Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 25 януари 2022 година

Снимка: БНР

Българското национално радио навършва 87 години. Тази вечер ще бъдат връчени годишните награди "Сирак Скитник". Номиниран за наградата "Сирак Скитник" от Радио Видин е Цветомир Цветанов. Тържествената церемония за определяне на носителите на Сирак Скитник е от 19 часа и ще се проведе в Първо студио на Българското национално радио. 

Сроковете на зеления сертификат няма да бъдат променяни за територията на България, заяви главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обясни, че от 1 февруари ще бъде скъсен срокът на валидност на сертификата само при пътуване в други страни от ЕС. Кунчев уточни, че сроковете на зеления сертификат може да бъдат променяни след преминаването на Covid вълната.

Новият заместник областен управител на област Видин Анелия Влаховска официално встъпи в длъжност. Aдвокат Красимир Колев е новият заместник-областен управител на Враца.

България е депозирала 8 проекта за финасиране по механизма за свързана Европа. 4 от тях са свързани с Видин

Мнозинството в Общинския съвет на Враца даде нови трудови договори на четирима управители на общински структури във Враца. 

В сряда Общинският съвет в Белоградчик ще проведе първата си редовна сесия за 2022 г. 15 са предложенията за решения в проекта за дневен ред. 

Разпространението на коронавируса в област Монтана принуди СУ „Иван Вазов” във Вършец да премине на онлайн обучение от днес до петък. 

275 са положителните проби за коронавирус в област Враца. Новозаразените в Монтанска област са 234. 78 са регистрираните новозаболели във Видинско. 

Община Монтана обмисля да инвестира в поставянето на фотоволтаични панели. Докладната ще бъде внесена за разглеждане от Общинския съвет. Причината да се погледне към слънчевата енергия са завишените сметки за ток в последните месеци. 

От днес в община Козлодуй се въвежда режим на уличното осветление поради високите сметки за ток.

1 763 са регистрираните безработни мъже и жени в трудоспособна възраст в дирекция "Бюро по труда" - Враца през декември. Броят им е със 79 души по-малко в сравнение с предходния месец ноември 2021 г. и с 545 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. 

Продължава подкрепата на хора от уязвими групи и хора в нужда в община Видин. Във време на пандемия благодарение на проекта "Патронажна грижа +" минимум 168 души получават здравно-социални услуги. Освен това се осигурява заетост на 75 души. 

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, община Белоградчик направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година. 

Работници от Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство“ отстраниха клони на дървета, разположени по протежение на улицата с най-натоварено движение във Видин.

Депутат от БСП Монтана с критики срещу свои съпартийци от столетницата. 
От днес, 25 януари приемното време на Областния управител Любен Иванов ще бъде от 13:00 ч. до 16:00 ч. в четвъртък.
Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ във Видин възобновяват приемните си дни с граждани на Видин и региона. 

Полицията в Монтана издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от град Вършец. 

В кметсвото в Дунавци в четвъртък ще раздават детски дрехи от дарение, което община Видин получи в края на миналата година. 

Окръжен съд – Монтана обяви конкурс за ученически есета, рисунки и презентации на тема "Везните на Темида – правосъдие и справедливост“. 

На 25 януари православната църква почита памета свети Григорий Богослов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 юли 2024 година

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. 24-часов  режим на водата  въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до..

публикувано на 19.07.24 в 18:00

Пет села в Монтанско минават на воден режим

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана . Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим. Липсата на дъждове принуди ВиК Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна Лука и..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Министър отговори за изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито

Изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито бе в дневния ред на парламентарния контрол днес. От трибуната на Народното събрание Вера Александрова, депутат от "Възраждане", попита служебния министър на финансите Людмила Петкова в какви срокове ще бъде финансиран проектът за изграждане на граничния пункт и пътния участък към него, и от..

публикувано на 19.07.24 в 16:52

1 милион лева са получили млади фермери от Видинско

Общо 1 075 690 лева за развитие на стопанството си са получили 24-ма млади фермери от област Видин през втория програмен период, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Финансирането е осигурено чрез одобряването на проектите им по подмярка  6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските..

публикувано на 19.07.24 в 15:56

Инспектори провериха два сигнала за лоши условия на труд в област Монтана

Инспекцията по труда в Монтана приключи две проверки по сигнал за неблагоприятни условия на работни места. Оплакванията са за високи температури . В Монтана работник подал сигнал, че температурата в малко помещение е висока, има климатик, но не работи. При проверката инспекторите установили, че нередността е отстранена, като е..

публикувано на 19.07.24 в 15:44

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00