Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 10 000 дръвчета раздадоха днес във Видин

10 хиляди и 500 дръвчета раздадоха днес във Видин доброволци. Стотици хора си взеха дръвчета, каза за Радио ВИДИН Никола Рахнев- създадетел на инициативата Гората.бг.

"Раздаването на дръвчетата във Видин върви изкючително интензивно, но малко динамично. Хората са с много голям ентузиазъм, който на моменти дори прелива в свръхжелание, но радвам се, че успяваме вече почти да насмогнем на опашката. Стотици хора си взеха дръвчета, още стотици ще си вземат в рамките на деня, така че хубав ден днес е за Видин-слънчев, приятен и изпълнен със смисъл."- каза още Никола Рахнев.

Дръвчетата са плодни, арония, бор, явор, дъб, златен дъжд, люляк и акация за пчеларите. 

"Взел съм си две череши, две сливи, две дюли, две ябълки, две аронии. Златен дъжд съм си взел две и пет борчета. Имам парцел в "Кумбаир" и една хубава градинка с беседка, просто искам да си ги насадя там да ми е хубаво... Вземах си готови, които направо ще дават плод. Аз мисля, че ще се хванат, защото са пресни. Отивам сега и направо ги засаждам, няма да чакам... Взех си черешка, дюля и златен дъжд, и арония една... Разбирам, че са доброволци, приветствам ги за това, но трябваше може би да направят предварително проучване, да видят кое е най-удобното място, как да се подредят хората, защото не може да се очаква от всеки човек да прояви разбиране, да бъде възпитан и да има търпение..." - коментираха видинчани.

Видин е едно от 20-е населени места, за които хората гласуваха във фейсбук, че искат дръвчета от Гората.бг.

Вижте още

Наредбата за местните данъци и такси във Видин е незаконна

Наредбата на Общинския съвет във Видин за определяне размера на местните данъци на територията на община Видин е незаконна, това реши  Административният съд в крайдунавския град. За 30 май е отложено делото по жалбата срещу решението за размера на таксата за битови отпадъци, каза областният управител Любен Иванов: "Видинският административен..

публикувано на 18.05.22 в 07:50

Снимката на 17 май 2022 година

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I"- Видин спечели първото място на провелото се днес във Видин областно състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" . Участие в състезанието взеха 7 отбора, сформирани в училища от общините Видин, Ружинци и Кула.  Сметищата край Костелево и Рогозен и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци са..

публикувано на 17.05.22 в 17:50

Автентични свидетелства представят съдбоносни епизоди от българската история

Изложбата "Съкровищата на държавните архиви“ бе открита в Държавния архив във Видин .  В нея са представени особено ценни и уникални документи, които се съхраняват в Централен държавен архив, Държавен военноисторически архив, териториалните архиви и оригинални ценни документи, каза Светлана Кръстева, началник на местния архив: "За нас..

публикувано на 17.05.22 в 17:45

90 години чества читалището в Бойчиновци

90-годишен юбилей отбелязва читалище "Възраждане 1932" в Бойчиновци. Тържествата са този петък и събота и ще бъдат съчетани с традиционните Майски празници, поясни секретарят Валери Начев . Заради пандемията от COVID-19 в последните две години не бе провеждан фолклорният събор "Пролет край Огоста". В петък програмата започва в 18 часа на сцена пред..

публикувано на 17.05.22 в 17:38

Учител наби ученик в елитно видинско училище

Клип с кадри на насилие в клас бе получен в редакционната поща на Радио Видин.  В краткия видеоклип се вижда как афектиран учител нанася силни удари на ученик и отправя обиди към него. Видеото е заснето от съученици на момчето. Според подателя, пожелал анонимност, грозната сцена е от видинската математическа гимназия.  Потърсихме за коментар..

публикувано на 17.05.22 в 17:09

Дигитализацията - тема на конференция в Румъния

Областният управител на Видин Любен Иванов ще  участва в конференцията "Innowave Summit" 2022 в гр. Клуж, Република Румъния, която ще се проведе в периода 18-20 май. Основен акцент ще е дигитализацията на частния и публичния сектор и засилване на цифровата трансформация и трансфера на технологии в страните от Централна и Източна Европа. Събитието..

публикувано на 17.05.22 в 16:19

На 30 май Административният съд решава за размера на такса смет във Видин

Нови доказателствени са поискани по делото за отмяна на решението за размера на таксата за битови отпадъци във Видин. За днес в Административeн съд- Видин беше насрочено заседание по делото. Образувано е по жалба на областния управител Любен Иванов срещу решение на Общинския съвет. Делото е отложено за 30 май, каза Таня Кръстева, служител "Връзки с..

публикувано на 17.05.22 в 16:14