденти, съобщават от общинската пресслужба...

публикувано на 25.01.22 в 14:40

Приемна за граждани разкрива ПП ГЕРБ-Видин

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ във Видин възобновяват приемните си дни с граждани на Видин и региона, съобщават от офиса на партията.  Приемният ден ще е вторник от 13 до 15 часа в офиса на партията в сградата на Речна гара  - Видин, където всеки желаещ може да подава своите сигнали, мнения и предложения. "За..

публикувано на 25.01.22 в 14:32

Подновиха договорите на управители на общински структури във Враца

Мнозинството в Общинския съвет на Враца даде нови трудови договори на четирима управители на общински структури във Враца. За още 3 години управители на медицински центрове ще са съответно: д-р Григор Томов- на Комплексен онкологичен център, д-р Костадин Шахов – на Белодробната болница; д-р Надя Иванова- на Център за психично здраве. Те бяха..

публикувано на 25.01.22 в 14:06
Подкасти от БНР