Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вършец е с отличия за доброволчество

3
Снимка: Петя Генова

Росица Манева и Илиян Димитров са младежите от област Монтана, отличени в надпреварата на конкурса "Мисията доброволец - (не)възможна!" на Министерството на младежта и спорта.

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца - инициатива, която се провежда за шеста поредна година в България и цели да популяризира доброволчеството и да насърчи участието в доброволчески дейности. Във връзка с това, бяха номинирани доброволци и организации, които активно са се включвали в такива през изминалата 2021 г. в три категории - "Доброволец", "Доброволческа мисия" и "Доброволческа организация".

Наградите бяха връчени от министър Андрей Кузманов, заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска и изпълнителния директор на Център за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.

"Скъпи млади хора, Министерство на младежта и спорта ви е длъжник. За краткото ни управление анализирахме младежките политики и предприехме адекватни промени за максимална ефективност в реализирането на вашите инициативи и проекти. Смятам, че поставихме стабилна основа, за да бъдат удовлетворени потребностите на младите хора в България. Днес всички сте победители!", заяви министър Кузманов в своето приветствие.

Росица Манева и Илиян Димитров са най-активните членове в двата доброволчески клуба на СУ "Иван Вазов" - град Вършец. Дейностите, инициирани от Росица са с хуманитарна насоченост, към деца и семейства, пострадали от кризата с COVID-19, а на Илиян - свързани с навременна реакция при бедствия, аварии и катастрофи. Те получиха почетни плакети с пожелание да развиват доброволчеството като мисия, важна и оценена от обществото.
Галерия

Вижте още

267 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

6 630 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа. Положителни са 24,98% от направените 26 541 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Новите случаи в Северозападна България са 267. Като най-много новозаразени има отчетени в област Враца - 102, следвана от Видин с 85 и Монтана с 80 нови случая. В..

публикувано на 23.01.22 в 06:29

Монтираха метално сърце за капачки в Кула

За Деня на родилната помощ 21-ви януари монтираха метално сърце в град Кула, което бе закупено със средства от еднократната помощ на новородения син Цветан на семейство Цанкови.  Буквално часове след монтирането му срещу църквата в града една трета от обема бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от ученици и общественост за кампанията..

публикувано на 22.01.22 в 14:20
д-р Венцислав Владински

Средно около 100 души са новозаразените за ден във Видинско

Апел общините на територията на областта да бъдат по-активни по контрола на спазване на противоепидемичните мерки отправят здравните власти .  "Колегите, тези от Агенцията и полицаите всеки ден правят проверки за спазване на мерките. Този апел го отпращаме ежедневно. Не са малко новозоразените, но не е същото положение, каквото е в..

публикувано на 22.01.22 в 13:55

Община Кула публикува годишния план за пашата

Община Кула готова с проект на План за паша за стопанската 2021-2022 година. Настоящият Годишен план за паша за стопанската 2021–2022 година вече е разработен от община Кула и публикуван на интернет страницата на общината. Планът се изготвя ежегодно и се внася за разглеждане и приемане от Общинския съвет. Ежегодно, в срок до 01 март..

публикувано на 22.01.22 в 13:50

Община Враца с опит да намали популацията на бездомните кучета

Община Враца обяви обществена поръчка на стойност 75 000 лв. без ДДС за изпълнение на дейности за овладяване и намаляване на популацията на безстопанствени животни, и по-точно бездомни кучета, за 2022 г.  Дейностите предвиждат залавяне на безстопанствени животни; извършването на ветеринарномедицински услуги и манипулации (обезпаразитяване -..

публикувано на 22.01.22 в 13:02

Ново оборудване за социалната кухня в село Смоляновци

Филиалът на Социалния патронаж в Монтана в село Смоляновци ще бъде снабден с нова техника и обзавеждане.  Проектът е на стойност 35 000 лева.  "31 500 лева е финансирането от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика, а останалата част е от общината" съобщи кметът на Монтана Златко Живков и допълни: "Филиалът..

публикувано на 22.01.22 в 08:45

Зимните писти във Врачанско ще работят през уикенда

Пистите край хижа "Пършевица" във Врачанския балкан ще бъдат отворени в събота и неделя, съобщиха от поддръжката на спортните съоръжения.  Новата снежна покривка е 15-сантиметрова и е достатъчна за любителите на белите спортове. Голямата писта ще отвори в събота от 10.30 часа, а детската - 30 минути по-рано. Пътят към планината е почистен..

публикувано на 22.01.22 в 07:24
Подкасти от БНР