Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

По 22 точки ще дискутират общинските съветници във Враца

Снимка: Жоро Александров

22 точки са залегнали в редовното заседание на общинския съвет във Враца, което ще се проведе на 25 януари. Поради сложната ситуация с разпространението на ковид, сесията ще се осъществи чрез видеоконферентна връзка.

Сред акцентите в заседанието са гласуванията за нови мандати на управителите на Комплексен онкологичен център, Белодробната болница и Център за психично здраве. Досегашните шефове д-р Григор Томов, д-р Костадин Шахов и д-р Надя Иванова спечелиха безапелационно правото за още 3 години да управляват общинските здравни заведения.

Висока оценка на конкурса получи и Виктория Начева, на която ще бъде предложено да управлява за още 3 години общественият превозвач във Враца.

В дневния ред са предвидени още отчет за дейността на общинския съвет през второто полугодие на 2021 г., списък с общински жилища и разпореждане с тях, утвърждаване на състава на Ботевския организационен комитет и програма за читалищната дейност в община Враца.

Заседанието на общинския съвет започва на 25 януари от 10 часа.


Вижте още

Разследват незаконен добив на злато край язовир "Огоста"

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, се водят действия по разследване за извършено престъпление- добив на подземни богатства без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на основание на сключения договор, с използване на техническо средство или пътно превозно средство...

публикувано на 19.05.22 в 11:05

Изложба за 24 май откриват във врачанската библиотека

В навечерието на 24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност , в Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца ще се открие изложба "Глаголицата - Създаване, Символика и Смисъл на една Свещена азбука и нейните свети елементи”. Акценти в изложбата са етапите на "Фигурата модел" на глаголическата..

публикувано на 19.05.22 в 11:04

Катастрофа отне живот край Арчар

Мъж е загинал при катастрофа по пътя Арчар - Добри дол, съобщават от полицията във Видин. Сигналът е подаден в 17:41 часа вчера.  Лек автомобил с видинска регистрация, пътуващ в посока Арчар, при десен завой навлязъл в насрещната лента и се блъснал в насрещно движещия се товарен автомобил – влекач с търговищка регистрация. Шофьорът на леката кола..

публикувано на 19.05.22 в 09:42

ТИР се обърна край Враца

ТИР, натоварен с изкуствена тор, се обърна на обходния път на Враца. Инцидентът, който стана вчера следобед, затрудни за часове трафика. Най-вероятната причина за катастрофата е движение със скорост, която не е съобразена с пътните условия. Влекачът "Волво", който пътувал от София към Монтана, поднесъл, докато се движел край язовир "Дъбника", а..

публикувано на 19.05.22 в 08:50

15 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

275 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 6 114 теста. Положителни са под 5 процента от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.  Новите случаи в Северозапада са 15, като в Област Видин няма отчетен нито един новозаразен, в Монтана са 6, във Враца - 9.  Починали с COVID-19 са 6 души, оздравелите са 10 545.   В болници..

публикувано на 19.05.22 в 06:18
Музей

Снимката на 18 май 2022 година

На 18 май отбелязваме  Международния ден на музеите , честван за първи път преди 45 години. Музейните работници отбелязват професионалния си празник. Д нес всички музейни обекти във Видин- крепостта "Баба Вида", музей "Конака", музей "Кръстата казарма", Епиграфския център и художествената галерия "Никола Петров" ще работят с удължено работно време до..

публикувано на 18.05.22 в 18:10

554 безработни от Видинско ще бъдат наети по програма за заетост

554 безработни лица от 103 населени места в област Видин ще бъдат наети по регионалната програма за заетост през тази година. 61 фирми от частния сектор са включени като партньори. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заделените за област Видин средства от държавния бюджет за реализация на регионалната..

публикувано на 18.05.22 в 15:30