Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ремонтът на язовир "Огоста" закъснява

Снимка: Любо Андреев


До половин година трябва да започне ремонт на стената на язовир „Огоста“, каза народният представител от „БСП за България“ от Монтана Ирена Анастасова. Това е един от проблемите, който тревожи жителите на града. Анастасова днес имаше приемна в Монтана

"Аз се запознах с доклада на Държавната агенция, който касае състоянието на язовира. Да, нуждае се от ремонт. Този ремонт е трябвало да се случи през 2021 година".

Ирена Анастасова е имала срещи и с хората в общините Вършец, Чипровци и Георги Дамяново.

"Бях учудена, че и град Вършец няма пряка връзка с Монтана. Все си мислех, че това е проблем в селата".

Вижте още

Започва ремонт на над 26 км от път I-1 Горно Белотинци - Монтана

Започва текущ ремонт на 26.5 км от първокласния път I-1 Горно Белотинци - Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Текущите дейности, които ще бъдат изпълнени, са в участъка от края на обхода на Монтана до с. Горно Белотинци, при границата със съседната област Видин. Движението в отсечката ще се осъществява в  лентата, в която не се..

публикувано на 24.05.22 в 12:06

Кулминация на Майските празници в Мездра

48-те Празници на културата "Мездра май" навлизат в последната седмица. Ето какво предстои:  От 9.30 часа на площад "България" ще започне традиционния празничен концерт по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на славянската азбука, просвета и култура и награждаването на изявени ученици, групи и състави от общината.  В сряда от 17.30 часа..

публикувано на 24.05.22 в 08:31

17 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

293 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,5% от направените 6573 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В Северозапада новите случаи са 17. Най-много са в област Монтана- 8, в област Видин са 5 и в област Враца- 4. В болница се лекуват 483 души. 41 са в..

публикувано на 24.05.22 в 08:15

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

На 24 май отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На този ден в България се чества делото на славянските просветители Кирил и Методий, включително и създаването на кирилицата в Преславската книжовна школа. С празнично шествие от  училище "Цар Симеон Велики" към..

обновено на 24.05.22 в 07:50

Снимката на 23 май 2022 година

Общинското предприятие по чистотата не си изпълнява задълженията според жители на " Заводско селище ". Кварталът се е превърнал в сметище. Вирусът на маймунската едра шарка е родствен на вируса, който причинява едрата шарка, но предизвиква много по-лека клинична картина и се предава много по-трудно при хората.  В момента се води разследване какъв е..

публикувано на 23.05.22 в 17:54

13 месеца затвор за опит за грабеж във Враца

Присъда от 13 месеца " лишаване от свобода" получи  20- годишният  А.Т. , обвинен от  за извършен от него опит за грабеж над малолетно момиче.  Наказанието е след сключено споразумение м ежду защитата на обвиняемия и Районна прокуратура – Враца.  Той се е признал за виновен за това, че в ечерта на 15.03.2022 г., във Враца е нападнал 13-годишната..

публикувано на 23.05.22 в 17:29

Изявени ученици от Видин със стипендии от народен представител

Петима изявени ученици от Видин ще получат финансово стимулиране от учредената в началото на учебната година стипендия "Изследователи на знанието".  Наградата се връчва за постижения на ученици от 3-и до 10-и клас в олимпиади, обясни учредителя на стипендията и зам. председател на народното събрание Росица Кирова . "Не е задължително да са на..

публикувано на 23.05.22 в 16:41