Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борец е спортист №1 на Монтана за 2021 г.

3
Снимка: Любо Андреев

Борецът Стефан Григоров е спортист №1 на Монтана за 2021 година. Състезателят на Слава /Монтана/ събра 195 точки в традиционната анкета на община Монтана. Заради ковид-пандемията тържествено награждаване не се състоя. В зала "Стефан Стамболов" в община Монтана кметът Златко Живков връчи наградите. Стефан Григоров печели призът за пети път.


"Първо място на Държавния шампионат за мъже в София. Първо място - Държавно лично отборно първенство мъже в Ловеч. Трето място на Международния турнир "Дан Колов-Никола Петров" мъже в град Пловдив", обясни Златко Живков.


Стефан Григоров не присъства на награждаването, тъй като е на лагер на Белмекен с националния отбор. Треньорът му Детелин Костов - Деко получи наградата.


"Аз се радвам, че е първи на община Монтана. Той продължава да се занимава много сериозно.", сподели при получаването на наградата Детелин Костов.


Сред десетте най-добри спортисти на Монтана са още: баскетболистките - Виктория Стойчева, Димана Макариева и Христина Иванова, с треньор Мануел Марков, Александра Руменова /бокс/, с треньор  Доброслав Добрев, лекоатлетите Ариана Кузманова, с треньор Светла Димитрова и Денис Димитров, с треньор Груди Грудев, Дебора Георгиева /джудо и самбо/, с треньор Ташко Танов, Петър Петров /карате/, с треньор Георги Георгиев и волейболистът Стефан Чавдаров,  с треньор Даниел Пеев.


Най-перспективен млад състезател на Монтана 2021 г. е състезателката на Карате клуб Монтана 2017 Мартина Псалтирова, с треньор Даниел Псалтиров.


"Ако искаш да постигнеш нещо, преди това трябва да се трудиш и да вярваш, че можеш да го постигнеш, а не да чакаш всичко наготово и да вярваш на късмета.", сподели Мартина Псалтирова.


В класацията са още: Анелия Боева /карате Монтана 2017/, с треньор Даниел Псалтиров,  Георги Георгиев /борба/, с треньор Красимир Петров, Ивона Йосифова /джудо и самбо/, с треньор Ташко Танов, Милиян Ангелов /бокс/, с треньор Доброслав Добрев и Сияна Тихолова /карате Компас/, с треньор Сергей Тихолов.


В приложно-техническите спортове спортист № 1 на Монтана е парашутистката на националния отбор на България Ани Стаменова, с треньор Ангел Стаменов.


"Искам от името на всички парашутисти в България да изкажа огромната благодарност на г-н Живков, на нашата община и на всички, които правят това да стане възможно.", сподели Ани Стаменова.


50 състезатели участваха в анкетата на община Монтана.


*Повече от награждаването чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинчанин стана европейски шампион по вдигане на тежести

Видинчанинът Любен Перчински спечели златен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани. На състезанието в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма и остави далеч зад себе си Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227..

публикувано на 18.06.24 в 18:02

17-годишен талант на "Монтана" претърпя операция

Нападателят Ивелин Георгиев – Ивко претърпя операция на глезена на левия крак. Успешната интервенция бе извършена в столична клиника. 17-годишният талант от школата на Монтана се контузи на мача със Спартак /Плевен/. Възстановяването на Ивелин Георгиев ще продължи няколко месеца. В момента нападателят е със специален ботуш. Първият му контролен преглед е..

публикувано на 18.06.24 в 15:55

Светослав Иванов спечели Градското по класически шах в Мездра

Светослав Иванов спечели Градското индивидуално първенство по класически шах в Мездра. Иванов е състезател от националния отбор по шахмат за глухи. На второ място се нареди Валтер Христов, а на трето - приятната изненада в турнира, 9-годишният Самуил Генов от Клуб „Млад шахматист“ в училище „Иван Вазов“, който записа победи срещу трима от фаворитите в..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

"Монтана" си върна масажист, нападател си тръгна

Георги Георгиев – Годжи отново започна като масажист в отбора на Монтана. Преди години той се грижеше за възстановяването на играчите, след което замина за Америка. Сега отново Годжи започна работа на стадион „Огоста". Същевременно стана ясно, че Монтана се раздели по взаимно съгласие с нападателя Александър Аспарухов. Атакуващият футболист премина в..

публикувано на 18.06.24 в 15:47

Стипендии за видински лекоатлети

Целогодишна стипендия от Министерството на образованието и науката получиха Васил Антонов и Георги Петков , ученици от видинската Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I". Стипендията се връчва младите лекоатлети за положения труд и резултатите, които представиха на "Националния шампионат по лека атлетика за юноши под 18 години" в Стара Загора,..

публикувано на 18.06.24 в 11:12

"Ботев" Враца започна подготовка

Новият старши треньор на "Ботев" Враца - Тодор Янчев, изведе в събота отбора за първа тренировка от лятната подготовка на тима. 18 футболисти се включиха в заниманието, което се проведе на стадион "Христо Ботев". С представителния отбор тренират и шест момчета от дублиращия отбор – Любомир Василев, Иван Нешков, Пламен Петров, Митко Панов, Ивайло..

публикувано на 16.06.24 в 16:50

СК "Самурай 2013" Бяла Слатина с множество успехи тази година

Днес в "Клуб спорт" гостуваме на Спортен клуб по самбо и джудо "Самурай 2013" град Бяла Слатина. През тази година белослатинските самураи имат редица спортни успехи. Съвсем на скоро състезателите на треньора Борис Евтимов се завърнаха от силен турнир по джудо в Пазарджик със златен медал на Ива Илиева, пето място на Николай Илиев и седмо място на..

публикувано на 16.06.24 в 15:00