Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Кула връчи сертификат на млада поетеса

Снимка: Община Кула

Кметът на община Кула Владимир Владимиров връчи сертификат на Карамфила Симеонова от село Коста Перчево. Ученичката от 11 клас на Средно Училище "Васил Левски" Кула представи Северозапада в тазгодишното 38-мо издание на поетичния конкурс "Веселин Ханчев" Стара Загора. Организаторите от Библиотека "Родина" преди дни изпратиха сертификата за участието на младата поетеса.


През декември 2021 година 99 от най- добрите млади поети на България, се бориха за статуетката "Златното яйце" и издаване на първа дебютна книга.


"Струва ми се много важно, особено тук, на такива конкурси, когато тези млади поети вече не са само пишещи, а искат да имат и дебютна стихосбирка, което значи, че не е нужно всяко стихотворение да бъде само добро, а и да има някакъв цялостен поглед. Отделните стихотворения да бъдат свързани, да има някакъв стил, който е овладян, собствен и тогава ми се струва много е важно този, който пише, да може да чете. Да погледне върху това, което е написал отстрани и да може да редактира", каза за Радио Видин доц. д-р Васил Видински-жури на поетичния конкурс "Веселин Ханчев".

Вижте още

Снимката на 20 февруари 2024 година

Община Монтана е готова с първия обект от строителната програма за годината, съобщават от местната управа.  Спортната площадка до зала „Младост“ стана като нова след подмяна на 680 кв. м изкуствена настилка, оградна мрежа и футболни  врати. Площадката е построена през 2011 година по проект за трансгранично сътрудничество България – Сърбия...

публикувано на 20.02.24 в 18:05

80 хиляди лева са заделени за текущи ремонти в община Кула

За текущи ремонти в бюджета на община Кула са заложени 80 хиляди лева. С парите ще се ремонтира покривът на склад в село Цар Петрово и ремонт на автоспирката в селото, оградата от южната страна на панаира, покривът на кметството в село Извор махала, два моста, които бяха отнесени миналата година от поройните дъждове в селата Чичил и Коста Перчово,..

публикувано на 20.02.24 в 16:28
Любомир Иванов

Екоинспекцията в Монтана е с нов директор

Любомир Иванов е новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана . Със заповед на министъра на околната среда и водите той сменя на поста Милена Николова, която управлява в последните близо две години.  Иванов е ландшафтен инженер. Досега е бил директор на екоинспекцията два пъти. Бил е народен представител,..

публикувано на 20.02.24 в 15:34

Ученици от Владимирово участваха в залесяване на над 1000 тополи

Над 1000 фиданки топола засадиха ученици от 9-и до 12-и клас от Професионалната гимназия по транспорт "Владимир П. Минчев" в село Владимирово, община Бойчиновци.  "За вчерашния и днешния ден се събраха ученици от 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас също така и засадиха около може би над 1000 овошки или фиданки от сорт "Топола" в землището на село..

публикувано на 20.02.24 в 15:02

Приеха бюджета за 2024 година в Мездра

Общинският съвет в Мездра прие бюджета на Общината за 2024 г., съобщават от местната администрация. Решението беше взето с 14 гласа "за" и 3 "против" от присъстващите в залата 17 съветници на февруарската сесия на местния парламент.  Финансовата рамка на Бюджет 2024 е над 38 млн. лв. Това е с над 5 млн. лв. повече в сравнение с първоначалния размер..

публикувано на 20.02.24 в 14:30

Театърът в Монтана с представление в София

Комедията „Анна Бижуто“ на монтанския театър ще се играе на открита сцена, в театър „Сълза и смях“ в София, тази вечер.  Това ще е второто представление за тази година на монтанските актьори след новата премиерна постановка „Пробен срок“.  „Сътрудничеството се осъществява благодарение на подкрепата оказана ни от „Сълза и смях“ и Народно..

публикувано на 20.02.24 в 12:04

Инвестират 30 милиона лева в инфраструктура в община Лом

Общо 30 милиона лева са предвидени за инвестиции в инфраструктурата на община Лом за тази и следващата година, информират от местната общинска управа. Изграждането на нов гравитачен водопровод от Добри дол до Лом, основен ремонт на пътя Лом-Комощица, водоснабдяване на Трайково и втори етап от реконструкцията на водопровода в с. Замфир са 4..

публикувано на 20.02.24 в 11:54