Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Няма нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница

Снимка: Радио ВИДИН

Видинската болницата е оказала пълно съдействие на проверката, извършена от Главна инспекция по труда, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Проверката беше извършена в края на миналата година по настояване на министъра на здравеопазването Асена Сербезова след протест на уволнени санитари от спешното отделение.

"Доклада от проверката, обаче е изискан от Министерството на здравеопазването, а не при нас. Нарушения в трудовата дисциплина при нас няма. Всичко е съобразено законово и мисля, че в тази посока това не е единствената проверка, няма да има някакви санкции. Това, което получихме като протокол в него административни актове сме получили за това, че две от санитарките, които са освободени на 13 декември, на 8 декември са били произведени за секретарки на синдиката и имат синдикална защита." 

Няма да се допусна неизпълнение на трудовите задължения, каза още д-р Ивета Найденова.

"В болницата се идва да се работи и не може да използват мен и ръководството на болницата като някакъв инструмент за постигане на други цели. Политически или синдикални."

Това не са единствените случаи на дисциплинарни наказания за миналата година, каза д-р Найденов. През миналата година дисциплинарни наказания са наложени на още на един шофьор, лекар, клинични лаборанти. Има дисциплинарно уволнена и друга санитарка.

Вижте още
Музей

Снимката на 18 май 2022 година

На 18 май отбелязваме  Международния ден на музеите , честван за първи път преди 45 години. Музейните работници отбелязват професионалния си празник. Д нес всички музейни обекти във Видин- крепостта "Баба Вида", музей "Конака", музей "Кръстата казарма", Епиграфския център и художествената галерия "Никола Петров" ще работят с удължено работно време до..

публикувано на 18.05.22 в 18:10

554 безработни от Видинско ще бъдат наети по програма за заетост

554 безработни лица от 103 населени места в област Видин ще бъдат наети по регионалната програма за заетост през тази година. 61 фирми от частния сектор са включени като партньори. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заделените за област Видин средства от държавния бюджет за реализация на регионалната..

публикувано на 18.05.22 в 15:30

Без нарушения на матурата в Монтана

Успешно премина държавният зрелостен изпит по български език и литература в област Монтана. „От подалите 771 заявления, са се явили 638”, съобщи  началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова: "Споменът- скръб и утеха" - върху тази тема по елегията "Аз искам да те помня все така" на Димчо Дебелянов разсъждаваха зрелостниците,..

публикувано на 18.05.22 в 15:22

Сдружение "Приятели, помагайте!" ремонтира жилище на момиче от Видин

Създателят на сдружение "Приятели, помагайте!" албанецът Лео Кадели заедно със съмишленици ремонтира жилището на момиче, отраснало в приемно семейство във Видин. С помощта на дарители е осигурено и обзавеждане. Валя вече е студентка в медицинския университет в Плевен. Семейството на Цветелина, което я е отгледало, продължава да ѝ помага. Опитват..

публикувано на 18.05.22 в 15:18

Близо 500 литра бира задържаха на Дунав мост 2

Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". В района на ГКПП Дунав мост 2- Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани. Водачите предоставили транспортни документи за превозваната..

публикувано на 18.05.22 в 15:08

16 години затвор за убийство в Громшин

Окръжен съд – Монтана осъди на 16 години „Лишаване от свобода“ ефективно подсъдимия  Н. К. Н. за умишленото убийство на Л. Р. С. от село Громшин, община Бойчиновци. Според документите по делото, на 24 февруари 2021 г. към 16,30 часа след възникнал скандал в центъра на село Громшин между Н. К. Н. на 68 години и неговия чичо- 66-годишния Л...

публикувано на 18.05.22 в 15:02

Над 183 млн. лева са безвъзмездните европейски инвестиции в Област Видин от 2014 година насам

Областният информационен център (ОИЦ) Видин е провел открити приемни във всички общини от областта. От 9 до 16 май на откритите приемни представихме информация относно актуални възможности за финансиране от Европейските програми, обобщи управителят на ОИЦ Видин Мариела Савкова : "Едното направление от възможности беше свързано със земеделски стопани..

публикувано на 18.05.22 в 14:22