Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 25 януари 2022 година

Снимка: БНР

Българското национално радио навършва 87 години. Тази вечер ще бъдат връчени годишните награди "Сирак Скитник". Номиниран за наградата "Сирак Скитник" от Радио Видин е Цветомир Цветанов. Тържествената церемония за определяне на носителите на Сирак Скитник е от 19 часа и ще се проведе в Първо студио на Българското национално радио. 

Сроковете на зеления сертификат няма да бъдат променяни за територията на България, заяви главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обясни, че от 1 февруари ще бъде скъсен срокът на валидност на сертификата само при пътуване в други страни от ЕС. Кунчев уточни, че сроковете на зеления сертификат може да бъдат променяни след преминаването на Covid вълната.

Новият заместник областен управител на област Видин Анелия Влаховска официално встъпи в длъжност. Aдвокат Красимир Колев е новият заместник-областен управител на Враца.

България е депозирала 8 проекта за финасиране по механизма за свързана Европа. 4 от тях са свързани с Видин

Мнозинството в Общинския съвет на Враца даде нови трудови договори на четирима управители на общински структури във Враца. 

В сряда Общинският съвет в Белоградчик ще проведе първата си редовна сесия за 2022 г. 15 са предложенията за решения в проекта за дневен ред. 

Разпространението на коронавируса в област Монтана принуди СУ „Иван Вазов” във Вършец да премине на онлайн обучение от днес до петък. 

275 са положителните проби за коронавирус в област Враца. Новозаразените в Монтанска област са 234. 78 са регистрираните новозаболели във Видинско. 

Община Монтана обмисля да инвестира в поставянето на фотоволтаични панели. Докладната ще бъде внесена за разглеждане от Общинския съвет. Причината да се погледне към слънчевата енергия са завишените сметки за ток в последните месеци. 

От днес в община Козлодуй се въвежда режим на уличното осветление поради високите сметки за ток.

1 763 са регистрираните безработни мъже и жени в трудоспособна възраст в дирекция "Бюро по труда" - Враца през декември. Броят им е със 79 души по-малко в сравнение с предходния месец ноември 2021 г. и с 545 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. 

Продължава подкрепата на хора от уязвими групи и хора в нужда в община Видин. Във време на пандемия благодарение на проекта "Патронажна грижа +" минимум 168 души получават здравно-социални услуги. Освен това се осигурява заетост на 75 души. 

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, община Белоградчик направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година. 

Работници от Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство“ отстраниха клони на дървета, разположени по протежение на улицата с най-натоварено движение във Видин.

Депутат от БСП Монтана с критики срещу свои съпартийци от столетницата. 
От днес, 25 януари приемното време на Областния управител Любен Иванов ще бъде от 13:00 ч. до 16:00 ч. в четвъртък.
Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ във Видин възобновяват приемните си дни с граждани на Видин и региона. 

Полицията в Монтана издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от град Вършец. 

В кметсвото в Дунавци в четвъртък ще раздават детски дрехи от дарение, което община Видин получи в края на миналата година. 

Окръжен съд – Монтана обяви конкурс за ученически есета, рисунки и презентации на тема "Везните на Темида – правосъдие и справедливост“. 

На 25 януари православната църква почита памета свети Григорий Богослов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Множество старинни предмети – монети, накити и печати с белези на културно-исторически ценности, както и техника за дълбочинно изследване на земните пластове са иззети при специализирана полицейска операция на служителите на сектор „Културно-исторически ценности", ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. Ценностите са намерени при проверка на частен..

публикувано на 25.04.24 в 12:29

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Концерт в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй. Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Хората, които ще бъдат подпомогнати, ще..

публикувано на 25.04.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Задържан е 31-годишен рецидивист, разбил и ограбил 7 коли във Враца

31-годишен мъж от Враца е задържан за поредица кражби от леки автомобили, съобщиха от полицията. Според разследването, в периода от 6 февруари до 23 март задържаният е разбил стъклата на 7 коли и е извършил кражба на пари и вещи от тях. Той е криминално проявен, осъждан за грабеж, кражби и притежание на наркотични вещества. Задържан е в Районното..

публикувано на 25.04.24 в 10:06

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44