Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заповядайте на Коледен занаятчийски базар във Видин

2
Снимка: Радио Видин

Коледен базар е разположен на площад Бдинци във Видин. Организатори са сдружение "Арт-базар" към занаятчийската камара във Видин. 

"Ще останем до 3 януари и ще имаме и благотворителна инициатива", коментира Албена Стефанова, част от организаторите на базара и допълни: 

"Тази година базарът ще продължи цял месец. Ще предлагаме коледни неща, сувенири и не само, но предимно коледни артикули. От занаятчисийката камара сме 9 човека, като има и други хора участващи."Галерия

Вижте още

Снимката на 24 януари 2022 година

Роторна техника се включи в почистването на пътя през "Петрохан" . Движението през прохода е при зимни условия.  Проходими при  зимни условия  са пътищата в област Видин. 13 машини са участвали в почистването на падналия сняг.  Спад на новозаразените с COVID-19 в Северозапада. 72 са новите случаи на коронавирус в региона.  53-има са..

публикувано на 24.01.22 в 18:05

Конкурс за любовта организира Младежки дом-Враца

22-ри Национален поетичен конкурс "Любовта..." обяви Младежки дом-Враца. През годините проявата добива все по-голяма популярност, като за 2021 година общо 221 автори от цялата страна са взели участие. В конкурса могат да участват както хора, които се занимават с творчество, така и любители на поезията, без значение от възрастта, обясни..

публикувано на 24.01.22 в 17:00

И Лом, Козлодуй и Оряхово минават към режим на уличното осветление

От днес в Лом се въвежда режим на уличното осветление. Временната мярка, която вече действа в още над 50 населени места в страната, се налага заради непосилните сметки за ел. енергия, съобщават от местната общинска управа.  Уличното осветление ще се включва от 18.00 ч. до 23.00 ч. и от 05.00 ч. до 07.00 ч. Осветлението няма да се спира..

публикувано на 24.01.22 в 16:35

Ремонтът на язовир "Огоста" закъснява

До половин година трябва да започне ремонт на стената на язовир „Огоста“, каза народният представител от „БСП за България“ от Монтана Ирена Анастасова. Това е един от проблемите, който тревожи жителите на града. Анастасова днес имаше приемна в Монтана "Аз се запознах с доклада на Държавната агенция, който касае състоянието на язовира. Да,..

публикувано на 24.01.22 в 15:48

Мостът в Брегово се нуждае от ремонт

Каменният мост в град Брегово се нуждае от спешен ремонт. Състоянието му е доста компроментирано и крие рискове за преминаващите по него МПС, това обясни координаторът на ПП ГЕРБ за област Видин Александър Матеев на проведената приемна на народният представител Росица Кирова: "Не е ремонтиран от повече от 50 години". Сигналът трябва да бъде..

публикувано на 24.01.22 в 15:42

Мездренските села подпомагат семейство, останало без дом

Човешка трагедия с два отнети живота и младо семейство с две деца останало без дом се случи в свогенското село Габровница. Доброволците от БМЧК и Приятели на Искърското дефиле към СУ " Свети Климент Охридски " - Зверино , с ръководител Петя Илиева се включват в подпомагането на семейството. Ще бъдат поставени 10 кутии за парични помощи в..

публикувано на 24.01.22 в 15:38

Мая Манолова посети Враца, отправи критики към властта

Мая Манолова разкритикува остро правителството заради пенсиите на възрастните хора. Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ нападна остро управляващото мнозинство, социалният министър Гьоков и БСП, които са изоставили ангажиментите си към най-уязвимата група от обществото. „Индексациите на пенсиите не включват 3 години - 2017,..

публикувано на 24.01.22 в 14:39
Подкасти от БНР