Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мостът в Брегово се нуждае от ремонт

Снимка: Анжела КаменоваКаменният мост в град Брегово се нуждае от спешен ремонт. Състоянието му е доста компроментирано и крие рискове за преминаващите по него МПС, това обясни координаторът на ПП ГЕРБ за област Видин Александър Матеев на проведената приемна на народният представител Росица Кирова:

"Не е ремонтиран от повече от 50 години".

Сигналът трябва да бъде оформен документално и след това ще се търси конкретно решение на проблема, обясни Росица Кирова:


"Ще гласуваме бюджет в рамките на следващите 20 дни. Възможно е да бъдат отпуснати капиталови средства".
Това е по- трудният вариант, но е изпълним, подчерта още Росица Кирова.Вижте още

Снимката на 17 май 2022 година

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I"- Видин спечели първото място на провелото се днес във Видин областно състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" . Участие в състезанието взеха 7 отбора, сформирани в училища от общините Видин, Ружинци и Кула.  Сметищата край Костелево и Рогозен и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци са..

публикувано на 17.05.22 в 17:50

Автентични свидетелства представят съдбоносни епизоди от българската история

Изложбата "Съкровищата на държавните архиви“ бе открита в Държавния архив във Видин .  В нея са представени особено ценни и уникални документи, които се съхраняват в Централен държавен архив, Държавен военноисторически архив, териториалните архиви и оригинални ценни документи, каза Светлана Кръстева, началник на местния архив: "За нас..

публикувано на 17.05.22 в 17:45

90 години чества читалището в Бойчиновци

90-годишен юбилей отбелязва читалище "Възраждане 1932" в Бойчиновци. Тържествата са този петък и събота и ще бъдат съчетани с традиционните Майски празници, поясни секретарят Валери Начев . Заради пандемията от COVID-19 в последните две години не бе провеждан фолклорният събор "Пролет край Огоста". В петък програмата започва в 18 часа на сцена пред..

публикувано на 17.05.22 в 17:38

Учител наби ученик в елитно видинско училище

Клип с кадри на насилие в клас бе получен в редакционната поща на Радио Видин.  В краткия видеоклип се вижда как афектиран учител нанася силни удари на ученик и отправя обиди към него. Видеото е заснето от съученици на момчето. Според подателя, пожелал анонимност, грозната сцена е от видинската математическа гимназия.  Потърсихме за коментар..

публикувано на 17.05.22 в 17:09

Дигитализацията - тема на конференция в Румъния

Областният управител на Видин Любен Иванов ще  участва в конференцията "Innowave Summit" 2022 в гр. Клуж, Република Румъния, която ще се проведе в периода 18-20 май. Основен акцент ще е дигитализацията на частния и публичния сектор и засилване на цифровата трансформация и трансфера на технологии в страните от Централна и Източна Европа. Събитието..

публикувано на 17.05.22 в 16:19

На 30 май Административният съд решава за размера на такса смет във Видин

Нови доказателствени са поискани по делото за отмяна на решението за размера на таксата за битови отпадъци във Видин. За днес в Административeн съд- Видин беше насрочено заседание по делото. Образувано е по жалба на областния управител Любен Иванов срещу решение на Общинския съвет. Делото е отложено за 30 май, каза Таня Кръстева, служител "Връзки с..

публикувано на 17.05.22 в 16:14

Борислав Сандов бе във Враца

Сметищата край Костелево и Рогозен и  нерегламентираното изхвърляне на отпадъци са обсъждали във Враца министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и  областния управител  Стефан Красимиров.   "Има наложени санкции. Опитваме се да ограничим отпадъците, като финансираме проекти. Един от тях е за компостираща инсталация за зелени..

публикувано на 17.05.22 в 15:45