Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Асфалтираха улица "Васил Левски" в Кула

Снимка: Наско Цанов

Асфалтирането на улица „Васил Левски“ в град Кула, както и на три пресечки на тази улица по програма „Развитие на селските райони“ премина без наложени финансови корекции в края на 2021 година.

„Удовлетворен съм от това, че преди 2 месеца разплатихме улица „Васил Левски“  и отново няма общината нито един лев наложена финансова корекция. Това е пореден проект, които изпълнява общината без да са налагани корекции. Има много други общини, които имат доста горчив опит в тези неща. Само преди две седмици, даже преди 3 дена изтече времето за обжалване или за становище на общината относно извършена проверка, назначен одит от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), също си тръгна одитора без да има  нито една забележка по управлението на финансите две години 2019/20 година. Разбира се има какво да се желае и още, и още..“, каза д-р Владимир Владимиров, кмет на общината.

През 2022 година продължава ремонта на прилежащото пространството на ДГ "Звънче"  и спортната площадка на СУ "Васил Левски"- Кула със средства отпуснати в постановление на Министерски съвет от 2019 година, в размер на 1 млн. лв. за община Кула. Целево от тях 250 000 лева са за ремонт и благоустрояване на двора и прилежащото пространството на ДГ "Звънче" в града. С 450 000 лева трябва да се извърши ремонт на дворното пространство и спортната площадка на СУ "Васил Левски" в Кула. 

За цялостен ремонт на сградите на два Центъра от семеен тип за настаняване на възрастни хора с психически заболявания в Кула са отпуснати 300 000 лева. 


Вижте още
Музей

Снимката на 18 май 2022 година

На 18 май отбелязваме  Международния ден на музеите , честван за първи път преди 45 години. Музейните работници отбелязват професионалния си празник. Д нес всички музейни обекти във Видин- крепостта "Баба Вида", музей "Конака", музей "Кръстата казарма", Епиграфския център и художествената галерия "Никола Петров" ще работят с удължено работно време до..

публикувано на 18.05.22 в 18:10

554 безработни от Видинско ще бъдат наети по програма за заетост

554 безработни лица от 103 населени места в област Видин ще бъдат наети по регионалната програма за заетост през тази година. 61 фирми от частния сектор са включени като партньори. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заделените за област Видин средства от държавния бюджет за реализация на регионалната..

публикувано на 18.05.22 в 15:30

Без нарушения на матурата в Монтана

Успешно премина държавният зрелостен изпит по български език и литература в област Монтана. „От подалите 771 заявления, са се явили 638”, съобщи  началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова: "Споменът- скръб и утеха" - върху тази тема по елегията "Аз искам да те помня все така" на Димчо Дебелянов разсъждаваха зрелостниците,..

публикувано на 18.05.22 в 15:22

Сдружение "Приятели, помагайте!" ремонтира жилище на момиче от Видин

Създателят на сдружение "Приятели, помагайте!" албанецът Лео Кадели заедно със съмишленици ремонтира жилището на момиче, отраснало в приемно семейство във Видин. С помощта на дарители е осигурено и обзавеждане. Валя вече е студентка в медицинския университет в Плевен. Семейството на Цветелина, което я е отгледало, продължава да ѝ помага. Опитват..

публикувано на 18.05.22 в 15:18

Близо 500 литра бира задържаха на Дунав мост 2

Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". В района на ГКПП Дунав мост 2- Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани. Водачите предоставили транспортни документи за превозваната..

публикувано на 18.05.22 в 15:08

16 години затвор за убийство в Громшин

Окръжен съд – Монтана осъди на 16 години „Лишаване от свобода“ ефективно подсъдимия  Н. К. Н. за умишленото убийство на Л. Р. С. от село Громшин, община Бойчиновци. Според документите по делото, на 24 февруари 2021 г. към 16,30 часа след възникнал скандал в центъра на село Громшин между Н. К. Н. на 68 години и неговия чичо- 66-годишния Л...

публикувано на 18.05.22 в 15:02

Над 183 млн. лева са безвъзмездните европейски инвестиции в Област Видин от 2014 година насам

Областният информационен център (ОИЦ) Видин е провел открити приемни във всички общини от областта. От 9 до 16 май на откритите приемни представихме информация относно актуални възможности за финансиране от Европейските програми, обобщи управителят на ОИЦ Видин Мариела Савкова : "Едното направление от възможности беше свързано със земеделски стопани..

публикувано на 18.05.22 в 14:22